Förseningar i tågtrafiken såklart!

Jag har inte kommit fram till Göteborg ännu! Gissa om jag blev glad när vi kom till stationen i Växjö när tåget är försenat 2h?! Som tur är har dem kört in lite tid på vägen. Berkänas vara framme på stationen 21:20, där babe väntar. Snäll som han är så kommer han och hämtar mig då det blev så sent idag. Skulle varit framme vid 19:55! Solen skiner genom fönstret, underbart att se solen skina! Vi har inte sett så mycket sol i Växjö faktiskt, inte så mycket som man hade önskat.
 

Om en timma går tåget från Växjö

Om en timma går tåget från Växjö! Jag längtar faktiskt hem jättemycket nu, borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Jag saknar min fina, underbara och älskade R. Tåget ska rulla in runt 8 ikväll på Göteborgs centralstation. Hemma väntar pannkakor som jag beställt, fick ett sms från R i morse där han frågade om jag ville äta något när jag kom hem. Eftersom jag inte kommer att äta någon direkt middag under tågresan så kände jag för pannkakor. Har alltid älskat pannkakor sedan jag var liten! Favoriträtten hos farmor & farfar.
 
På tåget blir det nötter, frukt och vatten. Tillbaka till verkligheten! Måste erkännas att jag släppt lite nu dessa dagarna, inga morgonpromenader som jag planerade, vädret har inte varit det bästa här (skyller på det). Några godisar och chokladbitar har slunkit ner i magsäcken också. Dåligt samvete för det, men väl hemma blir det träning igen. Dock åker vi iväg redan i morgon igen jag R. Det låter åt Skåne, Danmark och Tyskland. Det går ju att träna där med så lite promenader/löpning ska man nog kunna hinna.
 
Bild från kvällsfotograferingen vid Teleborgslott.

Love you

Älskar dig!
 

Framme i Växjö

Igår satte jag mig på tåget till Växjö vid 11-tiden och kom fram vid 14. På tåget hade jag tänkt fixa lite nödvändiga grejer med hjälp av datorn, men eftersom vagnen jag satt i, inte hade några strömuttag lät jag datorn vara. Istället satt jag och tittade på människorna runt omkring mig. Höll på att somna flera gånger. Men jag tvingade mig själv att vara vaken då jag skäms över min "sovstil". haha! Jag ser verkligen ut som en hungrig fågelunge. "mata mig!"
 
Väl framme mötte Martina upp mig, vi drog iväg för att äta lunch. Mycket gott! Sedan shoppade jag lite på Stadium. Halva reapriset! Ett par träningsbyxor/mysbyxor för 50:- och ett par adidasshorts för 100:- Tjoho för rea! Sedan köptes det lite mat för kvällens middag. Grillat kött med hemmagjord potatissallad. Mums! Dock kom regnet så vi fick grilla med elgrillen på balkongen. Innan middagen stack vi och badade. Första doppet för mig i år. Illa! 
 
Idag hade vi tänkt åka på fotoutflykt, men "regnet det bara öser ner" så vi ska åka bort till Lager 157 och lite andra affärer. Vi får hoppas på uppehåll senare så att vi kan ut och fotografera lite. Snart öppnar det ett varuhus nära mig! Istället för 2h bilfärd kommer det att ta ca 20-30 minuter. Good good!

 

 
 
 

Valpen Molly

 

Hemma från Malmö och väskan packas om

Vi är nu hemma i Göteborg! Mat i magen och sortering av rena och smutsiga kläder pågår. Förberedelse inför kommande frukostar pågår också just nu, vi kokar alltså ägg. Sängen är nybäddad och fönstrena står öppna för att släppa in lite kalluft, inbillar vi oss i den här värmen! Min väska håller också på att packas med rena kläder och lite fotoutrustning. I morgon går tåget till Växjö. Jag ska hälsa på en vän som bor där :) Det ska bli jättekul att åka iväg och umgås. Jag åker hem på onsdag igen. 3 dagar utan mitt hjärta, visst 3 dagar är inte mycket. Man ska inte klaga egentligen när vissa inte får/kan träffa sin kärlek på flera veckor, månader osv. Det var längesedan vi var ifrån varandra nu, fast än att vi kommer ha skitskoj i Växjö kommer jag sakna ihjäl mig efter mitt hjärta!
 
När jag kommer hem på onsdag är det bara till att packa om väskan igen, för då åker jag och hjärtat iväg på en sista minisemester innan det är dags för mig att börja jobba igen. Vi har pratat om Oslo, men vi har inte spikat det till 100% har ni läsare något tips på vart man kan åka tor-lör (sön)? 
 
