Halloween

Idag har vi haft lite Halloweenfirande på jobbet. Spöksamling, utklädnad, popcorn, disco och pumpa-klemmentiner. 
 
 

Veckorna springer iväg

...redan torsdag i morgon! Veckorna går verkligen i rasande fart, snart är det jul. Barnen pratar om jul på jobbet. Nu går man och längtar till februari. Vi var på IKEA igår tittade på sängar och garderober, nu vet vi vad vi vill ha för garderob och ungefär vad vi vill ha för säng. Säng är något vi måste köpa direkt vid inflytt, gärna samma dag! Vilken storlek har du? Vi har 1.60 nu och funderar på om man ska ha 1.80? En bra onsdag firades med tacos och vindruvor som efterrätt :) 

 

Säljes

Jag tänkte sälja lite grejer nu när vi ska flytta till radhus. Anledningen till att vi köpt en del klädförvaring beror på att vi haft för lite förvaring för våra kläder. Vi bor ju i en 1,5:a, blir lite trångt för två klädfreaks! Nu kommer vi att ha lite bättre förvaringsmöjligheter. Det kanske dyker upp fler saker, så håll utkik, eller också fråga efter något om du är ute efter något speciellt. Man vet aldrig, kanske jag har något som just du söker ;) (Hämtas i Tuve, Göteborg) Först till kvarn...
 
MALM byrå med 6 lådor och spegel. 400:- 
 

Vi kom 3:a

 Foto; Rickard Nilsson
 
Haft en grymt rolig söndag med två goa gubbar i boulehallen i majorna. Vi kom på tredje plats. Tycker det var bra gjort för att ha en nybörjare i laget som inte tränat eller kastat på sjuuukt länge! Vissa stunder var vi alla tre väldigt bra medan vi vissa stunder var riktigt kassa. Men vi hade i alla fall jäkligt kul och det är ju det som räknas! ;) Vi kom hem med varsin lammstek och Rickard fick andra pris i en snabb singeltävling. Där vann han en ny kniv! Passande inför flytten. Tack killar för en rolig söndag!

Bouletävling

I morgon söndag ska vi spela boule i majvallen. Jag, Rickard och Anders spelar trippel tillsammans. Ska bli kul, har inte använt kloten sedan SM! Hittade ingen passande bild så jag skissade lite i en app till iPaden :D
 
 

Fantastiska fredag!

Fantastiska fredag! Trots att jag vaknade med halsont och ont i öronen så var det inte svårt att le i morse när klockan ringde 05.40! Slutade tidigt idag, efter jobbet mötte jag upp R. Vi mötte upp säljarna för att skriva papper så nu är det verkligen på riktigt! Vi längtar så mycket! Jag har suttit och tittat på inredningssidor, flera gånger sedan jag kom hem :) Vi har suttit och tittat på bilderna, på vårt blivande hem! Om hur vi vill ha det :) Vad vi vill köpa och vad vi ska sälja, slänga och skänka osv. Vi firade med tårta, dock smakade det kanelbulle?!
 
 

Vi vann budgivningen!

I morgon skriver vi papper! GALET. . . jag kommer nog inte förstå det förrän vi har nycklarna i handen. 2014 flyttar vi in i vårt radhus :) Vi vill helst flytta in i helgen haha! Men vi får vackert vänta. Tills vi flyttar ska det rensas och skänkas en massa. Någon som är intresserad av loppis kanske? 
 
Bild

Generation of hair

Igår hade Generation of hair kundkväll där alla var välkomna på lite mingel, snacks och lotteri med fina priser. Allt gick till Rosa bandet! Ett bra sätt att samla in pengar till cancerforskningen. 
 
 
 

Lång tisdag

En sån här lång tisdag som man inte längtar efter. Började tidigt imorse men ska tillbaka till 17 för kvällsmöte. Det är så segt när man har en bit att åka! Har i alla fall hunnit hem och ta en dusch idag, slänga i mig lite kvarg och hallon. Nu har jag faktiskt krupit ner i sängen en stund innan jag ska åka. Har huvudvärk och annat smått och gott. Jobbar till 20:00 ikväll, hem och lägga sig nästan om man ska orka upp till jobbet i morgon. 

