Nordic petanque 2013

Nya jeansen

Betalar för hål

Att köpa ett par jeans för en 500-lapp där jeansen är riktigt slitna med stora hål i som sedan sytts igen med spets kan verka lite smått konstigt?! Jag kunde inte låta bli! Dem är ju skitsnygga. Köpta på Gina Tricot i Göteborg men fick bytas i Skövde då sömmen i ena benet sprack upp efter att ha haft dem på mig i ca 2h, och då satt jag bara på bussen/tåget för att komma till Skövde.

Visa att du uppskattar och älskar dina nära och kära

Äntligen är fredagen här! Det är varit några jobbiga dagar denna veckan som gör att man längtat extra mycket efter denna fredag. Tänk på att tala om för dina nära och kära hur mycket du älskar dem och vad dem betyder. Visa att du uppskattar dem! Livet kan förändras på en sekund. Igår natt fick jag ett sms som gjorde mig väldigt lättad. Efter att i två dagar varit orolig, ledsen, tankar som snurrat, frågor som jag inte fått svar på osv. Så fick jag nu ett livstecken. Grät av lättnad och lycka över att min fina vän mår bra efter en jobbig operation. Har ännu inte kunnat träffa min fina vän, jag hoppas det blir snart! Jag älskar dig min vän.

Grillat är gott

I lördags efter att R sprungit Göteborgsvarvet fick vi grillat hos Camilla och Anders. Mycket gott! Bästa med sommaren är att man kan grilla varje dag om man vill. Det kan man ju göra under vintern också, men det är extra gott under sommaren. Fördel är ju om man bor så att man kan använda grill också. Det kan inte vi riktigt ännu. Får bära med oss en minigrill om vi ska få grillat. Jag föredrar kyckling på grillen, men äter annat också. Vad gillar   du att grilla? Finns ju massvis med efterrätter man kan grilla också. Jag gillar banan inbäddad i folie, bananen delar du på mitten och så lägger du i lite choklad! Låter det stå på grillen en liten stund tills chokladen smält. 

Niklas och Evelina

Göteborgsvarvet 2013

Stolt över min fina R som sprang Göteborgs varvet igår för första gången. Jag följde hans tider via mobilen, såg att han hade ett jämt och fint tempo genom hela varvet. Kom in på 2h och 3min :) Dock hann jag inte fotografera fler bilder när han sprang, jag blev så exalterad när man såg honom komma springande. Man fick ju lite tårar i ögonen när han kom springande förbi en. Vi ska anmäla oss till nästa år, dock kommer jag antagligen inte kunna springa hela varvet, utan springa, gå, springa, gå osv. På grund av mitt knä. Fram tills dess ska jag träna upp alla muskler runt omkring knät och stärka upp. 

Sommaren har du kommit nu?

Vilket väder vi har haft här i Göteborg idag! Sommaren är du här nu tro? Värmen kommer alltid som en chock ju. Dags att ta fram sommarkläderna, shorts, klänningar och kjolar. Idag har jag haft mina mysiga adidasmjukisbyxor som är en kortare modell och ett linne då det var som varmast. 
 
Har idag gjort som "ryggdoktorn" sa till mig. Vila, promenera lite och stretcha rumpan. Undvika det som gör ont. Har känt av ryggen hela dagen men nu under eftermiddagen så har det blivit värre igen. Jag ska tillbaka i morgon och jag hoppas verkligen att detta kommer gå över efter detta besök. Om inte så kommer jag bli jävligt fattig i alla fall, det är en sak som är säker. Nu ska jag ut på en liten kvällspromenad runt kvarteret. 

