Onepiece och soffan

Innan jag kom hem var jag vägen om affären och postade en affisch som barnen på jobbet fått göra. En tävling som SF håller i. Där kan man vinna 30 biobiljetter och en låda med utklädningskläder från Emil och Ida. Hoppas vi kommer med bland dem bästa i alla fall, det vore skoj. Väl hemma slängde jag bara i mig macka med ost och skinka. Det är jag tvn, nötter och julpyntet hemma ikväll, elller ja..resten av helgen också för den delen. R är i Holland och spelar Europacupen. Han kommer hem på måndag kväll tror jag det var. Denna gång sänds spelet på nätet, live! Tjoho :) Så för den som är intresserad så är man välkommen att titta in här.
 
 

Inofficiella VM i Nice

I januari åker Rickard till Nice för att spela inofficiella VM i Boule, han är den förste representanten i singelmästerskap från Sverige. Det är första gången det hålls ett internationellt singelmästerskap och året 2014 kommer att vara en prövning skulle man kunna säga. Det skulle kunna bli ett nytt VM framöver skriver Svenskboule. 
 
När jag fick höra att R blev uttagen så blev jag så glad att tårarna kom! Det är riktigt häftigt att han ska få åka dit och spela, han och 31 andra spelare. För att läsa mer kan du läsa här
 
Foto: Charlotte Thorén
 

 

1 vecka med huvudvärk

Har idag haft huvudvärk i en vecka. Förra veckan var jag hemma pågrund av att jag hade så fruktansvärt ont. Mådde illa och fick feber en dag. I onsdags var jag på massage, trodde det kunde hjälpa till att få bort smärtan. Men icke! Idag fick jag ett bra tips från en god vän. Om huvudvärken kommer utav stress så "sitter" den oftast i nacken. Hon sa att hon använt voltaren och att det släppt, men då bör man också gå till en naprapat. Vad har du för tips till mig? 


1 månad till julafton

Min vän från Växjö kom hit i går kväll för att hälsa på sin familj. Vi umgicks i går en stund och även idag. Det har varit väldigt fint väder idag, men ganska kallt. Vi åt en sen frukost på stan, sedan gick vi runt och kikade lite i affärer. Jag köpte mig en ny almanacka inför 2014. När vi passerade Brunnsparken fick vi se denna man nedan. Han spelade lite Michael Jackson och körde lite moves. Han bjöd på sig själv och fick många att skratta. Lite mynt i burken (som Martina hade i fickan) och en high five från mig! Vad har ni gjort denna söndag? 
 
 

Julmusik från iPaden

Någon längtar visst till julen, att ta fram julgranen och ljusstaken! Julmusik spelas just nu från iPaden och tända ljus i hela lägenheten, det doftar fantastiskt! Idag har jag rensat ut alla mina saker ur ett förråd som jag hyrt på Humlans Minilager, jag skrev om det här. Jag som tänkte att jag skulle haft massor att skänka/sälja, men icke. Jag skänkte 3 stora sopsäckar med kläder i någon sådan binge som brukar stå här och var. Sedan så slängde jag massor av skräp helt enkelt som jag inte tror att någon skulle ha fått användning för. Sammanlagt med  kläderna blev det väl ungefär 8 sopsäckar totalt. Men till saken, bland alla saker så hittade jag min lilla julgran som jag köpte förra året som jag hade i min lilla etta. Jag tog med den hem idag, så nu behöver jag bara köpa kulor, för dem kunde jag inte hitta. När brukar ni julpynta om ni gör sånt? ;)
 
Bild
 

Förrådsrensning

Idag är det förrådsrensning som står på schemat! När jag flyttade från min etta och in i Rickards lägenhet så förvarade jag alla mina grejer i ett förråd på Humlans Minilager. För att komma till deras hemsida klicka här. Där kan du som t.ex. behöver extra utrymme för att bevara dina saker en kortare/längre period. Idag kommer jag att sortera och gå igenom alla lådor/påsar en och en. Det ska slängas och skänkas massor hoppas jag på. Håll utkik för det kan hända att det dyker upp något här i bloggen. Söker du något speciellt? I sådana fall skicka en kommentar så kanske jag har just det du söker. Man vet aldrig! ;) 
 
