Ny hårfärg kanske?

Dags att förändra håret kanske? 
 
 
Bild

Vilken tur att solen inte visar sig

Vilken tur att solen inte visar sig nu när man ligger hemma och är sjuk. Då hade jag mått ännu sämre! Soffan, filt och tvn som gäller för mig idag. Hoppas verkligen att jag piggnar till under helgen för jag behöver komma ut med kameran. Fruktansvärt sug efter att fotografera. Vad ska ni göra i helgen? 
 
 
weheartit

En förklaring till tröttheten

Kanske en förklaring till varför jag varit så trött det senaste. Jag kände igår att jag blev snorig och tung i huvudet. I morse när jag vaknade var jag alldeles tät i näsan och halsont. Skulle gått hem från jobbet redan i förmiddags men att arbeta som förskollärare innebär att man lämnar sina kollegor ensamma med många barn. Det är inte alltid det går. Och mina två kollegor har vabbat så det skulle innebära att man lämnar vikarier. Känns inte helt OK, dessutom skulle jag stänga idag! 
 
Eftermiddagen har ägnats åt att pussla ihop torsdag och fredag. För jag blir hemma torsdag och fredag så att man kan bli frisk någon gång. Det var ju inte alls längesedan jag var sjuk! Alla är ju sjuka nu, så inte ens vikarier finns det. 19 barn utan vikarier? Det ni! Inte konstigt att man blir sjuk när varenda unge är snorig och hostar en rätt upp i ansiktet.
Bitter? Ja lite granna kanske, men det går över ;)
 
 
 
 

Tröttare människa får man nog leta efter

Rubriken talar för sig själv...
 
 
 

Svenska cupen dam

Vad ska man skriva?
En helg som innehållit mycket trevligheter, skratt och utveckling. Just nu är jag en trött tjej som är riktigt stolt över oss som gick vidare från gårdagens matcher. Idag tog vi oss enda till final! Mina lagkamrater skall ha ett stort tack! Dem vet att jag är nybörjare och så ojämn i spelet, men ändå får man vara med och spela Svenska Cupen Dam. (Som är en av damernas största tävling) Och deras peppande ord känns enda in i hjärtat. Dock är jag fortfarande väldigt nervös vid tävling och peppandet kan göra att jag börjar "tänka" för mycket och då går det oftast inte så bra. Idag har jag inte spelat alls bra, men grymma lagkamrater har spelat bättre och tagit oss vidare. Redan igår visste vi att vi sämst kunde bli trea. När vi var klara för silver såg jag oss redan som vinnare! Visst hade jag blivit glad om vi vann hela skiten och fick guld, men för mig är silver STORT! För mig som nybörjare i alla fall. 

Mina medaljer jag tagit under året jag spelat: DM Brons, mixdubbel med Rickard 2013 & Svenska Cupen dam Silver 2014. 

Under 2014 har jag som mål att ta hem ett DM Guld i mixdubbel med Rickard. Målet på SM är att gå längre än vi gjorde under 2013. (Längre än 64 dels final) 

Dags för fröken att sova! Tack tjejer för en fantastisk helg. Sov gott. 






En helg med boule i Skåne

Svenska cupen spelas denna helgen. Idag har spelet från min sida varit bra i första matcherna. Sista matchen jag spelade blev jag så irriterad på mig själv. Spelade så dåligt! I morgon avgörs det, vi kan som sämst bli trea. 

Vi har precis varit ute och ätit. Ligger nu på hotellet och tittar på melodifestivalen. Önskar er en trevlig kväll! 

Nyttiga chokladbollar

Goda chokladbollar gjorda helt utan socker. 
 
Du behöver: 
Dadlar ca 100g
Havregryn 4 dl
Kokosolja 3-4 msk
Kakao ca 4 msk
Kaffe ca 4-5 msk
 
Kärna ur dadlarna (om du köpt med kärnor i), använd mixer eller stavmixer som jag använde. Mixa tills dadlarna blir mosade. Tillsätt havregryn och blanda lite granna. Tillsätt sedan övriga ingredienser och arbeta färdigt "degen". Sedan är det bara till att börja rulla. (Det finns massor av olika recept på dessa. Vissa har banan i, andra rullar dem i krossade nötter). Lycka till! 
 