 

Europacupen

 
 
 
Det är nu dag 2 här i Malmö. igår var det fruktansvärt varmt! Man svettades fast att man satt ner och inte gjorde ett dugg. Idag är det blåsigt och tröjan har åkt på! Ljuvligt! :) den åker nog snart av, solen börjar titta fram. Just nu möter vårt svenska lag Österrike. Det går helt okej. 

Här packas det, för vi ska till Malmö!

Jag kom precis hem från stan. Jag var där och kramade om min vän Angelika som jag inte träffat på ett tag. Dock jobbade hon så det blev bara ett snabbt besök. På vägen hem svängde jag in på Stadium, alltså jag har blivit helt skadad på Adidas i alla dess former! Jag hittade en jättefin bikni på rean, Adidas såklart! Jag köpte den även i en annan färg, lite persikofärg kan man säga. Så den ena överdelen och underdelen är likadan, men den bikinin som finns i länken matchar man snyggt med persikofärgen, då Adidasmärket är den färgen. Jag har också hunnit med att hämta ut ett paket på posten som jag beställt. Lite fotoutrustning som jag kommer att behöva i höst. Känns som jag hunnit med en massa idag! Morgonpromenad gick riktigt bra i morse, 45 minuter! Det var väldigt varmt, svetten rann, men det är ju så det ska vara när man tränar. Lite städning har jag hunnit med också, skrivbordet såg hemskt ut. Nu packas det för fullt, snart kommer älskling hem och då åker vi till Malmö. Han spelar i helgen. Vi ska också hinna träffa mina fina svärföräldrar :) 
 
 

Ny bloggdesign

Sanna är en underbar tjej som är riktigt duktig på att göra designer. Hon är inte bara duktig utan fruktansvärt snäll! Lägger ner mycket tid på att göra gratisdesigner. Jag har använt hennes designer förut och när jag såg denna så dog jag lite. Precis min stil! Jag älskar ju allt som är rosa och sött! Nu är det bra lite småfix kvar att göra. (ändra bild i menyn & infon)  Jag har inte gjort min egna design på väldigt länge, känner inte att jag har den kunskapen längre och tiden.
 

60 minuter kondition

 
Idag blev det 60 minuter kondition med R på gymet. 10 min löpband, 10 min crosstrainer, 10 min rodd, 10 min stepp, 10 min cykel, 10 min löpband. I morgon blir det morgonkondition för mig men inget eftermiddagspass då vi åker till Skåne när R slutat jobbet. Tävling på G. (Europa Cupen)

Rost

 

TUVE ÖRTAGÅRD

Imorse tog jag en mindre morgonpromenad än vad jag brukar, eftersom vi ska till gymet sedan och endast köra kondtion. Jag tog med mig kameran och snubblade över en fin liten örtagård. Den ligger inte långt ifrån vår lägenhet. Hit lär jag komma tillbaka fler gånger. Synd bara att några ungdomar verkar ha festat till det där inne, slängt massa skräp och ölburkar. Såg inte alls trevligt ut! Jag hade lite små fotouppdrag under promenaden som jag lyckades med, ska ägna mig lite åt dem bilderna så kanske ni får se resultatet senare ikväll. 

Borttappat kvitto! Han skrev ett nytt, vilken servis!

Som ni säkert läst här i bloggen så förlovade vi oss i Falun. När vi kom hem och hade varit här hemma i 2 dagar så slog det mig att kvittot på ringarna var borta. Vi hade alltså tappat bort det i Falun. Jag kände mig skitdum såklart! Så igår när jag var med syrran i stan en sväng så gick jag förbi Nordstans Guld där vi köpte ringarna. Jag blev bemött på ett sätt som jag aldrig upplevt innan tror jag. Han som hjälpte oss med beställningen kände igen mig och kom ihåg det mesta utav vår beställning, han skrev ett nytt kvitto till oss och jag blev väldigt glad över det. Nu ligger kvittot inlåst i ett skåp här hemma! Min ring sitter där den sitter just nu, jag vet inte om det beror på värmen eller om den ganska är för tight. Jag ska återkomma efter sommaren när värmen lagt sig, han sa att man är oftast svullen under sommaren. När vi hämtade ut ringarna så hade värmen inte kommit hit heller och ringen satt jättebra.
 

