Dagens träningspass

Idag blev det 1,5 timme på cykeln. Det resulterade i 3,5 mil och 440 brända kalorier. Har precis druckit lite proteinshake senare dags för mellanmål.

"Var snäll och gå ut härifrån, vi är mitt uppe i en operation"

Under skrivandet av C upsatsen, som är det sista arbetet som skrivs på Göteborgs Universitet, inser jag mer och mer varför jag valt förskollärare som mitt yrke. Jag fullkomligt älskar att arbeta med barn. Vaknar man en morgon på dåligt humör, eller av någon anleding känner sig nere, blir man genast på bättre humör och går runt med ett leende på läpparna så fort man klivit in på jobbet. Barn är såna glädjespridare!

Uppe tidigt denna torsdags morgon

Vaknade redan 7.00 idag! Hade energin till att kliva upp för att sätta fart med pluggandet. Dricker en kopp te för att vakna till.

Twitter

För er som använder Twitter och vill följa mig så heter jag @ChaarlotteT_ där. Ha en fortsatt bra dag mina fina läsare!

Finaste pojkvännen

Igår när jag var lite nere överraskades jag med besök och fina blommor av min pojkvän. Han stod på utsidan och både knacka och plingade på dörren medan jag satt på insidan och med lurarna i öronen och lyssnade på musik, svarade på hans sms och tittade på jobbansökningar. Till slut fick han ringa upp mig och be mig gå till ytterdörren och öppna för honom. Haha! Där stod han lika stilig som alltid med ett stort paket i handen. Denna man gör mig så lycklig och jag saknar honom varje sekund vi är ifrån varandra.
Tycker om dig Rickard!


Eftermiddag med mat och mys

Tillbringade eftermiddagen med mitt hjärta. Vi var iväg och köpte lite växter till hans lägenhet och sedan lagade vi pasta carbonara och slappade i soffan. Mindre mysigt att jag sitter här utan min ögonfransförlängning. Hade ny tid i veckan, men ganska många har trillat av så jag har baddat fransarna i vatten, ansiktsrengöring och borstat med ren mascaraborse i säkert 40 min nu. Så nu har jag inga fakefransar kvar. Känns hur konstigt som helst, men måste spara pengarna  nu över sommaren. Mina egna fransar är också kortare än vad de var innan, jag hoppas de blir som vanligt snart igen!

Kari Pape, Socialkompetens i förskolan

Ligger i sängen och läser litteratur, något som jag fastnade för i boken Social kompetens i förskolan av Kari Pape var detta citat här ovan. När man arbetar med barn tycker inte jag att man kan vara långsint och gå runt och tänka på en situation som hände på förmiddagen i verksamheten och när eftermiddagen är framme så har man inte släppt det, eller låta en konfliktsituation styra uppfattningen av ett barn för all framtid. Man måste kunna ta en konflikt, lösa den och gå vidare!

Iphone 4, 16 gig säljes

Säljer nu min svarta Iphone 4. Om någon är intresserad av pris m.m. är det bara att slänga iväg en kommentar! Till er som undrar varför jag ska sälja den är för att jag fick en ny telefon och då har jag inte användning för den "gamla".

Plugga var det ja!

En onsdag med plugg och pannkakor

Pluggade hemma hos Josefine idag och till lunch åt hon pannkakor, blev ju sugen så jag fick smaka! Dagen avslutades med pannkakor hemma hos min älskling. Nu är man trött i ögonen och tänker krypa ner i sängen och släcka lampan och välkomna de söta drömmarna! God natt kära läsare.


Go kväll!

Helgen i Malmö var fantastiskt mysig och trevlig, längtar redan till nästa gång vi åker dit!
Idag har jag och Josefine haft fullt upp, var uppe tidigt för att besöka en förskola där vi undersöker lite grejer inför vårt examensarbete. Suttit hela dagen och bearbetat och letat ytterligare litteratur. La pluggandet åt sidan för 1 timme sedan. Sover på Orust inatt, ska upp tidigt i morgon och fortsätta!

Jag köpte mig en mössa som jag faktiskt råkar älska!

I Malmö

Självporträtt

Malmö över helgen

I morgon fredag åker jag och min fina pojkvän till Malmö för att hälsa på hans föräldrar. Vi ska fira honom också för han fyller år på söndag. Paketen är fixade så nu är det bara min packning som är kvar. Jag får ta tag i den efter pluggandet i eftermiddag. Vad ska mina fina läsare hitta på i helgen?

