Menyn ändrad

...som jag misstänkte skulle inträffa redan igår! Förrätten är ändrad lite granna. Vi kör på en musselsoppa till förätt istället för toast. Vi tillagade den i somras, den är sååå god! 

Biomys

Av jobbet fick vi biobiljetter i julklapp. Jag passade på att använda dem till filmen Mammas pojkar. Vi var och såg den idag efter att vi varit på Frölunda torg och bytt en jacka som Rickard hade hittat. Någon mer som sett filmen? Vad tyckte du? 

Nyårsmenyn

Lördag morgon

Helg igen! Då har man arbetat i två dagar med de underbara barnen på jobbet. Slappisdagar såhär i juletider. En mjukstart efter ledigheterna är inte fel. Man vänjer sig rätt fort. Eller vad tycker ni? Äter nu lite frukost för att sedan åka till Kungälv och fixa sidecuten, efter det tänkte jag träna en stund. Tränar inte så mycket just nu, cyklar i ca 30 min i lugnt tempo och efter det gör jag benövningar som jag fått från rehab. Försöker komma dit 3 dagar i veckan. Måste få ordning på mitt knä! Min fina Rickard är i Jönköping och spelar idag. De åkte hemifrån vid sju i morse, kände inte riktigt att jag orkade kliva upp snortidigt idag. 

Instagram

Som många andra finns jag också på Instagram. Vad heter ni? Skicka iväg en kommentar. Ni hittar mig genom att söka på @chaarlotte ;) 

Home

Nu är jag hemma hos mig igen efter att ha sovit hos mamma och pappa sedan i söndags. Ett berg med tvätt håller jag på med just nu. Måste ta mig till affären och handla lite yoghurt till morgondagens frukost. Har ingen aning eller koll på när matäffer stänger. Jag hoppas det är 21 som vanligt. Har någon av er varit på rean idag? Jag, mamma och lillasyster åkte in en snabbis till nordstan. Hittade inget speciellt, var inte inne i så många affärer heller. Hittade en jacka som Rickard velat ha, köpte den. Nöjd! Den är skitsnygg på honom! Dags att springa ner i tvättstugan igen. 
 

Julafton och sånt

Har varit hos mamma & pappa sedan i söndags, det är en speciell känsla att sova hos sina föräldrar när man flyttat hemifrån. Julaftonsmorgon började med fotograferande, från köket när vi åt frukost. Två ekorrar kommer på besök till fågelboet varje morgon. Blev faktiskt bra bilder trots att jag fotade genom köksfönstret. Varma kläder plockades fram, jag och pappa gick ut i kylan. Han skottade snö och jag kravlade i snön och fotograferade fåglarna. Ekorrarna vågade sig inte fram. 
Mötte upp Martina och promenerade i hästhagen, vi fick se lite solsken innan vi skiljdes åt för att fira jul med familj och släkt. Kalkonmiddag tillsammans med mormor/morfar, mostrarna och kusinerna. Dock var inte lillasyster och kusinen Tobias med. I mina paket fanns shampo/balsam, söta muffinsformar och pengar. Passade bra eftersom Gran Canaria är inbokat 9:e januari. Idag har jag varit ute och ridit med en vän. Underbart att komma ut i stallet och umgås med hästarna. 
Saknar mitt hjärta så otroligt mycket. Jag längtar efter hans kramar att jag blir tokig, på fredag blir det kramkalas! Kärlek till dig Rickard.
Bild från julaftonsmorgon

God Jul & Gott Nytt År!

Tjugoandra december tvåtusentolv

Slappis dag med lite julfirande har vi haft nu i eftermiddag/kväll. Min fina Rickard åker till Malmö i morgon för att fira jul med sina föräldrar. Jag stannar hemma i Göteborg och firar med mina föräldrar och kusiner, farmor, farfar, mormor, morfar osv. Jag fick en superduper bra borste som ska hjälpa till att reda ut tovor, som jag verkligen har problem med! Får se om detta hjälper, tydligen har detta gått på reklam, men jag har missat det helt. Rickard berättade att han börjat tala om något varje gång reklamen kommit och på så vis har jag missat den. haha! Smart kille! Sedan så fick jag ett väldigt, väldigt fint halsband! Jag brukar inte använda jättemycket smycken, inte så många som fallit/faller mig i smaken. Men han prickade helt rätt. Glädjerårar, check! Halsbandet är från DYRBERG/KERN.
 
