Fotboll

Gick igenom lite mappar på hårddisken och fick syn på mappen Fotboll, i denna mapp hittade jag bland annat denna bild. Blev faccinerad av bilderna faktiskt. Dessa bilder togs för kanske 2 år sedan och de flesta i format JPEG. Jag behöver inte göra en enda redigeringen på dessa bilder. Kul att jag upptäcker detta nu! Man kanske skulle ha lite mer koll på sina bilder. 

Fotografering på Göteborgs gator

Min vän Martina har varit på besök i Göteborg under påskhelgen. Idag passade på vi att ses en stund innan hon återvände till Växjö. Tiden gick ganska fort när vi sågs men vi hann med lite fotografering och en snabbis i några av nordstans affärer. Tråkigt att man inte hinner ses så ofta, men vi tänker planera in en helg här framöver när det blir lite härligare väder. 

Ögonfransar, läppfärg och rouge i PS!

Sitter och leker i Photoshop med penslar och lite andra roliga saker. Har fixat mer ögonfransar, ändrat rouge och läppar på dessa bilder. 

Vi har bestämt oss

Härliga lördag! Vi har varit och tränat tillsammans på Nordic Wellness och pratade om att jag kanske ska börja där istället för Fitness 24/7 som jag tränar på nu, eller i alla fall har kort på. Blir inte att jag svänger in efter jobbet och tränar där som jag sagt att jag ska göra. Får ut mer av träningen av att träna tillsammans med R. Så vi bestämde oss under träningspasset idag att jag kommer att byta gym! Från och med idag har jag också 1 veckas gratis träning. Kommer nu att börja skriva alla resultat här i bloggen från och med idag. Invägning idag: 75,4 kg, mina mått kommer jag nog inte att uppdatera på samma sätt som vikten och hur det går allmänt med träningen. Men vi får se.

Långfredag

Mötte upp Angelika vid Kungsport vid 12 idag. Vi gick och satte oss på Espresso House, tog en fralla med vatten. Snackade lite babbel, sedan gick vi en stund på stan. Jag shoppade maskara från MUS (MAKE UP STORE) och sminkborttagningsmedel. Väl hemma inser jag att jag köpt fel maskara! Vi mötte upp R som hade tränat inne i stan, satte oss på Spice och åt lite mat. A kom förbi och snackade lite också, trevligt! När vi skiljdes åt stack jag och R snabbt in på JC och Lindex. R köpte sig ett par jeans och för mig blev det två BH:ar och ett par trosor. Nu har vi ätit lite mat och tittar på Let´s Dance. 

Skärtorsdagen

Igår slutade jag vid 13:30, härligt att var tidig (arbeta det tdiga passet) sådär innan långledigheten. Jag och en arbetskamrat åkte till Fontin (motionscentral i Kungälv) efter jobbet och promenerade i det fina vädret innan vi begav oss hem. Väl hemma var det nästan bara till att börja göra sig i ordning för kvällen. Jag och R var bortbjudna till Josefine och Mattias. Vi fick god mat (tre rätters middag), spelade spel och babblade hela kvällen! Till efterrätten provade jag kaffe, men jag har nu gett upp hoppet om att jag kommer tycka om det. Längtar till sommare då man kan sitta ute och avnjuta grillat på deras balkong ;) Nu fick vi ju faktiskt riktigt gott grillat igår också, men inget slår en skön sommarkväll!

Tar nu emot bokningar för fotografering utomhus

Nu när det börjar bli finare väder och skönare ute kanske du är intresserad av att bli fotograferad, eller vill ha foto på dina barn, din familj elle redan börjat planera inför studenten? Kom med egna idéer! Jag tar nu emot bokningar, och fotograferar utomhus för mer naturliga foton. Välkommen att höra av er för mer info: [email protected]
 
 
 

Purple

Han försöker stila den där Rickard!

Basket i fina vädret!