 

Converse

Vad har du på fötterna? 

Tretorn


Igår när vi var på Lager 157 så fick jag ett par stövlar utav R. Äger endast ett par billiga från Skopunkten. Dessa var jättesköna! Behövs nu när vi bor på landet ;) 

Shoppa inredning

Igår satt jag och kikade runt på inredning. Vill köpa nya kuddar till soffan, jag hittade jättefina på H&M Home och IKEA hade också några som föll mig i smak. Sedan så hittade jag även på Ellos en fin lampa i lantlig/rustik stil som  jag skulle vilja ha på väggen vid sängen på varsin sida. Men den lampan var lite väl dyr tycker jag. Men ack så fin! Hittade på IKEA liknande får man väl nästan säga och priset var väldigt mycket lägre. Vi ska ta oss till IKEA sedan, får se om vi kommer hem med lite nytt till hemmet. JYSK ska också besökas, vi har beställt skoställ där. Som tydligen inte kommit ännu. Vill ju komma i ordning i alla rummen. 
 
Taklampa från IKEA
 
Det blir nog något liknande sånt här i soffan hos oss (se bilden nedan), i alla fall i dessa färgerna.
Kanske blanda lite ljusa och mörka färger. Beige, rosa, brunt och grått är färgerna som jag tittar efter. Någon matta skulle jag också vilja ha. En trasmatta kanske.
 
Kuddfodral från IKEA

Brandvarnare

Jag har hittat en brandvarnare som jag vill ha! Hur fin var inte den då? :) Roligare än dom tråkiga vanliga brandvarnarna. 
 
Bild

Brandutbildning

Precis hemkommen från 2h brandutbildning. 
Arbetar du i Kungälvs kommun får du detta genom jobbet, så idag efter jag slutat åkte jag till brandstationen för att få lite utbildning. Mycket vi pratade om kände man ju igen men alltid bra att få en genomgång lite då och då. Detta var min första brandutbildning då jag inte arbetat i kommunen så länge. Vissa hade varit där förut osv. 
 
Vi fick först en teoretisk genomgång, därefter fick vi prova att släcka en brinnande docka med brandfilt och en låga som vi sedan skulle släcka med brandsläckare. Väldigt nyttigt att få prova på, jag har aldrig gjort det tidigare.
 
Jag fick mig en liten tankeställare efter att vi pratat om olika saker som kan börja brinna. Självklart har jag hört talas om det innan t.ex. iphoneladdare som exploderat osv. men det blev liksom mer verkligt i detta sammanhang. (i alla fall för mig). Datorn t.ex. det är ju egentligen farligt att lämna den i viloläge när du åker bort, lägger dig för att sova m.m. jag stänger näst in till ALDRIG av min dator. Låter den alltid vara på, "smäller" bara igen locket. Den kan ju bli överhettad under natten när jag sover och smälta/tända eld utan att jag märker det. Stänger endast av den om jag åker på längre semster när jag inte har med den. Det är ju egentligen inte elden som är farlig (det är den ju också givetvis) utan röken som bildas, den kan orsaka att jag blir medvetslös osv. och där med inte upptäcka branden. Från och med NU ska jag bättra mig på den fronten!
 
weheartit

Hjärtan på pinnar

 
Tillbaka på jobbet efter förkylning! Tjoho!
Idag har vi pysslat inför Alla hjärtans dag som är på fredag. Barnen har fått måla hjärtan som vi sedan satt på blompinne. Firar ni Alla hjärtans dag? Om ni gör det, hur brukar ni fira? 
 
 

Banansmoothie med nötmüsli

Ikväll fick det bli en banansmoothie med två matskedar nötmüsli. Mosade även denna gången bananen med gaffel, provade att blanda bananen med lite mjölk och sedan ner i yoghurten. Jag hade också lite kanel i, müsli och hallon som jag bara rörde runt. (efter att bilden tagits). Såklart! ;) Tycker det smakade gott, försöker göra smoothie eller blanda frukt och keso när jag blir lite småhungrig/sugen på något under kvällen.
 