 
 

Ett hav av bilder

Bilden är tagen för flera år sedan. Jag kan se en utveckling i mina bilder när jag går igenom mapp för mapp. Jag skulle kunna göra ett hav av alla bilder jag äger, så just nu sker en rensning av alla mappar. De flesta mappar innehåller dubbletter, eller bilder som jag aldrig ens tittat på, bilder som aldrig kommer att användas på något sätt. Vad gör du med dina bilder?

Såld och huvudvärk med feber

Rubriken till detta inlägg sammanfattar väl lite vad detta inlägg kommer att handla om...

Jag skrev ett inlägg om våra visningar som vi haft i lägenheten. I måndags var den sista visningen och budgivningen startade under tisdagen. Tisdag eftermiddag var Rickard och skrev papper med köparen. Det känns så skönt att det är över. Nu kan vi koncentrera oss på vårt nya hem och det som skall göras nu är att boka in flyttstäd och lite andra nödvändigheter. Jag kommer snart att få ta över Rickards iPhone 5, han sa nämligen att om lägenheten går för en viss summa eller mer så skulle jag få låna hans femma! Snäll sambo man har! Älskar dig :)
 
Jag har haft huvudvärk sedan i måndags, även illamående och extrem trötthet så i tisdags gick jag hem från jobbet. Igår fick jag frossa och låg under täcket fullt påklädd och frös som en tok. Visade sig att jag hade feber. Huvudvärken höll i sig och jag ringde en tjej som masserar för jag tänkte att det kanske skulle hjälpa med lite nack/axlar/huvudmassage. Idag mår jag mycket bättre! 
 
 

Visningarna är över!

Förhoppningsvis var dessa två visningarna över för denna gång. I morgon startar budgivningen på lägenheten, vilket är skönt. Dels för att vi redan står med en bostad som vi flyttar till i februari och dels för att det är rätt jobbigt att ha det så "rent" här hemma inför visningen. Vi var nere i källaren för en stund sedan och hämtade upp saker som vi bar ner i söndags innan visning 1. Det ligger saker där nere som man trodde man behövde också, men icke! Man samlar på sig rätt mycket onödigt. Typ 15 olika hårprodukter, men du använder bara 3! På lördag ska jag rensa och flytta alla mina saker från ett lager där jag har de flesta saker som stod i min lägenhet och på vinden. Jag tänkte jag skulle slänga en massa eller i alla fall skänka. Är det någon där ute som letar efter något speciellt? Säg till, kanske är det så att jag har något av det. Jag har det mesta ;) Trevlig kväll!
 
 

Månadens fotoutmaning

Kategorierna är: Sol, Blått, Ljus, Motljus.
 
 

Visning av lägenheten

Nu är vi hemkomna efter en sväng på stan medan det pågått visning här hemma i lägenheten. Jag fick köpt mig ett par vinterskor från Din Sko. Kändes bra då jag behöver riktiga skor för mina ben. Knäskadan gör att jag kan få väldigt ont om jag använder fel skor. Vi åt en snabb lunch på ett thaiställe vid kompassen, ingen höjdare men båda var väldigt hungriga. I morgon är det visning igen, tur man är på jobbet under tiden. Ska bli skönt när det är över så att man kan hämta upp sina saker från källaren! Vad har ni gjort idag?
 
 
 

Fyra träningsdagar

Stolt över att jag varit på gymmet fyra gånger denna veckan! Två styrkepass med R och två konditionspass ensam, det ena passet utfördes 07 på morgonen innan jobbet. På måndag börjar jag 09 och skulle kunna köra på igen med ett träningspass innan jobbet. Jag hoppas att jag känner mig peppad i morgon kväll när det är dags för läggdags. Nackdelen är att jag jobbar till 18. Tisdag består av arbete och APT och då är jag inte på gymmet förrän 20.30 vilket säkert är 30 min innan stängning. 
 