Idag startade vi dagen med lite löpning och cykling. R löpte till Backaplan och jag cyklade, eftersom jag löpte igår använde jag cykeln idag för att knät inte ska gå sönder helt. R gick in på gymet medan jag stack in på Stadium och köpte en basketboll. Vi har varit ute två gånger idag och kastat lite, andra gången tog jag med mig kameran ut för att fotografera lite. Längtar dock till den riktiga våren kommer då det fortfarande är väldigt kallt ute.
 

Musselsoppa en lördagskväll

Idag blev det musselsoppa till middag. Den är så god! Du behöver: Charlottenlök, purjolök, morot, vitlök, musslor (antingen musslor i lake eller blåmusslor i skal från fiskbilen), den lättastegrädden du kan hitta är att rekommendera ;) Vi använde matlagningsgrädde, vitt vin (antingen köper du på systemet eller matlagningsvin i affären). Gör såhär: Hacka grönsakerna och fräs i en kastrull i olja. Häll sedan i grädde & vittvin, låt koka upp och häll sedan i musslorna (om du använder musslor med skal skall dessa i samtidigt som vätskan då dem ska kokas och öppnas). 

Readly i din Ipad

Har du hört talas om Readly? Du betalar 99:- i månaden och får tillgång till ett gäng olika tidningar som du sedan kan läsa via din Ipad. Dessutom får man första månaden gratis. Vi har precis testat detta, jag sitter och tittar i Fotosidan just nu. Är redan riktigt nöjd! :)

Nya löparkläder

Idag stack vi in på Stadium och fick syn på deras kampanj (märket SOC) bland löparkläderna. Köp 1 byxa & 1 tröja för 399:- Kanon ju, så vi slog till! Blev lila jacka för mig och blå för R :) Vi kom precis in från en löparrunda, dock kunde inte jag springa hela tiden, men lite då och då, sen så gick vi emellanåt. En förbättring om man ser tillbaka på hur det var för några månader sedan. Har också märkt att jag kan ha mindre storlek på kläderna jag provar i butik! Vilken känsla. Kan nu ha 38 i löparbyxor och 42 på jackan, dock är det mest för att frukterna tar emot!

Ny stämpel?

En fotograf vill inte att sina bilder ska bli "stulna" därför används ofta en stämpel, detta hjälper oftast inte då folk tar bort denna om den sitter på ett sådant sätt som gör det möjligt. Jag funderar därför på att använda mig utav denna loggan hädanefter med de bilder jag laddar upp på nätet. Samtidigt som man vill visa vem som tagtit bilden så vill man inte "förstöra" bilden heller, därför har i alla fall jag varit försiktig med att dölja mina bilder med min stämpel tidigare men känner nu att det vid flera tillfällen tagits bilder av mig utan att ange mitt namn eller bara ta bort min stämpel. 

Fredag med fotboll och tacos

Hej fredag! Idag har vi haft en väldigt lugn dag på jobbet, min avdelning och några andra på huset har drabbats av magsjuka. Vilket gjorde att vi kunde få en hel del gjort idag, som man oftast inte hinner annars. Vår fredag kommer att se ut såhär: Fotboll, tacos, gladiatorerna & godis. En skön fredag  helt enkelt :) Vad ska ni göra denna fredagskväll? 

Dagens look

Förra helgen shoppade jag jeansen och toppen från Ginatricot, båda reaplagg. Jag köpte även en lite längre tunika i samma stil, även den rea! Köpte också två par fakeconverse (vita och röda) på Skopunkten. Det var nog flera år sedan som jag kände att jag trivdes i jeans. Dessa sitter jättebekvämt! Fick ju också använda mindre storlek än vad jag gjort innan. Det händer grejer med kroppen, fortsätter att kämpa! :)

Frisörbesök och fika

Imorgon är det dags att gå till frisören igen. Jag kan dock inte bestämma mig vad jag ska göra med håret, färgen har jag nog bestämt. Vill ha det mörkt som jag har det nu och sedan lägga i lite mörklila slingor. Sjävla frisyren är jag lite osäker på! Ska man bara klippa topparna och låta håret växa, eller ska man klippa hellugg och dölja sidecuten ett tag? Något som Emilia kommer att få bestämma tror jag :D
Efter jag fixat barret ska jag möta Madeleine för en fika. Trevligt sådär en onsdag.
 