Ryggskott

Idag fick jag känna på hur ett ryggskott känns. Jag lyfte ett barn, uppenbarliga lyfte jag helt "fel"! Det bara small till, aldrig känt sådan smärta i ryggen innan. Strax efter det hände så skulle jag hjälpa ett barn upp på en bänk. Stöttade bara och hjälpte, men då låste sig ryggen och smärtan var så stark att tårar rann nedför min kind. Ryggen kändes helt konstig och jag var inte som jag brukar efter det. Under min lunchrast fick jag tips om ett ryggställe, jag ringde dit och fick en tid under eftermiddagen. Där konstaterade hon att jag hade ryggskott. Hon masserade och gjorde lite andra saker för att mjuka upp och säkerställa så att det var ryggskott. När hon masserade vid en muskel på (omkring) rumpan så blev jag sjukt yr! Kändes väldigt konstigt. Hon frågade mig om jag ofta blev det. Har det senaste känt mig yr och konstigt emellanåt. Kanske var det bägare som rann över idag sa hon till mig. Jag ska nu inte anstränga mig speciellt, men heller inte bara vara sängliggande. Stretcha rumpan morgon och kväll. Ryggskott kommer ju från rumpan! Det hade jag ingen aning om. Varannan timme ska jag gå ut runt området ca 10 minuter sa hon. Jag ska tillbaka på fredag igen. Jag hoppas verkligen att det går över tills på måndag. Detta var inte något som jag behövde nu kände jag, inskolningar, utvecklingssamtal och annat på jobbet. Bajs! 
 

Balkongrenovering

I helgen var jag på IKEA och köpte trall till vår balkong men det fattades lite plattor och jag såg när jag väl var hemma igen att golvet buktar ut lite på båda väggarna. R kommer få ta med plattorna till jobbet och kapa till dom. När allt är helt färdigt kommer det bli så mysigt! Jag skulle egentligen träffat en vän idag, men eftersom jag har ont i halsen och inte känner mig helt hundra så valde jag att åka hem efter jobbet. Dumt att smitta ner hennes prinsar. Eftersom det fattades plattor så åkte vi till IKEA när jag kom hem, slippa alla köer osv efter 16. Jag hittade en snygg växt på fyndavdelningen! Vi köpte mer trall, växt (ett stort träd), två krukor, tomatplanta och en hurst att ha under skrivbordet. Jag har ju en tendens till att lägga ALLT på skrivbordet. 
 

SCANDINAVIAN PHOTO EXPO 2013 - GÖTEBORG

 
 
 
 
Kom till Scandinavian Photo i Göteborg 17-18 maj. Under dessa dagar kommer deras leverantörer att presentera nyheter och det kommer finnas erbjudanden på plats. Det bjuds också på föreläsningar, både teknik och bildrelaterat. Canon och Nikonägare kan också få sina kameror servade dessa dagar. Först till kvarn! Mer information om invigningen och vad som händer dessa dagar finner du här. Bilden lånad från deras inlägg. (Här)
 
Plats
Scandinavian Photos butik i Mölndal/Göteborg
Södra Ågatan 18a

Datum
17-18 maj

Tider
Fredag den 17 maj kl 10.00-19.00
Lördag den 18 maj kl 10.00-15.00.
 
Plats
Scandinavian Photos butik i Mölndal/Göteborg
Södra Ågatan 18a

Datum
17-18 maj

Tider
Fredag den 17 maj kl 10.00-19.00
Lördag den 18 maj kl 10.00-15.00
 

Dagens middag

R stod för middagen idag med! Lyxigt att komma hem till färdig middag. Köttfärsbiffar, sallad och pommes gjorda på kålrot. Två olika kalla såser till detta. Mums! Imorgon är det jag som står för matlagningen, undra vad man ska försöka sig på då? 

Grillad kyckling, färskpotatis och sallad

Igår när jag var hos mamma och pappa bjöds det på grillad kyckling, färskpotatis som ugnsbakats och en blandad sallad. Brieost och vindruvor hade mamma i och det var väldigt gott. Något annat som är gott att ha i är jordgubbar. 
 

Vad önskar du dig i present?