 

Visning söndag-måndag

Visning av lägenheten söndag och måndag. Det är alltså städning som står på schemat i morgon, nu längtar vi tills visningarna är över. Mycket som fortfarande ligger i källaren och väntar på att börja användas! Ta upp vinterjackan och annat viktigt. Vad ska man ha för vinterskor förresten? Jag tror inte att mina som jag hade förra året "duger" i år. Kanske får gå ut på stan under tiden det är visning här hemma och kika på skor. 
 

Morgonträning innan jobb

Igår onsdag ställde jag klockan på 6:30 och begav mig till gymmet! Första gången för mig som jag tränat innan jobbet. Som många kanske vet så är jag väldigt morgontrött. Har länge känt att jag måste komma igång med träningen igen. Dock är mitt knä åt helvete nu! Kan inte sitta normalt i samlingarna på jobbet. Arbetar som förskollärare. Riktigt trist. Men jag kämpar på ändå. Anpassar träningen rätt bra, cykel och benövningar. Väl på jobbet blev det frukost. Hade förberett allt innan. Vilken känsla jag hade efter detta! Stolt, pigg och sug efter fler morgonpass. 

Idag fick det bli styrka tillsammans med R. Triceps, axlar och mage. Imorgon vilodag. Slutar 13:30 imorgon! Skönt en fredag :) 



Tog mig själv i kragen ...

 
Efter jobbet åkte jag direkt till gymmet, på vägen dit försökte hjärnan övertala mig att åka hem istället  "jag är trött", "jag orkar inte idag", "det passar inte idag", "jag tar det en annan dag" osv. Jag kämpade mig till gymmet ändå och väl där gick det fantastiskt bra! Uppvärmning på bandet i 10 minuter, 30 minuter (12 km) på cykel med lagom motstånd för mitt knä & avslutade med benövningar och stretching. Jag tänkte träna i morgon också, men jag har inte bestämt mig för om jag ska träna efter jobbet eller om jag skall vara så fruktansvärt duktig och ställa klockan lite tidigare för att träna innan jobbet. Här har ni en väldigt morgontrött människa, så mitt val är egentligen inte så svårt! Samtidigt som det kan vara riktigt skönt att slippa gymmet på eftermiddagen när alla andra är där.

Farsdag

 
Farsdag startade med ett gympass eftersom gårdagenspass uteblev. (vi missade gymmets öppettider) Mitt knä känns inte jättebra just nu så jag tränade lite lugnare idag. Lite cykel, promenad på bandet och mina benövningar som jag en gång fått från en sjukgymnast. Med mitt "sjuka" ben klarade jag knappt fem rep. vilket är sådär! 
 
Vi fick farsdagmiddag hos min far idag. Kyckling inlindad i någon skinka, sås och rotgrönsaker i ugn. Det var väldigt gott!

Till salu i Tuve

Lägenheten är nu till salu! Gå in på Hemnet.se för att se annonsen!
 
Bild

Irriterande

Hade sett fram emot dagens träning men det blev inget med det! Vi var ombytta och klara för dagens träning, när jag precis ska kliva på bandet hör vi från högtalarna "vi stänger om 15 minuter, var vänlig att avsluta det ni håller på med och lämna lokalen" Vafan!? Jaja, det var ju bara att byta om igen och åka hem! Vi får skjuta upp träningen till morgondagen helt enkelt. Fars dag i morgon, vad ska ni ge era pappor? Jag tänkte nog köpa någon finare korv, eller ost kanske. Vad annars kan man hitta på? 
 

En fika i Skövde

En fika med Lisa i Skövde denna regniga lördag. Först lite lunch och prat på ett nyöppnat ställe i stan. Bra buffémat! Sedan gick vi en sväng på stan, kikade lite affärer. En snabbfika på Espresso House och nu är jag på tåget mot Göteborg. Stackars Lisa som skulle tillbaka till skolan för att plugga efter vår lilla dejt. Framme i Göteborg strax efter fyra. R kommer och hämtar mig, vi ska till gymmet! Heja oss! Har som sagt inte varit där på ett tag. Ska bli kul och skönt! 
Hur ser er lördag ut? 
 