Vad gör du med dina skor?

 

Coccinelle vann hela skiten!

Klubben Coccinelle vann idag Svenska Cupen 2013. Dem kommer att representera Sverige i Europacupen. Dagens vinst var oväntad från de flesta! 

Svenska Cupen i Boule

Denna helgen spelas Svenska Cupen i Majorna, jag var där och kikade i några timmar under gårdagen. Rickards club Coccinelle spelar rätt bra, dem vann alla möten utan ett om jag minns rätt och tolkat spelet rätt också för den delen. Det är mycket att lära! R är redan på plats nu och spelstart startar 9:30, jag tog sovmorgon! Jag har tänkt att åka dit när det är dags för final. Det blir nog inte förrän vid 13-tiden. Denna tävling är större än SM fick jag lära mig igår, vinner man detta får man åka ut i Europa och möta utländska lag. Europa Cupen är som Champions league i fotboll fick jag förklarat för mig. 

New shoes

Adidas

Ännu en bild från Adidasfotograferingen. Rolig idé från pojkvännen! Mer sånt här : ) 

Lottning av lag

Här väntar folk på att få kasta. Lottning om vem som ska få spela med vem. Alla kastar samtidigt!

Fredagens middag

Gyros, grönsaker och ris blev det till middag idag. Dock åt jag inte upp allt denna gången heller. Har svårt att äta upp allt. Får försöka bli bättre på detta! Får jag inte i mig allt jag ska äta kommer jag inte att gå ner i vikt heller ju. 

Mannen med skorna

Fotografering med Rickard och hans skor!

Efter jobbet stack vi ut för att fotografera lite, R ska vara med i en tävling där han kan vinna 50 par Adidasskor. Självklart ställde jag upp som fotograf ; ) Fick ju chansen att testa mitt nya 50 mm 1.8 och jag är så himla nöjd! Går igenom bilderna just nu, ni kommer att få se hur resultatet blev lite senare. 

Good morning happy face!

Bild tagen av Rickard

Jag har glömt att berätta en sak...

Jag har glömt berätta en sak! Jag vet inte om ni vetat om att jag valde en tidsbegränsad tjänst efter jag blev färdigutbildad förskollärare. Jag blev anställd förra året i juli och min sista dag på pappret skulle alltså vara sista juni 2013, eftersom tiden går ruskigt fort så har jag kikat runt lite på olika tjänster för att se vad som finns, eftersom det inte var helt säkert att jag skulle få stanna. Nu har jag fått förlängt och anställd på pappret till och med sista juni 2014. Vet ni hur lycklig jag är? Att veta att man får fortsätta arbeta i 1,5 år till tillsammans med mina fina kollegor och underbara barn gör mig väldigt ,väldigt glad! 

Det började med en promenad

Idag firar jag och världens finaste 1 år tillsammans! ♥ Det började med en promenad genom Kungälv och sedan dess har vi hängt ihop. Från första stund när jag träffade honom kände jag att det var något speciellt. Det är en känsla som är svår att beskriva! När vår första träff var slut och det var dags att säga hej då, ville jag tala om för honom att jag önskar han kunde stanna längre. Men vem gör det på en första dejt? Man är ju lite försiktig, man vet inte vad den andre tyckte om en osv. Vi kramades hej då och strax därefter fick jag ett sms från R som gjorde mig riktigt glad, han talade om för mig redan då att han tyckte vi hade haft trevligt ihop. Jag kunde inte sluta le! Jag kände likadant och som sagt, jag längtade redan efter att få se honom igen. Efter ungefär 40 minuter var vi tillsammans igen!
Han är min skatt och kommer alltid att vara. Jag älskar dig Rickard. 
 