 

 
 

Christmas picture

Igår var jag hemma hos mamma och pappa en stund efter jobbet. Därav julbilderna. Lilla syster har kommit hem nu över julen. Vi åt lite fisksoppa, drack glögg och knapra pepparkakor. Blev en snabbvisit då min väckarklocka ringde 5:06 i morse! Jobbat några timmar, få barn och en go känsla när man vet att ledigheten är nära. Mötte upp Rickard på IKEA för lite shopping efter jobbet, han fortsätter med sitt byggande. Nytt projekt som jag lär visa här i bloggen när han är färdig. Vi gick en promenad på ca 50 minuter med mitt dumma knä som inte vill sammarbeta. Sedan åt vi en tidig middag och har precis tittat på Madagaskar 3 OCH jag somnade precis i slutet. Kunde verkligen inte hålla ögonen öppna! 

Blogg.se

fixade problemet med kommentarerna jag skrev om i ett tidigare inlägg. Bra där! Dags att sova. God natt! 

Ibland får man...

faktiskt strunta i vissa saker som man bestämt sig för att göra. Idag var en sådan dag. Jag hade bestämt mig för att gå till gymmet och träna. Blev det så? Nej! Och varför blev det inte så? Jag insåg att jag hade alldeles för mycket tvätt i tvättkorgen, den välde över och jag var beredd på att handtvätta underkläderna i diskhon! Jag sprang snabbt ner och kikade i tvättstugan, det var LEDIGT! Kylen ekade tom också, så medan tvätten tvättades och torkade så inhandlade jag lite matvaror så att jag kan äta en bra frukost i morgon. Hade det funnits fler timmar på dygnet skulle jag kunnat träna också, men eftersom jag börjar 6:00 i morgon så ska jag snart gå och lägga mig. Bebis som jag är så behöver jag många timmars sömn för att orka stiga upp!

En besvikelse!

Den nya designen som jag haft i några dagar fungerar ju inte! Jag trivdes jättebra med den och bloggandet har kommit igång mer nu. Som tur är har jag läsare som talar om för mig att det inte går att kommentera bloggen. Fick byta design, lite utav min stil men var ju så inställd på den andra. Har inte tiden eller orken att sätta mig att koda själv. Därför valde jag ju en "färdig" design. Man förväntar sig att det ska fungera då. Jag hoppas blogg.se kan åtgärda detta fel. 

Han är händig den där Rickard

Han ritade en ritning på en idé han hade och sedan snickrade ihop med lite brädor och plankor. På med lite färg och så var det klart! Tycker den är charmig. Vad tycker ni? 
 
 
 

Radera, framkalla, redigera...

Det finns hur mycket bilder som helst på min hårddisk som jag inte ens redigerat eller öppnat någon gång, bilder som jag inte vill radera ifall man kommer att använda det någon gång framöver. Det finns också massa bilder som jag skulle vilja framkalla och sätta upp på väggen, men vilken vägg? 20 kvm vägg är inte att hurra för! Något jag ska göra är att framkalla bilder från 2012 och sätta in i ett album i alla fall. Vad gör ni med alla era bilder? Hur många bilder och vilka raderar ni/sparar osv? Har ni något system för detta. Tips tack!

Bääää

Lördag

Vaknade med fruktansvärd huvudvärk idag. Tog en tablett och satte mig vid datorn en stund, sedan kröp jag ner i sängen igen. Bredvid pojkvännen som måste ha sovit väldigt gott! Han vaknade inte ens utav att grannen börja borra! Vid halv tolv var vi uppe och köpte frukost. Pannkaksfrukost med bacon, mums! Lingonsylt till det. Efter det åkte vi till Hornbach och köpte färg. Rickard har snickrat ihop en möbel som vi (han) målat gräddvit. Nu väntar vi bara på att färgen ska torka. 

Breakfast

God morgon! 
 

Nio månader

Lock

 
Bilderna är tagna på Hönö i oktober när vi var där och åt söndagsmiddag. 

Man kan förändra, bara man vill!

Jag tittade igenom mina tidigare inlägg och hittade dessa bilderna, jag var tvungen att publicera dem på nytt! 2009 publicerades bilderna, men vilken exakt månad bilderna är ifrån osv. har jag faktiskt ingen koll på. I oktober 2009 hade jag gått ner 10 kg. Från 86,6 kg till 76,6 kg, nu väger jag 73-74 kg. Jag är stolt över mig själv för att jag nu vägt samma såpass länge, jag har haft svårt med det och alltid varit "rund". Mitt mål är fortfarande att väga runt 60 kg. Förra året i december tränade jag alldeles för hårt! Det gjorde att jag skadade mitt högerknä och kan därför inte träna som jag vill. Så fort jag tränar eller anstränger det för mycket får jag värk. Jag borde kontakta läkaren som jag träffade då. I maj skulle jag sprungit Göteborgsvarvet men fick ett intyg på att jag inte kunde delta. Jag är nu anmäld till 2013, men det är bara att glömma! MEN Jag ska inte ge upp ännu, om jag inte kan springa 2013, så kanske jag kan springa 2014 eller 2015. Hade jag inte skadat mitt knä så hade jag antagligen kanske, förhoppningsvis redan nåt mitt mål. Istället får jag acceptera att jag har ett skadat knä och det är mitt eget fel. Att springa på ett löpband i 2 h för att man är så korkat envis, straffar en! Träningen har legat på hyllan bra länge nu förutom när jag tränade 1 vecka tillsammans med Rickard för ca 2 veckor sedan på Sportlife, fick en gratisvecka där. Väldigt kul att träna tillsammans! Skulle kört igång nu i veckan igen på mitt gym, men givetvis blir man sjuk. Nya tag när jag är frisk igen. 
 