Soligaste semestern ever

Vilket väder jag har på min semester. Helt galet! Idag åkte jag hem till syrran en stund och solade, jag hoppade morgonträningen idag faktiskt. Jag har varit så sjukt trött nu i två dagar. På vägen hem från syrran svängde jag in och köpte lite mat. Jag tänkte att jag och R skulle äta lite mysigt i kvällssolen idag. Det fick bli räkor, baguette, brieost, grönsaker och frukter. Innan det var vi på gymet tillsammans och tränade bröst och axlar. I en av bröstövningarna med hantlar klarade jag 14kg, innan har jag bara kunnat ta 8-10 kg, gissa om jag blev förvånad! Rickard tyckte också att axelmusklerna börjat synas mer. Jättekul! Bara att fortsätta kämpa så kommer jag en dag att ha nåt mitt mål! Tack för att du stöttar mig R :) Kärlek.
 

Grönt

Grönt är skönt!

Livsviktigt

Ett bidrag i fotoutmaningen denna månaden. 

En vecka i Falun (Boule-SM) och nu hemma i Tuve

Veckan i Falun har varit fantastisk! Resan din spenderade vi i bilen ca 6 timmar med paus, vi stannade bara två gånger den vägen. Vi fick köra en omväg dit på grund av en olycka och vi hade inte stannat för att äta under vägen. Vi skulle göra det bara någon minut efter platsen där polisen bad oss vända om och ta en annan väg. Det slutade med att vi körde någon mil och hittade en skylt där det stod "Mat" på. Mitt i ingenmansland! Vi åt i någonsträdgård kändes det som. Hon hade någon restaurang hemma hos sig, man kunde även hyra rum verkade det som. Maten var inte alls god, vi fick i oss lite utav maten sedan åkte vi väldigt fort därifrån igen. 
Väl framme i Falun checkade vi in oss på Scandic Lugnet. Bar upp vår packning sedan begav vi oss ut för att kika in området och vilka folk som var på plats. Det fanns lite folk på plats som man kände igen och några som man kände. Efter att ha pratat en stund med dem så vandrade vi upp i hoppbacken och tittade på utsikten, där uppe stannade vi en stund och det var där uppe som vi förlovade oss! En fantastisk stund som jag aldrig kommer att glömma. Glädjetårarna sprutade! Det är fantastiskt att bära denna ring. Jag älskar dig av hela mitt hjärta! 130713.
 
Söndagen startade med Mixtrippeln där Rickard spelade med Jessica och Joachim. Där blev dem tvåa och tog hem silvret. Sedan var det Måndag och då var det dags för mig och Rickard att spela, dock fick vi ingen medalj eller pokal. Vi hade i alla fall roligt. På tisdagen spelade vi båda singel, jag spelade bara 3 matcher men rickard gick till Final (finalen var under onsdagen. Han vann silver där med! Onsdagen hade vi båda sovmorgon. Vilket man behövde. Vi båda har sovit väldigt dåligt under veckan, mycket prat i sömnen och Rickard som inte brukar prata i sömnnen och göra mycket väsen ifrån sig har flyttat sängar och snackat en hel del! I Torsdags spelades trippeln, då var det dags för mig, Ingrid och Yvonne att spela tillsammans för första gången. Riktigt nöjd med vårt spel. Vi förlorade första, vann andra och förlorade tredje.
 
Fredagen bestod av trippelspel för dem som var vidare från torsdagen. Eftersom vi inte var vidare så fick jag sovmorgon igen, det var riktigt skönt och jag var jättetrött. Uppe sent denna kväll igen då Rickard, Jess och Jocke spelade finalen i trippeln. Kammade hem Guldet gjorde dem också! Klockan 13:00 startade dubbeln för mig och Ingrid. Riktigt nöjd med den dagen trots att vi inte gick vidare till lördagens spel. Ärligt så tror jag inte vi hade pallat det, det tar på krafterna att spela så många timmar när man är nybörjare. Vi har ju varit uppe sent näst intill alla dagar. Rickard och Jimmy åkte ur ganska tidigt dem med, så det blev ingen final där. Tråkigt, men hoppas det går bättre nästa år! Jag och Rickard såg Finalen på kvällen efter vi sett klart den åkte vi ner på stan med Jocke och Jess och åt lite middag. Trevlig avslutning på denna veckan! 
Idag Söndag har det inte varit något spel alls. Vi steg upp vid 9:00 i morse, gick ner och åt lite frukost. Efter det packade vi all packning (såg ut som vi varit borta i 2 veckor) och begav oss mot Göteborg. Denna gången stannade vi till vid Falu Gruva för lite fotografering såklart! Vi stannade också till vid Göta Kanal. Åt vid ett mysigt matställe i skogen (ingenmansland) någonstans som vi inte vet var det var någonstans. 
När vi skulle fotografera denna bilden så ville vi ha en bild på oss båda där uppe vid bocken och skylten, så jag ställde upp stativet och vandrade upp med fjärrisen, tror ni det funkade på det avståndet? ICKE! Så vi hittade en sten som vi hoppade från, dock inte samtidigt. Så jag har försökt klippt ihop två bilder i en. haha! Och så här blev resultatet (se ovan). 
Det var fantastiskt god mat på detta ställe vi hittade i "skogen" i alla fall. Potatis, sås, någon slags köttfärsbiff och en liten smakbit på deras lasagne, den var inte lika god dock. Och tallrikarna älskade jag. När vi flyttar till hus ska vi köpa liknande sådana som på bilden ovan. 
Väl hemma blev det såklart Tacos till middag. Som vi längtat båda två! Det är väldigt skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. I morgon blir det jobbet för Rickard, medan jag har 2 veckor semester till! Tvätta, städa och träna blir det för mig i morgon. Jag har inte tränat så mycket i Falun som jag hade tänkt från början, jag hoppas att det räckt med allt man gått omkring där istället. Jag måste ju erkänna att vi inte ätit så jättebra heller. Jag tränade ju som en tok veckan innan vi åkte och nu dessa två veckorna som är kvar på semestern har jag tänkt köra på som hela förra veckan. När semestern är slut kan jag dock inte köra två pass om dagen. Då får jag nöja mig med 5 träningspass i veckan då jag ska ha 2 vilodagar. 
 

