5 fototips

#1 Ha kameran med dig
När man minst anar det önskar man ibland att man hade med sig kameran. Ute på stan, på vägen till jobbet, hemma hos någon. Genom att ha med sig kameran kan man vara säker på att man inte missar den där bilden som man inte vill gå miste om. Man vill inte alltid dra med den stora kameran, då är det bra att ha med sig en lite mindre, eller använda sin telefon om den har kamera. 
 
#2 Gilla att lära dig nya saker
Att läsa på om nya saker är alltid bra, men viktigast av allt är att testa sig fram. Lek och var kreativ, prova dig fram helt enkelt. Ta för ljusa bilder/för mörka bilder låt det vara ok att testa dig genom att medvetet vara lite extrem och ta i överkant. Var inte rädd för att prova olika inställningar på kameran. Ibland kan det vara bra att gå tillbaka och titta på gamla bilder. Har utvecklingen gått framåt? 
 
#3 Köp inte en massa tillbehör
Ta dig tid, skynda långsamt med att köpa nya tillbehör. Det är annars lätt att förköpa sig på tillbehör och tro att det är då som man kommer att lyckas med sina bilder. Fota med objektivet som följer med kameran. Efter en tid kommer du säkert på om du vill komplettera din utrustning.
 
#4 Gå ner på samma nivå som motivet
När man fotograferar barn, blommor eller något annat som befinner sig lägre än dig själv kan det vara bra att gå ner i samma höjd som det du ska fotografera. Ta med ett litet hopfällbart sittdyna i fotoväskan.
 
#5 Blixt
Det är vanligt att blixtljuset tar över större delen av bilden. Det gäller främst kamerans inbyggda blixt. Den gör ofta bilden platt och överexponerad. Om du använder kamerans inbyggda blixt, finns det diffuser att köpa. Du får då ett lite mer diffusare ljus. Ett tips: använd ett vanligt vitt skrivpapper och det framför blixten. Eller en plastpåse och sätta över blixten. Det skapas ett mjukare ljus. 
 

Här var 5 fototips av (nu har inte jag skrivit av helt ordagrant, men texten är ifrån Maj Karin) Maj Karin. Fler tips och annat skoj finner du hos henne. 

 

SV. Visst är den fin :D jag hittade den på Tradera. Vet inte om den finns kvar. Men håll utkik där och på eBay efter liknande.

Svar: Tack för tipset! Ska kika omedelbart :D
Charlotte

Riktigt bra tips! :D Kramisar Carro

Svar: Visst är det :) Kram
Charlotte

Vill du göra ett bloglovinbyte? :)

Svar: Ja följ du min blogg om du gillar den :)
Charlotte




NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR