Takkronan hos mor och far

 
 
Förra helgen var vi hemma hos mamma och pappa på lunch, passade på att fotografera takkronan. Vill själv ha en sådan i mitt framtida hem. Kanske inte en exakt likadan men i samma stil. Vill verkligen flytta från min minietta nu. Men det är så fruktansvärt svårt att få tag i ett boende. Har försökt få tag på andrahand också, och hade en lägenhet på gång. Det enda som hindrade mig från att byta boende var min nuvarande hyresvärd. Irriterande! Jag hoppas verkligen att min lyckodag kommer snart. 

Core-träning 12 min

Träna core ofta och effektivt.

Här ska jag presentera ett cirkelträningspass med fokus på core som tar ca 12 minuter. Du behöver en klocka med sekunvisare eller tidtagarur, för att kika på under träningen. Kör övning efter övning med snabba byten. Allt i ett utan vila om du är såpass tränad, men vila om du inte har tränat så mycket.

 

Minut 1 & 7: Statiska höftlyft

Ligg på rygg med fötterna placerade i ett bekvämt avstånd från rumpan, men inte för långt ifrån. Vik in svansen så att ländryggen kommer ned mot marken, spänn magsmusklerna. Lyft sedan rumpan så att den kommer i linje med lår och och överkropp - använd rumpmusklerna i första hand. Här tränar man också ländryggen och musklerna på baksida lår. 

 

Du ska sträva efter att hålla uppe hela minuten, men kör så länge du kan. Du blir starkare för varje gång!

 

Minut 2 & 8: Enbenshöftlyft

Gör höftlyft med ett ben eller ena hälen upplyft (om du väljer alternativ två – låt tån stanna kvar i marken som stöd). Var noga med att hålla höften parallell med marken hela tiden – spänn magmusklerna max, det är en förutsättning för att bäckenet inte ska tippa åt något håll samt gör att övningen aktiverar alla coremuskler.

Lyft upp och ned och byt ben varannan repetition eller till exempel var 15e sekund. Var noga med båda sidorna. 

 

Minut 3 & 9: Armhävningar

Finslipa din armhävningsteknik för snabba resultat. Börja i läget liggande på golvet och pressa kroppen uppåt, då kommer du automatiskt in i den rätta positionen och det går lättare än att börja “uppe”. Ligg ned på golvet och spänn magen, rumpan och kroppens alla andra muskler. Tänk att kroppen ska vara lika rak som en lyktstolpe. Placera händerna 15-20 cm ut från kroppens sidor, lite lägre än brösthöjd. Aktivera framför allt bröstmusklerna, pressa ifrån golvet så att kroppen kommer upp. Fortfarande lika rak! Tänk att det ska vara en rak linje från huvudet via höften till knäna eller fötterna. Håll emot på vägen ned. Träna så många armhävningar du orkar och hinner under minuten, valfritt tempo såklart.

 

Minut 4 & 10: Sneda ländryggslyft


Ligg ned i grundposition, spänn magmusklerna under hela övningen för stöd. Aktivera ländryggsmusklerna och lyft överkroppen från golvet. Rotera överkroppen och för ena armbågen snett uppåt och bakåt. Lyft och rotera så långt du kan och håll kvar längst upp 1-3 sekunder.

Kom sedan tillbaka samma väg, kontrollerat och i samma tempo som på vägen upp. Övningen tränar ryggmusklerna, rotationsmomentet är bra för både rörligheten i ryggraden, och styrkan.

 

Minut 5 & 11: Plankan med lyft

Stå med raka armar och händerna placerade rakt under axlarna. Testa att lyfta en arm eller ett ben eller både och (förslagsvis motsatt arm och ben) utan att kroppen flyttas eller tippas. I början räcker det att lyfta ena foten en aning, så pass att du känner att kroppens tyngdpunkt flyttas och att du behöver aktivera coremusklerna ännu mer och på ett annat sätt för att kompensera.

Precis som när du står i plankan så gäller det att spänna precis varenda muskel i hela kroppen, framför allt mag- och rumpmusklerna. Håll kroppen i en position så att det bildas en rak linje från huvudet till fötterna.

 

Minut 6 & 12: Plankan

Stå med raka armar och händerna placerade rakt under axlarna. Alternativt stå på armbågarna, också placerade rakt under axlarna. Spänn precis varenda muskel i hela kroppen, framför allt mag- och rumpmusklerna. Håll kroppen i en position så att det bildas en rak linje från huvudet till fötterna.

Ta gärna hjälp av en spegel för att hålla koll på tekniken. Om du ser att rumpan står upp betyder det att rumpmusklerna behöver spännas mer. Om magen hänger ned, spänn magmusklerna lite till.

 

Bild

Fördelar med core-träning

Regelbunden core-träning har följande fördelar:

•  Förbättrar kroppshållningen

•  Ökar stabiliteten, balansen och smidigheten

•  Stärker ryggen

•  Kan hjälpa mot ryggont

•  Stärker magmusklerna

•  Minskar skaderisken, särskilt för rygg och bål

•  Masserar tarmarna och bra för tarmarnas dagliga funktion

•  Ökar fettförbränningen

•  Ökar uthålligheten

 

Sitter just nu och skriver ett nytt träningsschema. När jag är frisk från den förbaskade förkylningen, ska jag sätta fart ordentligt med träningen. Kommer självklart få anpassa träningen efter mitt skadade knä. Här ska kommas i form och nå mina mål till 2013. Ett inlägg med tips på övningar ska jag självklart lägga upp här.

Baciller. baciller och baciller

Nu får bacillerna gärna ge sig av från mig och min kropp. Jag har inte märkt någon större förbättring heller, vilket känns förbannat irriterande. Håller alla tummar jag kan hitta och hoppas att jag kan jobba på måndag. Jag vill träffa folk, träna och göra allt man inte kan när man är sjuk. 
 
Dagens frukost; Yoghurt, smak av päron, hallon och valnötter. 

Rickards klot

Sängen, nässpray och Alvedon

 
Som ni antagligen förstår av rubriken så ligger jag hemma med världens förkylning. Började redan igår på jobbet. Tråkigt att vara hemma från jobbet och man förlorar massa pengar. Det gick ju ann att vara hemma när man var sjuk utan att oro sig över pengar när man var student. Men nu har man börjat jobba och får känna på det riktiga livet!

Lunch på Hönö

Rickards föräldrar är på besök i Göteborg, vi åkte ut till Hönö för att äta lunch och fika idag. Favorit cafét Lilling blev det. (Klicka här för mer info). Nu vill Rickard åka dit varje söndag för att äta. Jag förstår honom! Och jag tackar inte nej till det. 
 
 
 
 
 

13:e februari 2012

Den dagen träffade jag min fantastiska pojkvän. 
 

Tips på middag

Igår tillagade en god middag jag aldrig provat innan, kom på den när jag var i affären. Tärnad bacon, gullök, champinjoner, blomkål och morot. Hackade ingredienserna och stekte sedan i olja, när baconen och övriga ingredienserna kändes nästintill klara hällde jag på lite matlagningsgrädde. Lät det bubbla lite och sedan var det klart för att äta. 
 
Idag tillagade jag hemmagjord hamburgare som jag rev ner lite morötter i och pressade i lite vitlök. Sallad och dressing till detta funkade fint. 
 
Bild

Frukost

Nu när jag dragit ner på kolhydraterna väljer jag ofta att äta yoghurt med bär i, ibland lägger jag i två skedar fiberhavregryn också. Havregrynsgröt och kanel är något jag också äter för att variera mig. Det är bra om man hinner koka ett ägg på morgonen också, oftast hinner inte jag detta. Men att förbereda kvällen innan går också bra. En del klarar av att äta omelett på morgonen, så för er som klarar av det och orkar ställa er med det innan jobbet, kör på! Finns också goda pannkakor man kan göra, dem är gjorda på kvarg, ägg och fiberhavregryn. Här kan du ha bär till istället för sylt som ofta innehåller mycket socker om du inte gjort den själv. Annars kan du också prova låg kalorisylten. Står bland alla andra sylter i affären och lätt att missa. Läs ordentligt i hyllorna!

Fettreducering + dagens träning

I lördags var jag på en fettreduceringsbehndling som höll på i ca 1,5 timme. Innan detta genomfördes mättes jag och det togs förebilder och även efter behandlingen togs det foton för att man ska kunna se skillnaden. Det var lite obehagligt under behandlingen då vibrationerna gjorde att hammaren och städet i örat vibrerar mot varandra och bildar ett pipande ljud som bara jag kan höra när man ligger där. Själva behandligen kändes inte. När behandlingen var färdig mättes jag igen och hela 1 cm försvann. Jag ska tillbaka om ca 2 veckor. Under tiden kommer jag att träna och minska intaget av kolhydrater för att försöka få mer effekt under nästa behandling. 
 
Idag blev jag riktigt stolt över mig själv på gymmet, jag cyklade i 45 minuter med bra tempo och ett motstånd som knät klarade av. Cykeln visade - 265 kalorier, efter det gick jag på bandet i 5 minuter och där - 18 kalorier! 
 

Elitserien: Kviberg 2012 8-9/9

Under helgen har pojkvännen spelat elitserien i Boule, laget Coccinelle blev trea. 
 


Dags för frukost

Har gjort ordning lite havregrynsgröt och och ett kokt ägg. Idag och framöver ett tag ska jag dra ner ännu mer på kolhydraterna. Nu på förmiddagen ska jag iväg på fettreducering, med hjälp av ultraljudsteknik. Detta ska tydligen göra sönder fettdepåerna, man ska minska runt magen. Det här är första behandlingen för mig och väldigt nytt, jag kommer att uppdatera hur behandlingarna går. Så till er som är lite nyfikna så får ni kika in här emellanåt.  

Äta lite mat

 
Jag ska strax bege mig hemifrån och möta lite trevligt folk. Vi ska ut och äta middag och sedan gå vidare till vincafét här i Kungälv. Ser fram emot kvällen. Blir nykter ikväll för i morgon ska jag iväg och få en behandling. Mer om det under morgondagen. 

En färgklick runt halsen!

 
 
Köpte mig ett nytt halsband igår. Jag och två kollegor åkte till Uddevalla för att spana in deVal, klicka här för att komma till hemsidan. 

Fylld fläskfilé & sallad

 
Gårdagens middag blev fylld fläskfilé och sallad för min del. Vi fyllde filén med vitlöksost och lindade bacon runt om. In i ugnen på 225 grader ca 30 minuter. Glöm inte salt och peppar!

First day of the week!

Porträtt från Växjö

 
Igår när vi var ute och fotograferade fick Martina (hemsida) några fina bilder på mig. Gillar färgerna, känns höstigt och jag gillar det! Fick en jättegod middag hos min fina pojkvän i eftermiddags, sedan åkte vi spontant till IKEA och kikade lite. Nu dags att sova. 

Mot Växjö

God morgon vackra människor! Sitter nu på tåget till Växjö där jag ska träffa en vän, åker hem i morgon igen. Men de timmarna vi ska umgås ska vi fotografera, äta god mat, snacka och slappa!