SM Guld Öppna Trippeln

Jessica Johansson, Rickard Nilsson & Joachim Andersson

Damdubbeln med Ingrid

Vi förlorade första matchen, men vann andra med 13-(6?) den matchen är vi väldigt nöjda med. Spelade jättebra! Vi vågade skjuta lite mer också, vilket var roligt trots missarna vi gjorde. Något som kändes surt var att jag under uppvärmingen satte världens feting kalle som det kallas. (kulan jag kastar lägger sig exakt där den kulan jag träffade låg) Vi bara tittade på varandra jag och Ingrid och undrade vad sjutton som hände. Haha! Synd att den inte kom när vi spelade istället. Tredje matchen förlorade vi mot dem vi mötte i första. Trevliga damer som vi hoppades skulle vinna. Dem åkte ut idag, vann två matcher till efter oss. (tror jag det var) 

God morgon fredag

God morgon! Idag fick jag lite sovmorgon, Rickard började spela 9:00. Jag sov till lite efter nio, har precis varit och ätit lite frukost, känner mig som en zoombie idag. Vi har ju gått upp tidigt varje dag nu, kroppen är inte van vid så många timmar vid banan heller. Idag börjar jag och Ingrid spela 13:00 (damdubbeln). Jag tror vi kan få det tufft, men det är bara att kämpa. Dagens mål blir som gårddagen, att ta sig ur poolen! 
 
Det ser ut att bli dåligt väder idag. Solen har ännu inte visat sig. Himlen är täckt av tjocka moln, verkar som det ska komma regn nu snart såg jag på klart.se, om det stämmer vet jag inte. Återstå att se helt enkelt!
 
Igårkväll spelade jag lite boule med några utav killarna som är här, istället för att spela som vanligt körde vi med andra regler. Man fick bara lägga 2 gånger på en och samma runda, sedan fick man skjuta resten. Bra grej för att träna på att skjuta. Det blev bättre och bättre för min del. Sedan körde vi lite skytte, träffade man kulan var man vidare och missade man så fick man vänta tills någon av de andra vann, och så fortsatte vi så tills klockan var halv tolv. Det var kul! Träffade faktiskt några skott, trodde knappt jag skulle träffa! Det lönar sig att träna ;)
 

Damtrippeln

Idag spelades Damtrippeln och jag hade Yvonne och Ingrid vid min sida. Vi förlorade vår första match, vann vår andra! 13-5 (tror jag det blev) Dagens mål är uppnåd och det var att gå ur poolen. Vi mötte ett lag från samma klubb, som har spelat i landslaget och kan skjuta riktigt bra. Vi kan tyvärr inte det! Vi tog i alla fall poäng. 4-13 blev reslutatet. Under matchen sa vi "bara vi tar poäng". Ett mål vi hade som vi uppnådde. 
 
Rickard, Jessica och Joachim vann sin match nu i 16-del med 13-0. Dem har släppt 1 poäng på 3 matcher! I morgon bitti spelar dem vidare. Medan jag och Ingrid spelar Damdubbeln i morgon klockan 13.00.
 
 

SM Singeln

Rickard kom till final! Detta året blev det silver : ) Stolt flickvän som var riktigt nervös på läktaren. 
 