I morgon efter jobbet ska jag åka vägen om min frisör. Jag ska inte klippa mig denna gång faktiskt. Dem har en kväll med fika och lotterier. För den som kan och vill kan skänka pengar till bröstcancerfonden. Jag ha redan skänkt denna månaden, jag tänker skänka mer i morgon. 



Sunday

Idag har jag träffat en vän från gymnasiet, en fika och massa prat i flera timmar. Fick träffa hennes dotter och sambo som jag inte träffat innan. Mycket trevligt! Vi tog med oss kamerorna ut en sväng, blev lite fotografering av Denise. Bilderna på Denise blev väldigt bra :) Vi besökte även en sjö, men jag hade verkligen inte rätt kläder för utefotografering. Hade jag haft varmare kläder och rätt skor hade jag kunnat vara ute längre, det är så sjukt fina färger nu. Synd att dagens väder varit regningt och mulet. Vill ju att solen ska titta fram så att färgerna kommer fram ännu mera! Efter några trevliga timmar var det dags för mig att bege mig hemmåt...
Väl hemma hade R gjort väldigt god köttfärssås med pasta, han är bäst! 

Hösterbjudande

Eftersom min kamera varit på rengöring så förlänger jag nu hösterbjudandet. Bokar du innan 15/11 så gäller priserna nedan. Kom med egna förslag på hur just du vill bli fotograferad. Alla är vi olika! 
 
 

Fina grejer från IKEA

 
 
 
 
 
 
Nu när vi tittar på nytt boende kan man inte låta bli att titta lite på IKEA´s sortiment. Hittade massa fint, bland annat det ni kan se ovan. När det blir flytt ska vi köpa ny säng, annars så har vi faktiskt det mesta :) Alla bilder från IKEA

Radhusvisning

Bild från weheartit

Tummen upp för visningen idag. Vi fick komma på förhandsvisning idag. Jobbar sent nästa vecka. Nu har vi lite tid att fundera :) gillade det helt klart! 

Hej min kompis Nikon!

Idag kom min vän Nikon tillbaka från rengöringen. Lämnade in han för att det satt skit i huset som jag inte kunde få bort själv. Efter jag hämtat Nikon så stack vi till gymet. Vi har inte varit där på LÄNGE! Det kändes vill jag lova. Nu har vi lovat varandra att köra igång igen. Och efter min förkylning så kändes det bra idag! 

Mössan som stöder bröstcancerfonden

Igår fick jag hem mössan som jag beställde från Brita W. Jag skrev ett inlägg om det här. Gillar den både till utseende och hur den sitter på. Jätteskön! Letar du också efter en mössa som samtidigt gör något för cancerfonden? Då tycker jag du ska klicka in på länken och se om du också faller för någon i deras shop. 
 
Idag efter jobbet blev det middag på stan med R, vi hämtade ut grejer på Stadium som vi beställt också. En klänning och en t-shirt från Adidas! R hade beställt en jättefin jacka från Adidas :)

Sundaybrunch

Igår var vi på MMA-gala i Lisebergshallen, väl hemma blev det lite mer MMA framför tvn. Vi kom i säng lite sent, när vi vaknade i morse så kom vi på att det var länge sedan vi åt en brunch på stan. Eftersom vi skulle in till stan för att hämta Rickards klocka som fått nytt batteri så fick det bli en söndagsbrunch på Ritz. Vi valde Ritz denna gång av en ren slump faktiskt. Tänkte först ta SoHo, men dem hade bara lunch idag. Vi traskade vidade och fick se Ritz. Det kostade en del, men värt det. Vi äter ju inte brunch på himla ofta! Det fanns verkligen hur mycket som helst att välja på. Gubbröran blev helt klart min favorit. Efter brunchen besökte vi Telenor, fixade med mitt abonnemang. Sedan kikade vi snabbt in på Stadium och Åhlens, fick med oss en påse från Åhlens. Ansiktskräm tll R. 
 
Vi har tittat på lite boule nu under eftermiddagen, EM har spelats nu i helgen. Spännande! Tacogratäng gjordes på tacofärsen som blev över i förrgår. En kanonsöndag som alltid! Älskar dig Rickard. 3 månader med ring på fingret idag, kom vi på mitt i middagen! 
 