Snart fyller jag år och har nu kommit på en sak som jag önskar mig i present. En finare träningsväska! Nu packar jag ner alla grejer i min handväska som nu gått sönder. Tycker väskan i mitten var fin, men märket spelar egentligen ingen roll. En väska med både axelband och handtag för att bära väskan i handen är nog det bästa. När det blir lite tyngre så kan det vara skönt att kunna slänga upp den på axeln. Men samtidigt så duschar jag aldrig på gymet ändå. Bor såpass nära så att jag gör det när jag kommer hem. För er som inte vet så är ju rosa min favoritfärg, önskar mig såklart en rosa väska som matchar med min vattenflaska, skor och övriga grejer! (Bilder tagna här)

Lugn och härlig söndagsmorgon

God morgon! Har nyligen vaknat här hemma, blir ingen träningen för mig idag. Har ont i halsen och snorar, vet dock inte om det är pollen eller förkylning. Får köpa allergitabletter sedan kanske. Istället för ett grymmepass på gymet får det bli promenad och boule här hemma. Innan jag sätter igång med det ska jag njuta av musiken som spelas från vårt grymma ljudsystem. Äta lite frukost och sedan tänkte jag åka till IKEA och köpa trall till balkongen. Det ska även städas och göras fint här hemma. Bilden nedan tog jag igår när jag var hos mamma och pappa, alla andra rosa träd blommar ju men inte deras. Fick i alla fall knopparna på bild! Jag använde mitt macroobjektiv, blir nog att bege sig ut och fotografera lite idag med. Ska du med? ;)

Det finns nog hopp om att mitt knä kommer bli bra trots allt!

Dagens träningspass gav mig verkligen hopp om att mitt knä en dag kommer att bli bra! Jag började med en uppvärmning på 8 minuter, efter det gjorde jag mina benövningar som jag en gång fick från rehab. Har lovat mig själv att göra dem då jag är på gymet. När dessa var klara cyklade jag 30 minuter och avslutade med 10 minuter på crosstrainern (den maskinen som fokuserar på utsida lår och rumpa, tramporna går mer ut åt sidorna än rakt fram. Innan jag började på Nordic Wellness hade jag aldrig sett dessa). Sedan var det bara stretchningen kvar! Gör detta ordentligt också, har sett en förbättring i knät på dessa veckor jag tränat med R och börjat på NW. Ska fortfarande inte löpa något, eller ens prova på några veckor. Kanske till hösten, men som sagt allt beror på hur knät mår. Just nu funkar träningen bra ändå. Imorgon är det dags för konditionsträningen igen. Välkommen att följa med!

Gilla på facebook för att tävla!

Fotograferingen är värd 650:- Tävlingens slutdatum: söndag 12/5 23.59 , (Charlotte Thorén)

Det är fredag och vet ni vad det innebär hos Nilsson/Thorén?

Jo vi äter en smaskig middag som består av grönsaker, köttfärs, runda och platta bröd som man rullar in grönsakerna och köttfärsen i. Vi brukar ha en riktigt god avokadoröra på också ;) TACOS! Mums vad gott det ska bli. Vi har nytt ljudsystem här hemma också, njuter av ljuvligt ljud som strömmar ur högtalarna! Ha en go fredag gott folk. 

Träna gym och kula

Idag körde vi igång dagen med 80 minuter träning på gymet. Vi körde lår, axlar och bröst. Kände idag att träningen gett resultat. Vilken härlig känsla! Vi har idag också varit vid fotbollsplanen (grusplan) och tränat lite boule. Vi spelade lite mot varandra och tränade lite stationsövningar (VM-skytte). För er som inte vet: man lägger upp kulorna på olika sätt och ska då skjuta vissa kulor för att få poäng. Olika poäng beroende på hur du träffar kulan/kulorna. Jag fick 7 poäng idag, världsrekordet är 66 och R fick 51 förra året på SM. Har lite träning kvar innan jag når dessa siffror, men att jag ens träffar är ju en utveckling. Träffade knappt något för bara några månader sedan. Träna, träna, träna!

8:e maj

Bilder tagna med mitt mackroobjektiv. Blev lite sugen på att plocka fram det i helgen och fotografera lite växter och djur. Bör också rensa min hårddisk igen. Tycker att det finns väldigt mycket bilder där som bara "ligger", som jag inte tror att jag kommer att ha användning för någon gång här i livet.