Svar på frågan om Appuloss

En av mina läsare ville att jag skulle berätta hur Appuloss fungerade, som jag testade för ett tag sedan. Appuloss är ett tillskott som ska hjälpa till att bränna fett på mage och lår. Jag tyckte inte att de fungerade speciellt bra och nackdelen är att man måste äta tabletterna 1 timma innan varje måltid. För mig blev det ett stressande moment.

För att man ska kunna gå ner i vikt handlar det om att äta rätt. Jag har haft problem en längre period med att äta tillräckligt om dagarna, jag hittade en app för någon vecka sedan som hjälper en att hålla reda på hur många kalorier du ska få i dig och hur mycket du har ätit. Appen heter Shape Up. Äter man tillräckligt och tränar regelbundet så går man ner automatiskt. Så prova att lägga om kosten, skriv ett matschema och träningsschema..kör några veckor och när du märker att du får i dig alla de kalorier du ska ha, så kan du testa t.ex. Oxielite Pro. Minskar fettupptaget i cellerna runt midjan.

När man vill gå ner i vikt tror man att man ska minska på maten, man ska fortfarande äta väldigt mycket. För mig är det fortfarande svårt att få i mig tillräckligt med kalorier om dagarna, det är också därför min viktminskning går trögt. Går det trögt för dig med? Titta då över om du får i dig tillräckligt, öka mellanmålen t.ex.

Påsk var det ja!

Var på IKEA med mamma i fredags. Köpte lite nytt! Fick även städat skåpen och lite annat här hemma, men jag är inte riktigt klar. Ska upp en hylla jag såg på IKEA och nya gardiner. Lite fina krokar bland annat en i hallen och en vid "köket" där mitt fina förkläde ska hänga!
Igår var vi hemma hos farmor och farfar. Spelade pingis och åt lite mat. Annars har jag bara tillbringat dagarna med min finaste Rickard. Hur har ni firat påsken?

Fixa och dona med lägenheten

Idag ska jag äntligen fixa och dona i lägenheten, få upp hyllor, krokar och lite annat. Har bott här sedan juli 2011 och har inte hunnit med det tidigare. Det är ju nästan så man skäms. Men bättre sent än aldrig!

Skärtorsdag

God morgon fina läsare!
Idag är det tvättning som gäller såhär på morgonkvisten. Om några timmar kommer min kära Josefine hit och skriver examensarbete! Vi har inte setts på några dagar, ska bli härligt att ses igen!

Så vad händer nu i påsk? Själv har jag inga stora planer direkt, blir träning och umgås med nära och kära. Vi pratade om pingisturnering hos farmor och farfar, påskmiddag på det också. Vi spelade alltid pingis där när vi var små, jag och syrran. Får se om man lyckas vinna!

Dagens träning

Idag blev det lugn träning. Cyklade i lugnt tempo i 20 min. sedan körde jag lite benövningar! Eftersom jag körde 2 pass igår så blev det lugnare idag och i morgon bör jag kanske ha vilodag, eller så kör jag lite rygg i morgon. Någon som ska med? ;)

Fototävling hos Therese

Jag skickade in en bild till Therese fototävling och mitt bidrag kom med, gå gärna in och rösta (på det bidrag ni tycker ska vinna) Kicka här. Blev väldigt överraskad att min bild var en av fyra!

Måndag morgon, morgonpass på gymmet

Godmorgon kära läsare!

Idag känner jag mig sjukt taggad. Kunde inte somna i går kväll, så jag satt uppe till sent i natt och började söka lite jobb. Hittade ett jobb som jag verkligen vill ha! Hoppas på att få komma på intervju i alla fall. Det är ju det jag vill hålla på med!

Vaknade vid halv nio och kände mig glad, taggad, extremt lycklig så jag stack bort till gymmet och cyklade 1,2 mil! Ska strax iväg på lite grejer och sedan i eftermiddag blir det ytterligare ett pass, då kör vi 30 min. crosstrainer! Hoppas ni får en underbar dag!

En fantastisk helg

Boule med en kändis!

Frukost med den finaste!

Söndagsfrukost!