 

Fisk i ugn med grönsaker

Du behöver; En ugnsform, blandning av grönsaker, torsk och kryddor. 
Jag använde frysta grönsaker och torsken var tinad. Kryddade fisken och grönsakerna, skickade in detta i ugnen tills det var färdigt. Under tiden förberedde jag couscous, som jag valde att ha till denna rätt. 
 
 
 
 
 

Alice

"Jag sitter här, titta på mig!"

Födelsedagslunch

Lillasyster har fyllt år, idag bjöd hon på lunch. Det var fruktansvärt gott! Jag måste ha detta recept. Nyttigt var det också. Tacospaj, glutenfri. Perfekt till mig då jag är känslig mot gluten. Till det en enkel och god sallad. Till efterätt blev det även nyttigt. Måste även ha detta recept, tre olika saker bjöds det på. Någon choklad sak som var gjord på mandelmjök (allt utan socker), sedan var det någon citron/kokosboll. Någon slags hallonkokostopp fick vi också. Tummen upp för denna fikan. God och nyttig! Inget som min känsliga mage reagerade på heller. 
 
 

Glas

I månadens fotoutmaning är en av kategorierna "Glas". Ovan kan ni se min tolkning.

Dags för nya glasögon?

När jag såg dessa glasögonen blev jag riktigt sugen på att beställa nya brillor! Lite småfräcka, men har ingen aning om hur dom sitter på. Får besöka en glasögonbutik i helgen kanske för att prova. Vad tycker du? Tummen upp eller tummen ner? :)

Stöd bröstcancerfonden

Jag blev precis tipsad om en ny sida där man stödjer bröstcancern, en relativt nyöppnad sida där du finner vackra accessoarer. Brita W, high fashion accessories. För varje plagg man köper, skänks 20kr. Jag hittade en jättefin mössa som jag ska köpa, letar just nu efter en fin mössa att ha nu till hösten/vintern. Att samtidigt stödja bröstcancern är för mig en väldigt fin sak att göra. Är du också intresserad av att stödja bröstcancern? Titta gärna på dessa länkar, 1 & 2. Länk 1 går till Brita W shoppen där du finner fina accessoarer och länk 2 leder dig till en länk där du kan berätta om din berättelse om bröstcancer.
 
"Med sidan vill vi lyfta fram alla tankar och känslor som kan uppstå i samband med sjukdomen, både som direkt drabbad men även som anhörig. Vi är väldigt tacksamma för att du vill dela med dig av vad du går igenom, eller har tagit dig igenom. Spela gärna in en film om dina upplevelser kring sjukdomen men det går också bra att skriva ner historien. Maila din berättelse till [email protected]" Din berättelse.
 
 

När ska du försvinna?

Nu har du varit hos mig på tok för länge! Jag pratar om förkylningen såklart. Trött på papper, snor, nässpray, mediciner av alla dess slag. Jag vill vara frisk och jobba. Träffa mina arbetskamrater, vänner och framför allt så vill jag träna. Jag har fortfarande ett mål jag vill uppnå fram till jul. Halkar efter med träningen eftersom jag nu varit sjuk i 7 dagar + några dagar innan allt bröt ut. Hade ont i örat och halsen. Hoppade därför träningen. Tar ett tag innan jag kan köra igång nu efter jag blivit frisk. Blir alltid så långdraget! Kanske för att jag har astma. 



Oktober är en rosa månad

 
Bild från weheartit
 
Blev inspirerad av Sannasrum. Det fick bli ett rosa inlägg i min blogg också. 
Under oktober månad är det rosa månad här i Sverige, vi uppmärksammar bröstcancer med att tänka lite extra på att försöka bidra med något. I affärer brukar det finnas rosa-bandet produkter/varor som skänker pengar till bröstcancerfonden. Det finns andra saker man kan göra också, jag har tipsat om det förut. Ung Cancer, där kan man pärla armband, köpa kläder som sedan pengarna går till en cancerfond. Jag och R har själva köpt tröjor och T-shirts därifrån. 
 
