Nikon D7000

Fått sålt mina kameror och köpte mig en Nikon D7000 idag! Har inte hunnit testa den så mycket då jag gjort en massa annat ikväll. Men i morgon är det fredag och det innebär att jag ska packa och fixa inför lördag och söndag. Åker till Växjö för att träffa en vän som har samma intresse som mig. Vi ska alltså umgås med våra kameror! Kommer kunna utforska och leka under helgen.
 

Lång arbetsdag!

 
Lång arbetsdag med APT-möte. Dags att lägga sig för att orka upp i morgon. God natt!

En god middag

Idag tillagade jag en fantastiskt god middag måste jag säga. Enkel, nyttig och god! Jag köpte färsk blomkål och fick köpa frysta räkor, men kom på sedan att man kunde köpt räkor på burk i spa. Jag köpte också crabfish, som jag hackade och blandade med räkorna, gullök och vitlök, detta stekte jag i olja. Blomkålen delade jag i mindre bitar och kokade i grädde tills den blev såpass mjuk som jag ville ha den. Skar upp lite grönsaker och det var riktigt gott, eller så var jag bara riktigt hungrig efter gymmet. Blev cykling idag; 45 min, 1,7 mil och brände 260 kalorier. 
 

Hemsidan är äntligen färdig!

 
Att göra sig en hemsida tog några timmar och jag känner mig fortfarande inte HELT nöjd. Det finns några saker som jag hade velat göra annorlunda, men som jag inte klurat ut hur man ska göra. Så jag har gjort den lite provisorisk sålänge. Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Rostiga rosor

 
Mammas takkrona som hänger i vardagsrummet. Jag längtar tills jag får ett större boende där jag kan inreda i den romantiska stilen. Visst har jag lite utav den stuken just nu, men att inreda som man vill på 20 kvm går inte jättebra! Under helgen ska jag försöka få upp en tavla som stått och vilat mot väggen för länge och en krok i hallen där gäster kan hänga sin jacka eller vad gästen nu har med sig. 

Friday!

Idag när jag kom hem från jobbet låg det något i min brevlåda som gjorde mig väldigt glad. Min första riktiga lönespecifikation som förskollärare! Det första jag ska köpa mig är faktiskt ett par nya inneskor att ha på jobbet och ett par nya promenadskor/vardagsskor. 
 

På tok för längesen jag var på gymmet!

Jag minns inte när jag var på gymmet sist och det känns fruktansvärt. I början av året kände jag mig hyfsad vältränad och det gick verkligen åt rätt håll. Nu är det katastrof och knät värker bara av att jag jobbar! Trots lång arbetsdag och rejält opepp till att gå bort till gymmet så cyklade jag ändå 11 km. Nu ser jag fram emot nästa träningspass och under helgen ska detta styras upp rejält för innan år 2013 startar ska jag ha nått mitt delmål i alla fall. Dags att lägga sig för att stiga upp och arbeta i morgon. 
 
 

God morgon torsdag!

 

Smycken på jobbet

 
På förskolan är det mycket pyssel av olika slag från barnens sida. Ibland pysslar vi vuxna också, men allra finast blir barnens pyssel. Halsband och armband som barnen tillverkar är är något jag trivs i. Färgglatt och oftast inslag av rosa! Har fått två halsband sen jag började på nya jobbet och flera teckningar. I morse när jag kom till jobbet möttes jag av några, "Till Charlotte från ......" det gör en riktigt glad och betyder mycket när barnen verkar gilla sin nya fröken! 

Bullbak

Det har även blivit lite bullbak under helgen. Kanel och vaniljbullar blev gjorda som sedan åts varma ihop med ett glas mjölk. 
 

Blåmusslor, vitt vin och hemmagjort vitlökssmör

 
 Blåmusslor kokade i vitt vin, grädde, salt och peppar, schalottenlök, vitlök och chili var det vi åt till middag i fredags. Vi köpte baguetter och gjorde hemmagjort vitlökssmör som vi penslade på baguetterna som vi sedan satte in i ugnen tills smöret smält och brödet fått färg. 

Nikon D90 + objektiv säljes

 
Kontakta mig för mer info angående, pris, garanti osv genom att skicka ett meddelande. 

God morgon!

 
Startade dagen med att fortsätta gå igenom bilderna från veckans fotografering. Det blev väldigt många fina bilder och tar sin lilla tid att gå igenom. Tar en paus och följer med min Rickard till IKEA. 

Kvällsdopp i Lökeberg

 
Vi åkte ut till Lökeberg och tog oss ett kvällsdopp. Hjärtat hade köpt med sig vindruvor som vi satt och mumsade i oss. Det var inte varmt i vattnet vill jag lova. Efter doppet stod vi och kasta macka. Jag har ALDRIG kastat macka innan, lyckades få några studs! 

Två charmtroll har busat framför kameran idag!

Många smådjur i mammas trädgård

Tillbringade hela dagen hemma hos mamma och pappa igår och tog självklart med mig kameran ifall något fotovänligt skulle dyka upp! Lite blommor, humlor, bin och fjärillar blev motiv igår. 
 
 
 

Veckan som förskollärare har gått fort...

En vecka som förskollärare på nya jobbet avklarat! Känns helt fantastiskt samtidigt som man är helt slut i kroppen från allt nytt. Mycket man ska lära sig, rutiner, schema, barn, personal, lokaler och mycket, mycker mer! Det kommer med tiden...antar jag.
 
Igår efter jobbet var jag och Angelika, en vän till mig ute och åt lite mat då hon fyllt 25. Vi hade väldigt trevligt, mat och massa gott snack! Åkte hem ganska tidigt då vi båda var riktigt trötta! Somnade som en stock, men vaknade nu för ungefär 40 minuter sedan med världens smärta i magen. Har haft ont i magen ungfär en vecka och några dagar. Trodde detta skulle gå över! Farbror doktorn nästa...
 
Ha en bra helg mina goa läsare!
 

Trivs på jobbet!

 

Provar Willys torrshampoo

 
Tänkte jag skulle prova Willys torrshampoo imorgon och återkommer med feedback!

Hemma i Göteborg igen!

Är nu hemma i Göteborg igen efter en helg i Malmö med massa mys, trevliga frukostar, räkor och kräftor, kramar och pussar och mycket annat! Vi har varit på bröllop i Trelleborg, pojkvännens bror gifte sig i lördags. En väldigt mysig helg och nu är det läggdags för imorgon börjar jag mitt nya jobb. Ska bli riktigt kul, nya kollegor och nya barn! 
 
 

Breakfast in Malmö

 

Dags att packa!

För imorgon åker sötsmurfarna till Malmö och stannar över helgen. Ska bli mysigt att komma dit igen och få träffa hans familj! Men först måste jag jobba, skönt att man är tidig och slutar halv två i alla fall så man kommer iväg innan den värsta trafiken. 
 
 
 

Hinner knappt blogga

Känns som man knappt hinner blogga. Jobbar, träffar killen och sedan hinner man inte med så mycket mer just nu känns det som. Har ikväll varit och sett killens nya lägenhet. Hur fin som helst! Så vill jag med bo. Riktigt AVIS! Nu ska här sovas, upp kl. 05 i morgon bitti. God natt kära läsare.