En till röd dag och HLR

Det ska bli skönt med en ledig dag här mitt i veckan, vi har arbetat både måndag och tisdag till klockan 20. Igår hade vi HLR-kurs (Hjärt och lungräddning) på jobbet. Vilket var väldigt nyttigt att gå igenom. Senast jag lärde mig grunderna var på gymnasiet, tror vi gick andra året. Igår gick vi även igenom hur man gör på barn, då vi arbetar med barn är det viktigt att veta hur man ska göra den dagen då ett litet barn sätter flingorna till frukost i halsen, slutar andas osv. Kan du HLR? 

En lång arbetsdag avslutas med bouleträning

Idag har jag varit på jobbet i många timmar! Klockan ringde vid 04.30, på jobbet 05.50 för att sedan arbeta till 19.00! När jag kom hem hade R lagat tacogratäng, den serverades med en blandad sallad. Mycket gott! Efter maten föreslog jag att vi skulle ta med oss kloten ut för att träna en stund. Vi kom precis in faktiskt. Det har ju varit kanonväder idag! När jag var hemma vid 19.40 var det fortfarande 14 grader ute. Fantastiskt! Hoppas det här fina vädret håller i sig nu och att sommarvärmen kommer som en chock ;)

Snygg väska och lite bouleträning

Igår fick jag äntligen en bouleväska till mina klot som jag köpte för ungefär 2 veckor sedan. Sjukt nöjd, den är snygg! Precis min stil. Säljs av Joachim. Det är tävling i Lindome denna helg för R och resten av gänget, jag tog med mig mina klot igår och spelade lite på skoj med en kille som heter Kenneth. Han hjälpte mig lite och gav mig tips på hur jag skulle stå och vad jag skulle förbättra osv. Efter en stund så kunde man se en förbättring! Vilket var väldigt roligt, men så nervös jag var. Det fanns ju massa folk omkring, som säkert tittade på mig! Sådant man säkert övar bort ju mer man tävlar. Dags att dra på sig träningskläder för att bege sig ut i solen och kasta lite kula! Tränar inför en skojtävling i Varberg 28:e juni. 

Do not give up

Dagens träning avklarad. Stack till gymet tidigt idag, innan dem ens hade hunnit öppna receptionen. Startade med 30 minuters pw på bandet, sedan 10 minuter cykling och efter det gjorde jag mina benövningar som skall vara bra för mitt skadade knä. (fick dem från min sjukgymnast) Som just nu känns helt OK! Som det ser ut just nu så kan jag se en förbättring, men vågar inte ropa hej ännu. Efter benövningarna körde jag 65 squats! Ber om ursäkt för mitt dåliga humör idag. Trodde träningen skulle hjälpa mig att bli av med det, men icke!
(Bild)

Adidas babyshoes

Grym onsdag

Vi startade dagen med en morgonpromenad i det härliga vädret, efter det var det dags för frukost. Sedan åkte vi vidare till gymmet och körde lite axlar, lår, squats, benövningar för mitt skadade knä och vader. Underbart att ha min fina R bredvid mig under träningen som peppar mig! Efter gymmet åkte vi vidare mot Kungsbacka för att kika lite på Freeport. Jag kom hem med ett par Adidas mjukisbyxor som passar till mina nya tröja från Adidas som jag  köpte för någon vecka sedan, en rosa Adidas t-shirt, två sjalar från Bondelid och en tunnare tröja (se nedan) från Dobber. Köpte också ett nytt rouge från Make Up Store - Cherry Blossom! Vi tänkte vi skulle grilla nu i eftermiddag, vi köpte en engångsgrill. Haha! Det blev inte alls lyckat, fick skicka in köttet i ugnen istället. Smakade helt OK, men vi hade ju sett fram emot grillat. Strax fotboll och slapp i soffan! Vad har ni gjort under dagen? 
(Alla bilder utom grillbilden är tagna utav Rickard Nilsson)