Jag har närstående som fått beskedet cancer (det finns så otroligt många olika former utav den) och vet flera som förlorat kampen mot cancern. Var med och hjälp till! Det kan hjälpa så många människor. Här är en länk till som man kan använda om man känner att man vill vara med och bidra med något. Cancerfonden

Readly

Jag vet att jag tipsat om denna app förut, men jag måste tipsa om den igen för den är helt fantastisk! Den fungerar som Spotify kan man säga. Man betalar en summa i månaden för att få tillgång till tidningar. Du läser den i iPaden. Funkar utmärkt och är väldigt smidigt. Lätt att ta med sig överallt, tar ingen plats (förutom iPaden) Du kan lägga till de tidningar du gillar i favoriter. Det blir då lätt att hitta "sina" tidningar. För att läsa mer gå in på readly, där kan du också prova 1 månad gratis. Man slipper problemet med tidningshögarna ;) Fast jag måste erkänna att jag tycker det är mysigt med tidningsform ibland också.

D.BRAMANTE 1928

 
Ipadfodral från D.BRAMANTE 1928
 

Högskoleutbildning och Ben&Jerry

Har ett tag känt att jag behöver läsa någon kurs/utbildning inom foto. Men jag har inte hittat någon som passar mig. Det jag lärt mig har jag lärt mig genom bloggar, tidningar, böcker, fotointresserade vänner och massor av timmar med kameran. Jag behöver utvecklas och lära mig från grunden, även bildbehandling. Igår klickade jag in på en av dem bloggar jag följer, denna tjej tipsade om två kurser på Högskolan i Jönköping. Dessa kurser passar mig perfekt, och studieformen då man som student kommer att kunna se lektionerna hemifrån precis när du vill och har möjlighet. Eftersom jag arbetar heltid som förskollärare också så passade det utmärkt! Ansökan är inksickad, i december får jag reda på om jag kommit in eller inte. Jag har massor att lära och tycker det ska bli väldigt spännande. Kommer jag inte in denna gången kommer jag absolut att söka igen. De flesta utbildningar inom foto kostar rätt mycket, men på högskolan är det gratis. Tummen upp för det! 
 
Förkylningen håller i sig ännu, har idag också fått väldigt ont i högra örat ner mot nacken. Många har tipsat om att äta glass, så det fick bli lite Ben&Jerry! Har också köpt ingerfära som Lina tipsade om. Har dock inte orkat fixa med det ännu. Får väl kliva upp från soffan och fixa! 
 
 

Köksbord från IKEA

Tycker dessa två matborden här nedan var fina. Även stolarna men skulle nog välja stolarna som finns på bild 1. På tisdag ska vi kolla på ett radhus. Hoppas det är något att ha när vi väl är där :) Man blir ju så sugen, man vill inreda massa. Har ni erfarenheter av runt/rektangulärtköksbord? Jag vill gärna höra vad ni tycker :)

Okänd fotograf på Apple Store

Nikon hängde på axeln när vi var inne på Apple Store. En av personalen kom fram och snackade, han frågade vad jag hade för objektiv på kameran och vad jag tyckte om det. Han hade själv tittat på ett 50mm, var väldigt sugen på att köpa ett. Så han frågade om han fick prova mitt. Haha! Självklart fick han det. Han skulle absolut köpa ett sådant! 
 
(Okänd fotograf (killen på Apple Store) , (redigering av mig)

Macadamia

Jag köpte mig nytt schampoo, balsam och inpackning från Macadamia. Har ett tag känt att mitt hår blir så himla tovigt, fast jag använder bra produkter och borstar håret varje dag. När vi var på Emporia i Malmö fick jag syn på Bellbox och passade på att fråga lite vad hon trodde det kunde bero. Jag har ju haft ombre (blekt håret i topparna) men nu är topparna röda. Hon trodde det kunde bero på det och att topparna behöver mer fukt, tror jag hon sa. Hon tipsade därför om dessa produkter. Fanns små förpackningar att köpa så jag ska prova detta och se om det blir någon skillnad. Duschade med en gång när vi kom hem för att testa produkterna, lät inpackningen sitta i en stund och passade då på att borsta håret. Det gick rätt OK! Kunde inte låta bli att fotografera produkterna på ett lite "roligare" sett. Fick hjälp av R som står och håller i duschhandtaget ;)
 
 