SM Damsingeln

Idag ska jag ut på banan helt själv! Mitt mål är att ta poäng i varje match jag spelar, sedan får vi se hur det går. Vinner jag några matcher idag ska jag vara glad och inte deppa ihop! ;) Är just nu på hotellrummet och laddar inför spelstart. 12:45 ska jag vara uppvärmd och klar.
 
Under uppvärmningen så kändes det faktiskt förvånansvärt bra! Läggen var helt OK, kändes som jag skulle kunna klara mig rätt bra utan R idag. Det visade sig att jag fixade det ganska bra också under första matchen, dock slutade det med förlust (11-13) mot en dam som vann guld i mixtrippeln dagen innan. Hade en chans till att komma vidare. I andra matchen mötte jag någon dam som hade spelat i fyra år. Vet inte hur duktig hon är, men det var jämt i denna match också, jag hade överaget men tappade det (11-13). Jag är stolt över att jag tog poäng. Dessutom lade motståndarna in i alla fall 3 kulor som jag var "tvungen" att skjuta bort om jag skulle ha en chans att lägga in. Jag klarade 3 av 2 gånger! *tummen upp* Hejarklacken var på plats och det kändes kul att höra lite applåder när man gjorde något bra :) 
 
Eftersom jag förlorade två blir det inget spel för mig i morgon, jag kommer att ladda inför de 2 kommande grenarna tillsammans med tjejerna Ingrid och Yvonne. Ska bli riktigt kul! Självklart ska jag titta på R som vunnit sina två idag. Ska serva med vatten, godis och mat så att han tar hem guldet! 
Foto: Rickard Nilsson
 

Silvermedaljörerna i Mixtrippeln

 

SM Mixdubbel

Har spelat tillsammns med Rickard. Målet var ju att vinna 2 matcher (skrev jag igår), det gjorde vi. 13-6 i första matchen och i andra 13-1. WOW! Det var riktigt roligt att få spela mera. Match 3 gick åt helvete! Vi ledde 10-1 när det vände. Matchen slutade 11-13 och just då glömde jag av att jag precis någon timma innan detta, redan uppnåt dagens mål. Jag borde vara nöjd med att ens ha vunnit 2 matcher, men den där jävla vinnarskallen ställer till det. Arg, ledsen och besviken efter den matchen och tårarna sprutar! Allt släppte väl efter förlusten, då man varit så jäkla nervös hela förmiddagen. I morgon är det Singel som gäller, det var en man som sa "man ska förlora många matcher innan man vinner".
Foto: Rickard Nilsson
 
 
 

Söndag i Falun

Nu är det läggdags för oss. Rickard och hans lag (Jessica & Joachim) har spelat riktigt snyggt idag! Imorgon är det final, ska bli roligt och se om de släpper något poäng eller inte. Sammanlagt släppte de 2 poäng under alla matcher idag. I morgon spelar jag och R mix dubbeln, målet är att gå ur poolen. (Vinna 2 matcher) Håller tummarna för att det blir bra väder, idag har varit växlande. Dagen startade med regn! Som tur var hade jag inget spel idag, jag ägnade förmiddagen åt att träna på hotellets gym. Helt OK! Men bör förbättra lite smågrejer, cyklen t.ex.  
 

130713

6 timmar i bil och framme i Falun. Incheckade på Scandic beger vi oss ut för att se vad som händer runt omkring området. Från rummet ser vi skidbacken, som vi bestämde oss för att promenera upp till. Vi kom inte riktigt så långt upp som vi egentligen velat, ombyggnader och annat hindrade oss. Som tur var hade vi tagit med oss varsin dricka, för det var varmt där uppe och riktigt jobbigt att gå uppför i den lutningen med converse. Lite dricka och fotande där uppe avslutade vi med en förlovning! ;) Alltså jag blir helt tårögd av att tänka på det, jag är verkligen den lyckligaste tjejen i världen! Jag älskar dig av hela mitt hjärta. Det är en magisk känsla som inte går att beskriva. Jag vill bli gammal och skrynklig tillsammans med dig Rickard. En dag jag aldrig kommer att glömma. Kärlek! 
 