 
 

Mitt hår

Några ville se en bild på håret. Inte den bästa bilden, det fick bli en snabb bild igår innan jag gick och la mig. På bilden ser man att luggen är lite annorlunda än innan. Mer flikad denna gång! Får bli en bättre bild under helgen där man ser helheten. Något kortare än innan och lite uppklippt, ingen större förändring egentligen :) 
 
Vilken fin fredag jag haft! Vaknade efter 11 timmars sömn, varit väldigt trött i veckan så det var behövligt för fröken. Jobbet bjöd på en väldigt pysslig dag på idag! Mysigt och barnen gillade det :)

Spontant frisörbesök

Idag när jag åkte från jobbet fick jag för mig att jag skulle klippa håret (hade en tid 20/11) så jag ringde min frisör och fick en tid 10 minuter senare. Jag hann alltså åka från jobbet in till Kungälv och parkera bilen och in på frisören. Vips så satt jag där i stolen hos Emilia! Denna gång blev det en lite mer vågad klippning faktiskt. Hon tog ca 4 cm och lite till på andra ställen av håret. Flikade det lite och ramade in ansiktet mer, och luggen fixades till. Mitt hår är verkligen långt, jag har inte förstått det förrän nu! Faktiskt inte förrän Emilia blåste håret på mig och jag satt där och tänkte, "vad långt mitt hår är" E berättar då för mig att hon redan klippt av flera cm. Jag blev lite förvånad måste jag säga.
 
Jag hoppas att denna klippning hjälper till så att jag slipper alla tovor nu framöver, jag har haft problem med tovor alldeles för länge nu! Hörde ett bra tips på radion i morse om torrt och lockigt hår. Jag har iof hört det innan men aldrig gjort det. Men efter att jag hörde det på radion så kom jag på mig själv att jag varit dum som aldrig provat. Jag ska alltså prova att sova med inpackning i håret. Har väl inte velat krångla med det och kladda i sömnen. Här har ni nämligen en som inte ligger still om nätterna. Så vi får se hur detta ska gå. 
 
 

Fotografering av lägenheten

Idag har vi haft en fotograf här. På fredag ligger lägenheten ute på Hemnet!
I går städade vi och bar ner så mycket saker i källaren för att det skulle se så bra ut som möjligt när fotografen skulle komma. Vi kom i säng ganska sent och det känns nu. I morgon börjar jag tidigt så jag ska strax borsta tänderna och krypa ner i sängen. Tänkte läsa lite Kamera & Bild i sängen innan ögonen slår igen. Passar på att tipsa er läsare igen om appen till iPad, Readly. Hur bra som helst! 

Så vad hände med tvätten?

Tvätten fick ligga kvar hela lördagen i maskinen utan att vi kunde få ur den. Vi hade ju skickat ett mail till styrelsen och idag kom en man och hjälpte oss. Vi fick ur våra grejer och kunde hänga upp dem i lägenheten. Vi pratade med honom för han ville veta vad som hänt. Vi berättade för honom hur insidenten gick till och han berättade sedan för oss att någon i vårt trapphus har "brutit" sig in i proppskåpet och tagit ur proppen till tvättstugan, sedan har människan lagt in papper och sedan fört in proppen igen! Vilken människa gör så? Det hade ju lika gärna kunnat bli kortslutning och börjat brinna. Så det var alltså inte styrelsen som gjorde detta igår, som vi trott. Är man så rädd för konflikter eller varför kan man inte bara knacka på och säga till. Vi hade ju inte direkt slagit ner människan. Utan skämts ihjäl för att vi glömde att det var röd dag! 

Happy Halloween!

 

Lördag fast det är söndag, lätt att glömma!