 
 
 
 

Fotoutmaning 2013

Här nedan ser ni kategorier som jag tänkt tolka med hjälp av min kamera under året. Det är kategorier som jag själv kommit på och som jag fått inspiration utav från bloggar, fototävlingar osv. Ibland kan jag känna mig så sugen på att fotografera, men svårt att komma på vad. Därför tänkte jag att en fotoutmaning passade bra! Detta är för min egen utveckling och inte någon tävling med någon annan. Jag har lämnat ut min idé till en vän, Martina så att vi båda ska kunna utvecklas och utmana varandra. Vi kommer att tolka dessa kategorier varje månad från och med april. (i alla fall jag) hur hon gör får ni fråga henne :) Den som vill får gärna haka på, och då skriva en kommentar så att man också kan följa varandra och se varandras tolkningar.

1:07:38

Efter jobbet blev det lite löpning tillsammans med R. Inte jättemycket men lite och det är jag riktigt stolt över. Har inte tränat riktig konditionsträning på ungefär 1 år så mitt flås ska vi inte prata om, haha! Knät kändes väldigt bra, nu ska här tränas regelbundet utan att skada knät igen. Vi gick resten av tiden och stannade på ett ställe och gjorde magövningar. Måste sett riktigt roligt ut för folket som gick förbi! 

Hej måndag!

 
(Present från fina R och nya objektivet)

En promenad

Under helgens promenad provade Herr Nilsson lite träningsövningar. Kul med stationer ute i naturen sådär. Bänkar kan man ju använda om dem är lediga.

God morgon söndag!

Solen skiner idag också, underbart! Men vet inte om jag är så sugen på att komma ut och få lite frisk luft när det är så kallt och blåsigt. Det var det i alla fall igår här i Tuve. Får se om man går ut en stund i alla fall, vill inte riskera att bli ännu mer snorig heller. Är fortfarande snorig och hostig efter den där hemska förkylningen. Ska ta och  fortsätta gå igenom mina bilder/filmer på hårddisken, satt en del med detta igår och klippte bland annat ihop filmklipp från SM 2012 när R spelade. Vi ska också laga lite matlådor inför veckans luncher. Hur ser er söndag ut? 

A gift from R

Idag fick jag en väldigt fin present från finaste Rickard ♥ 
 

I min kameraväska

Kamera:
Nikon D7000
Nikon D40 (reserv)
 
Objektiv:
Nikon 35mm f/2.8G
Nikon 40mm f/2.8G
Nikon 50mm f/1.8G
Nikon 55-200mm f/4-5.6 VR
Tamron 18-200mm f/3.5-6.3
 
Blixt:
Nikon SB-400
 
Fjärrutlösare:
Nikon fjärrutlösare ML-L3
 
Stativ:
Ett trebensstativ från Ullared. 
 
 

Chokladbollar med stevia

Hallå, vad händer?!

Men vad är detta? Kan en ny förkylning bryta ut på den förkylningen du redan har eller?! Trodde det var på bättringsvägen detta. Går runt och nyser som bara den nu...JAG VILL BLI FRISK! 
Finaste R kommer hem med blommor!

Snytsår i ansiktet

Jag hoppas mina kollegor känner igen mig när jag kommer tillbaka efter denna förkylning! Ansiktet är ett stort sår efter allt snytande. Kom igen nu, gör mig frisk! 

Kläder till de små

Från märket NewbieKappahl. Man blir ju lite sugen på att köpa sådana här sötsaker. 

5 fototips

#1 Ha kameran med dig
När man minst anar det önskar man ibland att man hade med sig kameran. Ute på stan, på vägen till jobbet, hemma hos någon. Genom att ha med sig kameran kan man vara säker på att man inte missar den där bilden som man inte vill gå miste om. Man vill inte alltid dra med den stora kameran, då är det bra att ha med sig en lite mindre, eller använda sin telefon om den har kamera. 
 
#2 Gilla att lära dig nya saker
Att läsa på om nya saker är alltid bra, men viktigast av allt är att testa sig fram. Lek och var kreativ, prova dig fram helt enkelt. Ta för ljusa bilder/för mörka bilder låt det vara ok att testa dig genom att medvetet vara lite extrem och ta i överkant. Var inte rädd för att prova olika inställningar på kameran. Ibland kan det vara bra att gå tillbaka och titta på gamla bilder. Har utvecklingen gått framåt? 
 