 

2132

Jag har precis raderat 2132 bilder i min iPhone! 
Såå vad har jag gjort mer idag? Startade dagen med ett konditionspass på gymet! 10 min uppvärming, 20 mminyter cykling, 10 minuter rodd, 10 min crosstrainer & 5 min nedvarvning på bandet. Helt OK! - 0,5 kg visade vågen idag också. Nu blir det ingen vägning förrens om ca 1,5 vecka kanske. Efter gymet bar det av mot havet. (har faktiskt fått lite färg den stunden vi var ute) Tvättat älsklings bil som vi ska ha till Falun när vi åker i morgon, så den är fin både på utsidan och insidan. När R slutade jobbet åkte vi till Mölndal, han skulle fixa frillen. Efter det åkte vi och käkade lite mat, hans frisör tipsade om ett ställe som vi inte provat innan. Det låg vid en sjö i närheten av Mölndal. (Stensjön) Nu har vi packat färdigt, så det är bara att stiga upp imorgon bitti klockan 07 och njuta av pannkaksfrukosten! Hoppas jag får lite sömn, jag fick hicka idag vid 13-tiden och den har hållit i sig hela dagen. Ibland har den slutat en stund men kommit tillbaka igen. Störande! Har fått sådan hicka en gång tidigare, då höll den i sig i 2 dygn. Fick sitta upp och sova. Dags att steka kyckling och frysa in som jag helt glömt! God natt!
 

Färg, fika & lite vindruvor

I eftermiddags har min kära syster hjälpt mig att färja utväxten. Det behövdes vill jag lova! Speciellt nu när vi ska bort en vecka, då vill man ju se lite ordentlig ut. Vid fem mötte jag upp en vän som jag inte träffat på länge. Hon har bott en bort bort ett tag, och jag har inte hunnit åka och hälsa på henne. Dåligt! Vi åt i alla fall en god tex-mex tallrik! Tröttnar aldrig på tacos :) När det gått en timme gick vi och la på en ny p-lapp för att sedan ta en fika. Jag syndade faktiskt idag. Tog en chokladboll! Två härliga timmar tillsammans med skratt. Underbart att ses igen.
 
Väl hemma hade jag köpt med mig vindruvor som jag och R åt på en vit filt medan solen fortfarande syntes på himlen : ) 
 

Korvgryta med grönsaker

Min lunch idag fick bli rester från gårdagens middag. Enkelt och snabbt vill man att det ska gå ibland. Hade varit ute på en 40 minuters promenad och var riktigt hungrig. Korv är väl inte det bästa köttet egentligen, men man kan inte alltid äta rött kött, kyckling och fisk.
(Falukorv, lök, morot och creme fraiche)
 

Banan och hallonpaj

Det fick bli ett försök till nyttig paj idag igen. Mellanmål behövde jag ju i villket fall som helst så varför inte försöka dämpa sötsuget lite! Jag hackade bananen, strödde sedan lite hallon över, kanel och sedan blandade jag hackade mandlar, lite havregryn, blandad müsli (som jag hittade i skåpet, innehöll lite nötter och russin). Detta blandade jag med naturell kvarg tills jag tyckte det såg lite kletigt ut. Körde endast på känn! Strödde detta över bananen och hallonen, hittade också lite cocos som jag strödde över. Körde in skålen i micron tills jag tyckte den såg färdig ut. (Ca 5 minuter). Vaniljsås gjord på kvarg och mjölk, vaniljpulver och kanel. 
 

Kyckling i ugn med champinjontäcke

Kycklingbröst som jag först stekte för att den skulle få en fin stekyta + att det skulle gå snabbare i ugnen. Jag la sedan kycklingen i en ugnsform. Stekte upp lite grönsaker (champinjoner, lök, paprika) använd det som du tycker är gott. Sedan slängde jag i lite kryddor och creme fraiche. Sedan hälde jag denna sås över kycklingen och så in i ugnen tills kyckling är klar!
 
 

Laxburgare

Laxburgare med enkla grönsaker och kallsås
 

Andra semesterdagen

Börjar med 40 minuter powerwalk i det härliga vädret. Termometern visar 35 grader i solen. Galet! Ikväll blir det gymet med R. Innan det ska jag hinna med lite saker tänkte jag. Har en lista som ska bockas av. 
 
Det blev ingen styrka på gymet idag, R fick jobba över så vi gick ut och tränade boule efter han fått lite mat i magen istället. I morgon är min vildodag men eftersom det inte blev något gym idag så ska jag nog ta mig en morgonpromenad i alla fall. Jag missade min lunch idag då en vän kom på besök, vi hade mycket att prata om så glömde av att äta. Blev ett mellanmål och en sen lunch. Inte konstigt att jag var sugen på något mer efter vi tränat boule. Medan R käkade glass och sköljde ner med cola så fick det bli havregrynsgröt med koktbanan och kanel. Inbillade mig att det var bananpaj ;) 
 

Träningspass 2 avklarat idag

Känns så himla skönt att vara igång med träningen. När R slutade jobbet hämtade jag upp honom, vi åkte gemensamt till gymet för ett styrkepass. Det blev axlar, rygg och lite mage. Har det senaste vid flera tillfällen känt mig extremt trött när jag är och tränar. Idag trodde jag att jag skulle känna av något liknande med tanke på att jag tränade i morse också, men icke! Jag var starkare än någonsin jag varit innan. Det enda jag kände av var att musklerna kändes lite trötta men jag kunde köra på och pressa kroppen lite till. Grymt! Jag hoppas det håller i sig, för då lär jag ha skapat en grund till hösten. 
 