Jag har inte varit speciellt glad här hemma idag för vet ni vad, vi glömde faktiskt av att denna lördag är en söndag. Vi hade bokat tvätttid! För när man arbetar mån-fre så kan man inte som pensionärerna tvätta mitt i veckan. Började tvätta som vanligt tills en granne i styrelsen antar vi stängde av strömmen till allt i tvättstugan och lät vår tvätt ligga kvar med tvättmedel och vatten i maskinen. Detta hände i morse vid 9 och klockan är snart 20, vet ni vad? Vår tvätt ligger fortfarande kvar och blir förstörd! Varför kan man inte bara komma upp och säga till oss istället. Då hade denne person också insett att vi inte gjorde detta med mening utan hade glömt att man inte fick tvätta idag. Vi hade givetvis tagit ur vår tvätt när maskinen var färdig. Istället kommer den personen som ska tvätta på måndagmorgon att få ta hand om vår tvätt, det är ju också fel! Vi har mailat till styrelsen men inget svar fått. Vet ni varför? Jo, för det är helg. Dem jobbat inte helger! Låt bli att lek polis i tvättstugan också då. Och ta reda på FAKTA innan man agerar! Vi bor just nu i ett lägenhetshus med mååånga pensionärer runt omkring oss och jag förstår om man blir irriterad om någon tvättar när man inte får. Men vi hade ju faktiskt glömt! Om vår tvätt är förstörd på måndag vem kommer då att stå för kostnaden av att vi måste köpa nya? Det kan bli väldigt spännande det här.
 
Jag längtar verkligen till flytten. Slippa anpassa sig efter grannar, visst ska man ta hänsyn osv. men i huset har vi egen tvättmaskin/tumlare! Slippa tänka på andra som också behöver tvätta t.ex. 
 
Bilden har inte med inlägget att göra, den är tagen under Rosa bandetkvällen på Generation of hair i Kungälv. 

Höstens vackra färger

 
Idag skulle jag haft en fotografering med Sanna men i morse när vi hördes av så var vädret riktigt trist. Så  vi sköt upp fotograferingen. Blev rastlös nu i eftermiddags så jag sminkade mig och drog med mig min finaste ut för lite höstfotografering. Det blev väldigt lyckat tycker jag, fast vädret var trist, solen tittade fram ytterst lite innan vi begav oss ut. Bilderna på mig har Rickard tagit, han är duktig! Inställningarna skötte jag, han får till vinklar osv väldigt bra. Ni har väl inte missat mitt hösterbjudande? Klicka här för att komma till erbjudandet.
 

Kärlek

Precis innan det mörknade gick vi ut och fotade lite nya höstbilder.
 
 

Barnfotografering

Denise blev fotograferad för några helger sedan. Hon var inte svår att fånga på bild, en glad och nyfiken tjej!
 
 
 

PT på Nordic Wellness

1:e november, dagen före röd dag. Har du som många andra jobbat kortare dag idag? Som förskollärare gör man det inte. Haft en jättemysig dag på jobbet med ungarna idag. Inte så många barn, så vi har lekt och haft skoj. Jag fick även gjort lite nytta! Nog om jobbet...

nu i eftermiddag träffade jag en PT på Nordic Wellness. För ett tag sedan fick man skriva upp sig på en lista för att få 30 minuters rådgivning. Jag fick tala om vad jag har för mål med min träning och hur jag tränar idag. Jag har varit väldigt slarvig med träningen det senaste och ätit fel saker för att hålla vikten eller minska i vikt. Det märks på kroppen och man märker det väldigt tydligt på mig, måste äta rätt och röra på mig. 
 
För att jag inte ska tröttna på träningen så ska jag köra igång med 3 träningsdagar i veckan till en början. Inga dieter, äta rätt och röra på mig. Jag och R kommer att ha en dag i veckan som vi äter godis. Om man förbjuder något så ser jag inte ett långsiktigt resultat, det kommer antagligen bara att hålla en viss period. Mitt mål är att minska i omfång runt magen. Jag vill inte ha något mål att gå ner 15 kg, jag stirrar mig bara blind på siffrorna. Har du några mål med din träning? 
 
Bild från google