Packat o klart!

Det sista är nu packat. Jag säger god natt! Upp vid nio i morgon för att åka till radhuset och checka städning. Sedan börjar flyttlasset rulla. Hoppas ni får en fin helg. 
 
Rickard är nu i Frankrike, avis! Det är ca +11 där nu och han går runt i bara tröja! FUSK...
Invigningen har varit ikväll och dom har fått reda på hur dom ska spela. Spelstart i morgon 9.45 ska kunna gå att se honom live. Ska försöka hinna med att se resultatrapporteringen mellan bärandet. 

På lördag går flyttlasset

Nu är det inte många dagar kvar tills vi bor i Kode! :) På lördag rullar flyttlasset, längtar! Idag har vi packat ner det mesta i köket, förutom det som fortfarande används.
 
Rickard åker till Nice på fredag för att spela VM. Ska försöka hinna se honom live via datorn mellan bärandet. I morgon ska vi besöka juristen för att skriva sambopapper. Efter det ska vi betala sängen, äta ute och gå på bio. Mysigt! Har inte så mycket att skriva om nu, då jag mest jobbar, sover och packar. Blir nog mer sedan när man kommit i ordning i nya boendet. Hoppas ni har en fin vecka! 
 
Älskar dig! Du är bäst.

Vi är vidare till final!

Helgens spel gick bra! 
 
Vi är vidare till final, hur coolt är inte det då? Men kanske inte så konstigt heller när man spelar med grymmaste laget ;) Tack för en rolig helg tjejer och R som satt och rapporterade och fotograferade under alla matcher. Dubblarna spelade jag och Lisa, till en början gick det inte så bra för oss. Vi vann inte våra matcher men våra härliga lagkamrater vann sina och det innebar att vi gick vidare ändå. (Man möts tre gånger och räknar vinsterna. En trippel och två dubblar. Det innebär alltså att jag och Lisa t.ex. förlorade vår dubbel medan Kerstin och Jess vann sin dubbel och Jess, Lisa och Kerstin vann trippeln också. Det står då 2-1 i mötet). 
 
Det gick bättre under söndagen, då vann vi (jag och Lisa) alla våra matcher, jag, Jess och Lisa spelade en trippel ihop också, även den vann vi. Vi är nu i final och den spelas 22-23/2 i Skåne. 
 
Foto: Rickard Nilsson
 

En helg med boule

Ska strax i väg och hämta upp Lisa på stationen. Ikväll äter vi tacos och i morgon bitti åker vi till Halmstad för att spela boule, tillsammans med Jessica, Kerstin och Kerstin. Svenska Cupen Dam! Önska oss lycka till :D
 
 

Student igen

Fotokurserna har dragit igång! Det är väldigt intressant och lärorikt. Jag har pluggat nu två dagar i rad efter jobbet. Trött tjej! Jag ska borsta mina tänder och krypa ner i sängen här nu så att jag orkar med jobbet i morgon. Har varit väldigt trött och mått sådär under veckan. Idag på jobbet frös jag som bara den så fick ligga på rasten under en filt. Fick gå runt med filt och vantar en stund. Hoppas inte att sjudomar är på ingång.
 
Fredag i morgon! Hämtar Lisa på kvällen, hon ska sova över. Taco-fredag och läggdags i tid då vi ska till Halmstad och spela Svenska Cupen på lördag och även söndag om vi går vidare. Hoppas ni haft en bra dag allihopa.
 
 
 

11 timmars sömn

Att vakna efter 11 timmars sömn var riktigt skönt i morse. Efter lite frukost och soft i soffan så mötte vi upp min far för att byta bil. Vi skulle åka iväg och hämta vårt bord som vi sedan skulle köra till mamma och pappa. Där ska det stå tills vi flyttar. Tänk att det inte är alls långt kvar nu. Vi som sa för snart 3 månader sedan att det skulle dröja länge innan vi flyttar, tiden har bara sprungit iväg som vanligt. Dags att krypa ner i sängen för att orka med en lång arbetsdag i morgon, även på tisdag jobbar jag sent. Hoppas ni haft en härlig söndag. Det har vi! 
 
 

Köksbord - Happiness

Jag måste visa er slutresultatet av vårt köksbordsbygge! Vi började i veckan att bygga vårt egna köksbord, utan ritning. Allt är från huvudet och improvisation. Igår efter jobbet stack vi till verkstaden och gjorde klart det mesta, två ben och reglar, vi slipade och målade det också. Det fick stå över natten och idag har vi spikat dit dekorationerna. Fakespik i hörnorna och en liten platta med R namn och vad bordet heter. Vi döpte bordet till Happiness. Vi har använt betsfärg - mörk ek.
Vårt bord kostade ca 1.000 kronor att bygga.
 
Jag är riktigt stolt över sambon som fick till det så bra. Igår när jag satt och tittade på det blev jag tårögd! Inte trodde vi att det skulle bli såhär bra. Vi längtar tills vi kan ställa det på plats i radhuset. 15 dagar kvar tills vi får nycklarna. Galet! 
 
 

Bananpannkaka till frukost

God morgon! Idag klev jag upp klockan åtta för att slänga in tvätten. Lite tröttsamt att kliva upp åtta en lördag, men det behöver vi inte göra så många gånger till så jag ska inte klaga. Nu är det inte långt kvar tills vi flyttar! Till frukost fick det bli bananpannkaka! Det var länge sedan jag åt det och det var riktigt gott! :) Ett ägg, en banan och lite vaniljsocker. Istället för sylt fick det bli hallon. 
 