Det var även poilispådrag på gymet när vi var där. Tydligen hade några bråkat, om vad vet vi inte. Det verkade som att det handlade om de olika maskinerna där. Men vem fan bråkar om dem? Det slutade med att en av killarna fick ett järnrör i bakhuvudet! Läskigt! Jag hoppas verkligen att det gick bra med honom. Han är antagligen på sjukhuset nu. 
 
I morgon blir det morgonpromenad och styrka med R på kvällen som idag. Har fått tips av Leo att vila onsdagar och lördagar. De andra dagarna körs det järnet. Dock kommer det bli svårt att köra 2 pass under v.29, men jag hoppas kunna klämma in minst en 30 minuterspromenad i alla fall. Allt beror på hur det går för mig i tävlingen (SM) annars kommer jag att försöka träna så mycket jag kan :) 

Måndag 7.40

Vaknar hyfsat utvilad, men lite värk i kroppen efter min 3h promenad! Vore ju konstigt om jag inte kände något från den. Haha! Kokade mig en portion gröt, slängde på mig träningskläderna och stack till gymet. Har nu kört 10 min uppvärmning, 15 min crosstrianer och 15 min cykel. Därefter blev det 15 min solning också. Känner mig så blek, tycker knappt solen visat sig. I eftermiddag blir det ett styrkepass! L Ä N G T A R !

SM i Falun 2013

I år spelas SM i Falun. Det är ungefär 6 timmars bilfärd för oss och min fråga till er läsare är: Har ni tips på trevliga restauranger, fotoställen och andra trevliga ställen/platser som man inte bör missa? Vi kommer att bo centralt i Falun under hela veckan. Hotellfrukost 7 dagar! Jag LÄNGTAR! Jag kommer inte att spela alla dagar heller utan jag kommer säkert att kunna utforska stan lite. Jag har aldrig besökt denna stad innan. Ska bli kul! 
 

Söndag 7.30

Klev upp tidigt idag för att gå ut på en morgonpromenad. Var utanför dörren 7.30 i morse! Tänkte först inte gå så himla långt, men det blev en rejäl promenad kan man säga. Jag var ute i 3h. Gick från Tuve och in till stan, har aldrig gjort det innan. Fick ett ryck! Det var lite mysigt att gå där så tidigt på morgonen, inte så mycket folk ute. Gick till operan och satte mig en stund, kikade på båtarna och två gubbar som fiskade, för att sedan gå hem igen. Tänkte på mitt stackars knä, tog bussen över till Hjalmarbrantningsplatsen, för att sedan gå därifrån och hem igen. Nu är det SEMESTER! I morgon är det måndag och när jag vaknar ska jag raka vägen till gymet för att köra ett konditionspass. När mitt hjärta slutar jobbet drar vi till gymet för styrkepass!
 
 

Dagens träning

Dagens träning körde vi utomhus. (tid; 1,5h) Lite löpning ville jag prova idag, men det var tungt som fan. Konditionen är ännu inte där jag vill att den ska vara. Så vi avbröt och promenerade istället. R kom med idén att köra intervall mellan lyktstolparna. Jättebra idé! Det funkade mycket bättre för min del. Efter ungefär 30 minuter körde jag squats och R gjorde lite annat under tiden, då jag tog lite längre tid på mig. Sedan gick vi en längre promenad hem. Knät känns bra efter detta pass. Håller tummarna för att det håller i sig! 

Blocket-köp på Hönö

Efter att vi köpt en begagnad byrå på Hönö och en lunch som avslutades med en glass åkte vi hem och ställde byrån till rätta. Vi kom på att den kanske skulle kunna få plats mellan sängen och väggen som är ca 40 cm. Det gjorde den! Kanonbra, eftersom vi egentligen inte ville ha den i vårt vardagsrum. Vi ville egentligen inte köpa denna byrå heller, då vi redan har en massa möbler och bor på såpass liten yta. Vi har ju så fruktansvärt mycket kläder så vad gör man inte. Rensade lite kläder samtidigt som jag fixade med den nya byrån. En halv sopsäck blev det, är inte klar ännu heller. Haha! Längtar tills vi hittar ett hus. Där ska det vara ordning och reda! :) Gärna ett helt rum med bara kläder!
 