 

Snabb smoothie

Jag gjorde mig precis en snabb smoothie gjord på vaniljyoghurt (lätt), en banan och lite cocos (flingor). Eftersom jag var rejält hungrig skulle detta gå foooort! Mosade bananen med gaffel tills jag tyckte den var okej. Blandade med yoghurt och cocos. Funkade hur bra som helst! Vi ska köpa oss en mixer, äger just nu bara en stavmixer.  Så den blev ju en aning klumpig. 
 
Bild weheartit
 

Förkylning hela veckan. . .

Jag har varit hemma med förkylning denna veckan. Idag är förkylningen bättre men jag känner mig fortfarande helt orkeslös i kroppen. Så här har inte gjorts mycket, mest legat i soffan och tittat på fotovideos (kurserna jag läser). I helgen städas lägenheten och på måndag lämnar vi nycklarna. Det ska bli skönt när det är färdigt. Slippa tänka mer på den och bara fixa och dona med vårt nya hem. Trots att vi inte kommit i ordning så som man vill ha det så känns det superbra! Här är så fint! Och sängen vi köpte är hur skön som helst. Ha en fin helg allihopa :) 
 
 

Rickard Nilsson i GP

Igår var Rickard med i GP. Kul att dem uppmärksammade hans silverplats i VM som var nu i helgen i Frankrike, Nice. Om någon utav mina läsare är intresserade att läsa så klicka här. Rickard står längst till vänster på bild.
 
Bild: Lasse Franck

VM-Silver i boule för Rickard

Rickard Nilsson. SM 2012. Skövde
 
Rickard Nilsson fick åka till Frankrike för att representera Sverige i VM i boule. (VM har spelats flera gånger innan, men då i trippel, aldrig i singel. Detta har varit en prövning på om VM i singel skall starta. Ett låtsas VM kan man säga.) Trots att det inte varit ett riktigt VM så ser jag det ändå som ett VM, då det är en stor tävling. Han har under helgen fått möta många bra spelare. Bland annat har några utav dem vunnit VM i precisionsskytte och trippel. (flera gånger) Rickard har sedan innan ett EM-brons från 2009, detta också från Nice där dem spelat i helgen.
 
Det är stort att en svensk går så långt. Jag pratade med honom för en stund sedan, han sa att han hade blivit intervjuad. Han hade fått höra mycket bra om sitt spel i helgen!
 
Jag är riktigt stolt! Samtidigt som jag flyttat våra grejer i två dagar har jag haft telefonen vid min sida hela tiden för att kunna följa hans matcher. Nu idag har jag kunnat följa de två sista matcherna live via datorn. Kul att kunna se honom live. Har fällt glädjetårar under eftermiddagen och kvällen. Mest kom det nog när Rickard själv ringde upp mig och jag gratulerade honom och berättade hur stolt jag var över honom. Dem äter god mat och firar ikväll! I morgon reser dem hem igen och det ska bli så kul att träffa honom. Krama om honom och få höra hur han haft det. 

Rickard i Final!

Jag sitter nu bänkad i soffa och väntar på sista matchen som spelas 17:15! Alltså blir han som sämst silvermedaljör. Jag är så stolt över honom, blir rörd till tårar! 
 
Och nu är allt från dagens flyttlass i radhuset, tack pappa för hjälpen! 
 
 

Flytt och en sambo i Frankrike

Det har gått bra för Rickard idag. Han är vidare till söndagens spel! Jag är så stolt över honom, hade gärna varit på plats i Nice. Men kanske lika bra att jag inte är där. Jag hade varit sjukt nervös säkert. 

Flytten har också gått bra! Det mesta är på plats i radhuset. I morgon söndag skall ett förråd i källaren tömmas bara. Det ska bli skönt när allt är på plats och min kärlek är hemma igen.