Emporia

Idag har vi besökt Emporia för första gången. (eller ja Rickard var där en snabbis första gången förra helgen då han försökte fixa telefonen, hann ej då han skulle missat tåget till Köpenhamn) Eftersom Apple Store ligger i Malmö och Stockholm så valde vi att fixa telefonen i Malmö. Rickard kommer ju från Malmö, hans föräldrar bor där så vi sov hos dem fre-lör. Trevligt att träffa dem då vi inte ses så ofta. Dock vädligt tråkigt att både jag och R blivit sjuka. Dunderförkylning! Han fick en helt ny telefon, hur grymt är inte det då? Han har haft telefonen i 11 månader också! Han köpte en Samsung nyligen, den gick sönder efter 3 dagar! Han får betala för att dem ska titta på den + kostnad för lagning, dem anser att garantin inte täcker skadan (simkortsläsaren) !! Apple is the shit! 
 

Vi tittade inte i så många affärer eftersom vi inte hade orken. Vi besökte en juiceaffär/café, Joe & The Juice. Om ni besöker emporia så tycker jag absolut ni ska prova detta ställe. Man kunde även välja på milkshake och kaffe (med frukt i då) Jag valde milkshake med banan och avokado. Den smakade gott, det lilla jag kunde känna i alla fall. 
 
På vägen hem åkte vi in till Lina och lämnade av lite barngrejer som hon hade shoppat i Göteborg. Kul att se henne och lilla Vilda en snabbis. Sån otur att vi blev sjuka just denna helg! 
 
 

Förkylning på gång?

Undra om det är en förkylning som smyger sig på? Har ont i mitt ena öra, fick en värktablett av kollegan på jobbet. Kändes mycket bättre när tabletten börjat värka, men fick ställa in Zumban. Vi orkade inte laga någon middag idag heller så det fick bli pannkakor med bacon till. Sitter och tittar på Hemnet, jag har verkligen fastnat för ett radhus som vi ska titta på under nästa vecka. Jag hoppas det är lika positivt när vi väl är där. Detta radhus är nyrenoverat både under och övervåning. Bra läge! 
 
 

1:e okt

Redan oktober! Hösten är verkligen här och jag gillar hösten. Den är mysig, men det är väldigt kallt! Är hösten verkligen såhär kall? Jag har redan börjat använda min vinterjacka vissa mornar och eftermiddagar. För tidig? Kanske det. Tända ljus, dricka en varm kopp och sitta i soffan och läsa tidningar är vad hösten kommer att bjuda på ;) 
 
Vi sparkade igång oktober med ett pass på gymet idag, jag och älsklingen. Idag blev det biceps, triceps och mage. Trodde inte jag skulle orka med träningen idag för när jag kom hem från jobbet så kändes det som jag hade blivit sjuk. Icke! I morgon är det Zumba som gäller. Denna veckan pusslas träningspassen in bra, allt beror ju på vilken vecka man är i. Vi jobbar ju 6-veckorsschema och det innebär att sena kvällar kan komma ivägen för träningen ibland. Nu ser vi (eller Rickard) på fotboll. Vi ska ta fram lite kex och ost, höstmys var det! ;)
 
Får inte glömma berätta att jag fick ett väldigt glatt mail förut under träningen som jag såg när vi gick därifrån. Jag har idag fått min lärarlegitimation. 
 
 
 

Martina har fyllt 25

Spenderade min helg i Växjö då Martina hade lite kalas. Tjejen har nu också fyllt 25. God mat, mycket skratt och lite fotograferande och mycket tågåkande. Denna gången tänkte jag inte ta med datorn, tycker alltid jag packar för mycket och det innebär att väskan blir rätt tung. Kamerautrustning på det med. Haha! Så jag bestämde mig för att låta datorn stanna hemma. Tog endast med mig kamerahuset + ett objektiv, en bok..kan ni gissa vilken? Jag tog faktiskt med mig Grey! Läste aldrig ut tvåan då vi var utomlands i januari. Får ta och läsa ut den och gå på nästa! Väl hemma i Göteborg mötte jag R på centralen, han kom från Lettland där han spelat Europacupen. Gick vidare till finalen som spelas i Holland. Heja heja! Söndagen bestod av tacos och tv-tittande ;)