 

Fastän jag inte nåt mitt mål kan jag känna mig stolt och tycka att jag förändrats mycket. Visst har jag fortfarande komplex över min mage, det är ju där det mesta utav fettet sitter, som stör mig. Bilderna som jag visar här nedan är tagna under 2012.


Kom ihåg! Sluta aldrig att kämpa. 

I miss you

Katten Grålle! Det var under en tenta jag hade som han somnade in. 

Gran Canaria here we come!

Eftersom man legat på soffan och tittat på resor idag kan jag nu meddela att vår resa är bokad. Vi åker till Gran Canaria i januari. Vi ska vara borta 1 vecka och jag längtar så sjukt mycket. Bara jag och min fina Rickard ska åka iväg, sola och bada! Jag har aldrig varit där tidigare men det har Rickard. Tidigare har jag aldrig vågat ta med mig systemkameran, förstår inte varför egentligen. Om man är van vid att fotografera med en bra kamera och endast tar med en digitalkamera under resan, blir man fruktansvärt besviken när man sedan går igenom bilderna på datorn. Man köper ju inte en kamera för att den ska ligga hemma under sådana tillfällen! Har ju försäkring som täcker skador osv. (Bild från weheartit)
 
 
 

Ny design

Inspirerad av Sanna, hennes nya design är riktigt fin. Tyckte det var dags att fixa en ny jag med. Sådant man kan fixa när man är hemma och sjuk. 
 

Önskelista

 
Mamma ville att jag skulle skriva en önskelista. Här är den!

Dags att sova, god natt!

Grace Cup 2012

 

Kvällsfoto i Eriksberg

På vägen hem från boulen svängde vi in vid Eriksberg för att fotografera. 
 

Klotväska

Rickard har fått nya klot och ny väska. Väskan är riktigt fin, gillar den starkt! Var såklart tvungen att fota den, brukar inte falla för klotväskor men denna var riktigt fin. På bandet står det något personligt, som man själv får välja. Ska jag någon gång köpa mig en klotväska vill jag ha en sådan. Har nog bara tagit bild på en klotväska under alla gånger jag haft kameran med mig under tävlingarna, den bilden har jag nog  till och med raderat. 
 
 

Friday

Bild från när vi var i Kävlinge och hjälpte Lina att flytta.

Många bilder på datorn och den externa hårddisken

 
Bild från SM 2012. Jessica Johansson 

En tidig julklapp till mig själv

Igår köpte jag mig en tidig julklapp till mig själv faktiskt. Eftersom jag inte behövde byta ut glaset i mina glasögon tyckte jag det passade bra att köpa denna fina morgonrock istället. Har tittat länge på en sådan modell och rea dessutom! haha! Visst är den söt? Morgonrocken hittar ni här
 

Kärlek

Fina Linnéa

Förra helgen fotograferade jag fina Linnéa. Frosten låg perfekt och solen sken, fruktansvärt kallt bara men vi hade väldigt roligt under fotograferingen. 
 

Allergi eller inte? ...Uppdatering

Fick jag något svar idag tro? Nej, det fick jag inte...vad trodde jag egentligen! Fyllde 3 rör med blod som ska skickas iväg, lär väl få svar om en vecka. Så ännu vet jag inte om jag är mjölkallergisk, har en känslig tarm eller om det är något annat som är fel. Eftersom jag inte sover så bra om nätterna och ständigt är trött så tog han lite fler prover, bland annat se om ämnesomsättningen är som den ska och lite andra grejer. 
 

Allergi eller inte?

I morgon är det dags att besöka farbror doktorn efter jobbet. Under flera år har jag gått runt med svullen mage, rejält svullen mage kanske jag ska tillägga. Det har varierat i vissa perioder hur mycket och ofta, men under den senaste tiden har det varit extremt mycket så jag kontaktade vårdcentralen igen. Jag har ju funderat på om jag kan vara allergisk mot något, har haft tankarna kring gluten. Efter att ha ätit egentligen ganska glutenfritt så bestämde jag mig för att köra på -mjölk. Under dessa 3 veckor som jag uteslutit mjölkprodukter har jag varit helt bra, förutom när jag fått i mig något som innehåller mjölk. Ska bli spännande att se vad dem säger i morgon. Om jag ens kommer därifrån med något svar på varför magen beter sig som den gör. 
 

Julpynt 2012