#3 Köp inte en massa tillbehör
Ta dig tid, skynda långsamt med att köpa nya tillbehör. Det är annars lätt att förköpa sig på tillbehör och tro att det är då som man kommer att lyckas med sina bilder. Fota med objektivet som följer med kameran. Efter en tid kommer du säkert på om du vill komplettera din utrustning.
 
#4 Gå ner på samma nivå som motivet
När man fotograferar barn, blommor eller något annat som befinner sig lägre än dig själv kan det vara bra att gå ner i samma höjd som det du ska fotografera. Ta med ett litet hopfällbart sittdyna i fotoväskan.
 
#5 Blixt
Det är vanligt att blixtljuset tar över större delen av bilden. Det gäller främst kamerans inbyggda blixt. Den gör ofta bilden platt och överexponerad. Om du använder kamerans inbyggda blixt, finns det diffuser att köpa. Du får då ett lite mer diffusare ljus. Ett tips: använd ett vanligt vitt skrivpapper och det framför blixten. Eller en plastpåse och sätta över blixten. Det skapas ett mjukare ljus. 
 

Här var 5 fototips av (nu har inte jag skrivit av helt ordagrant, men texten är ifrån Maj Karin) Maj Karin. Fler tips och annat skoj finner du hos henne. 

 

Jag vill ha bebis

"De är tåliga små hundar och naturliga clowner som får dig att skratta. De snarkar, väser, grymtar, frustar och nyser dig i ansiktet."
Bild tagen här, text härifrån.
 

Måndag

Kul att förkylningen håller i sig ännu! Missade dagens studiedag som skulle innehålla föreläsning och arbete på respektive avdelningen. Har legat i sängen, soffan och bytt ställningar lite då och då. Läst i mina fototidningar, ringt vårdcentralen för att försöka få nytt recept på astma medicinerna. Provade att göra en ny redigering på en bild från nyårsafton. (från Photoshop guiden; framhäva ögonen mer) Jag fixade även utväxten, den var lite väl ljus. Vad tycker ni om bilden? 

Snabbt & lätt!

Nyttig korvstroganoff med pasta till lunch. Du behöver falukorv (försök att köpa den med mest köttprocent), wookgrönsaker, sambal oelek, lättcreme fraiché. Vi hade skruvmakaroner till, fullkorn såklart! Går att använda ris eller vad man nu vill ha till. 

Swans

På vägen hem från Marstrand fick jag syn på massor av svanar så jag svängde in i en liten ficka vid vägen och närmade mig svanarna för att fotografera lite. Jag hade bara mitt 35mm med mig så fick anpassa mig efter det. Gillade denna bilden mest utav alla faktiskt. Jag har haft som mål och önskan att fotografera svanar, tycker dem är så vackra! 

London

Sitter och kikar på flygbiljetter till London, bra priser! Jag har aldrig varit i London innan, har ni? :) Vi pratar om att kanske åka när R fyller år i april. Kanske ni har tips på vad man ska besöka eller var man ska bo osv? Tar gärna emot tips om bra hotell!
Bild

Övernattning på Marstrands Havshotell

Inatt har jag och mina tre kollegor övernattat på Marstrands Havshotell, vi hade en fantastisk kväll med god mat, dans och skratt! Dock var jag inte på topp. Har åkt på en riktig dunderförkylning! Så under middagen åt jag med ögat kan man säga, kände knappt av några smaker faktiskt, men utav det lilla jag kände så smakade det ljuvligt. Om inte annat så var det väldigt fina rätter. Kameran var självklart med. Kommer absolut att besöka detta hotell igen!



 

Snor, ont i hals och värk har hittat mig också!

Då var det dags för mig att bli förkyld då. Varit uppe och knaprat värktabletter inatt. Som tur är tog jag den sista vid fyra tiden så den sitter väl fortfarande i. Dags att åka till jobbet för att sedan tillbringa fredags kvällen/natten med fina kollegor på Marstrands havshotell. Ska bli riktigt mysigt! Övernattning blir det också :) Ha en bra fredag!