 

Semester

Idag startar min första semester på 4 veckor. Visst har jag varit "ledig" innan, men jag har aldrig haft betald semester på riktigt! Det ska bli skönt med 4 veckors semester, ladda batterierna inför hösten. Då byter jag avdelning. Nya kollegor och nya barn. Ska bli skoj, men måste erkänna att det kändes konstigt att säga hej då till "mina" barn och mina kollegor som jag arbetat med under ett år nu. För bara några veckor sedan skulle jag arbeta kvar på den avdelningen 1 år till. Men det blev ändringar (som jag inte kan gå in på här). Jag är fruktansvärt glad över att jag får arbeta kvar på huset, det innebär att jag fortfarande kommer att träffa alla barn och kollegor. Ute på gården, personalrummet, möten osv. 
 
Det ska bli jättekul att börja på nya avdelningen! Jag ska arbeta med 2 andra (första gången jag träffade dem var på min praktik under min utbildning), ingen av oss har arbetat tillsammans ihop tidigare som ett arbetslag. Så det är mycket som ska planeras och bestämmas till hösten. Erfarenheter! 
 
Jag tänkte fira semestern med ett träningspass i parken. Vi fixade tacos och korkade upp vinet jag fick utav mina fina kollegor istället! Träningen fixar vi i morgon istället ;) och 4 veckor framåt!
 

Fotoutmaning 2013

Det här med min fotoutmaning som jag tänkte skulle sätta fart på mitt fotande har ju inte gått så bra i maj-juni. Skyller på att "man" inte har hunnit, men egentligen är det en dålig ursäkt. Det gäller att skapa tid. Jag ska skärpa mig och utföra juli månad. Nu när jag har semester i juli kan jag inte skylla på att jag inte har tid! Var med du också ;)
 
 

Två arbetsdagar kvar till semestern

Känns som kroppen börjat räkna ner nu. På fredag klockan 16.00 går jag på semester, känns i kroppen! Idag har jag varit så himla trött. Skrämmande trött, ni som känner mig vet ju att jag brukar vara trött i vanliga fall. haha! Nu när det snart är semester har vi fått så fina presenter från barnen på avdelningen. Jag har också fått presenter av mina fina kollegor som tackar för detta året. (jag börjar på en ny avdelning till hösten). Under semestern har jag bara 1 vecka planerad, vi åker till Falun v.29 det är då SM spelas. Först skulle jag bara åka med och titta på när R spelar, men nu när jag själv har licens ska jag också ställa upp i några grenar.

De andra tre veckorna har jag tänkt att träna en hel del. Skall göra ett träningsschema där jag i alla fall några av dagarna kommer att köra 2 pass om dagen. (jag hoppas mitt knä pallar detta) Vill verkligen få fart på förbränningen och viktnedgången. Någon resa blir det nog inte då R ska jobba. Kanske en weekend eller liknande, vi får se! Vad ska du göra i sommar?
 
 
 

Boulehelg - rätt ska va rätt!

Igår spelade jag och Ingrid vår första damdubbel (boule) tillsammans. Två nybörjare spelar sin första tävling där man kan möta vem som helst, damer som spelat i 30 år, tjejer som spelar i landslaget osv. Vi spelade fyra matcher på 6 timmar med 10 minuters paus där vi slängde i oss en hamburgare! Inte konstigt att vi förlorade sista matchen där, energinnivån var ju inte direkt stabil. Haha! Vi hade riktigt roligt i alla fall, ett litet tidsfördriv under tiden som killarna spelar ;) SM spelas vecka 29, då ska vi spela damdubbel och damtrippel tillsammans. Jag ska även spela mixdubbel med R och damsingel. Då jag inte spelar kommer jag såklart att titta på R. 
 
Rickard och Jimmy vann dubbeln i öppen klass igår, stort grattis! Dessa pojkar är grymma när de spelar tillsammans. Helt galet att se ibland. Idag har vi varit i Halmstad, R har ställt upp i precisionsskyttet. (han vann förra året och tog svenskt rekord) Mot första motståndet blev det 45-32, dock gick det inte hela vägen till vinst under andra motståndet. Irritation mot dommarna uppstod då dem dömde fel vid en av R träffar på lillen (den lilla kulan) Han skulle haft 3 poäng men fick 0. De ansåg att han inte träffade, men jag fångade TRÄFFEN på film. Det hjälper ju inte ett smack! Så irriterande. Rätt ska va rätt!