 

Dags att sova

Dags att sova för den här tjejen! Jag är så himla trött, och jag älskar att sova så jag tackar inte nej till att krypa ner i sängen. Hoppas ni haft en bra dag kära läsare! :) 
 
 
 

Ankomst

Ankomst (52 veckor 2014)

Utmaning

Utmaning (Bild från 52 veckor 2014)

52 veckor

Under 52 veckor ska jag fotografera och utmana mig själv. Jag har skrivit ner olika ord/kategorier som jag ska försöka fånga upp under året. Det kommer inte vara i någon speciell ordning som kategorierna skall fotas utan jag kommer ta dem i den ordning jag känner för. På så sätt tror jag att jag kommer fullfölja årets projekt. Förra årets projekt var mer strikt och styrd på så sätt att under en viss vecka skulle 3-5 bilder tas och alla var redan bestämda i vilken ordning dem skulle fotas. Det blev då en större press på mig själv och ibland passade dem inte in under vissa månader. (fel av mig såklart, jag skulle gått igenom det nogrannare. Man lär sig av sina misstag)
 
Vill du också vara med? Gör din egen lista/utmaning och skriv en kommentar med din blogg så jag kan gå in och se era bilder.
 
 

Helgen är redan slut

Nu är helgen snart slut igen! Vi har gjort allt och ingenting...

Igår gick vi upp för att tvätta, när det var färdigt tränade vi lite boule och jag lyckades vinna över R för första gången. Dock vann jag inte "på riktigt" utan han fick endast skjuta, alltså inte lägga en enda kula! En dag ska jag vinna över honom på riktigt. På tal om boule så ska vi spela även detta året SM, mix-dubbel tillsammans och Mix-dubbel på DM. Längtar! Jag har inte berättat att jag och några andra tjejer i klubben som jag är medlem i ska åka till Halmstad och spela Svenska Cupen 25-26 januari. Ska bli riktigt skoj!
 
På lördagskvällen träffade vi Angelika och Andreas, vi åt god mat och bara satt och pratade på Palace. Det var så längesedan vi träffade dem och det var helt fantastiskt! 
 
Idag vaknade vi sent, låg och drog oss ett tag innan vi åt vår grötfrukost. Sedan begav vi oss in mot stan för att köpa en av kursböckerna jag behöver till kurserna jag ska läsa. Himla bra pris på den boken måste jag erkänna! 100:- istället för 350:- Efter att vi köpt boken åkte vi mot Majvallen för att se hur det gick för dem som spelade boule där idag. Ett besök hos mina föräldrar efter det har vi också hunnit med. 
 
Några av de böcker som jag ska ha till fotokurserna

Ingen har väl missat att det är fredag idag?

Ingen har väl missat att det är fredag idag?  
Inte jag i alla fall! Efter 4 dagars arbete såhär efter långledighet har gjort mig trött och seg. Har knappt hört väckarklockan på mornarna. Kroppen vänjer sig så fort vid att vara ledig egentligen, man har andra rutiner, lägger sig sent, går upp senare osv. Nästa vecka hoppas jag att jag känner mig piggare :) 
 
Jag måste säga hej till mina nya läsare! Roligt att så många klickar sig in här och det är många som lämnat kommentarer det senaste. Jätteskoj! :) Alltid kul att se vilka ni är. Ni som ännu inte lämnat någon kommentar, gör gärna det. Inget tvång, men trevligt ;) 
 
Fredagstacos fick det bli för oss idag, ovanligt va? ;) Haha!
Helgen består utav jobb (foto), tvätta kläder, köpa kursböcker, träna boule och eventuellt gå på hockey med två fina vänner. Vad ska ni göra? 
 
Önskar er alla en riktigt skön helg! 
 
 

Jag kom in!

Jag ska läsa på högskolan igen från och med vecka 4! I morse på min rast när jag såg att jag hade kommit in blev jag så glad att jag fick tårar i ögonen, haha! Idag var sista beskedet som visade att jag var antagen, gången innan så stod jag som reserv. Trodde aldrig jag skulle komma in. Jag kommer att läsa två fotokurser, jag skrev på facebook tidigare idag att jag kommit in på en utbildning och det är väl egentligen fel att säga att det är en utbildning. Två kurser blir det, inom FOTO!  Det ska bli så roligt att utvecklas. Jag har tidgare aldrig läst någon kurs inom ämnet så det ska bli himla kul. Självlärd är vad jag är! Nu sitter jag och försöker få tag på litteraturen som vi ska ha. Har ni sökt någon utbildning i år? 
 
 

På boulebanan en hel dag ledde till seger för killarna!

 
 Jag vill skriva "God morgon!" men det är ju eftermiddag nu! Det känns som vi precis gick upp och åt frukost. Rickards sista match var klar vid 24 igår, så vi var hemma vid 01. Men det var det värt, killarna tog ju hem segern! Men så trött jag var där i slutet, huvudvärken bultade i skallen på mig. Trodde hjärnan skulle rinna ur huvudet. Körde hem till Göteborg men vi fick byta på vägen, jag hade sådan huvudvärk att ljuset från bilarna gjorde att det blev ännu värre. Jag mådde dessutom väldigt illa också, trodde jag skulle behöva stanna på vägen. Väl hemma kröp jag snabbt ner i sängen efter att ha stoppat i mig 2 panodil. Somnade gott och vi vaknade vid 12 idag.
 
När klockan var 13 hade vi precis ätit frukost. Julen är nu nedpackad, endast en ljusstake som står kvar i fönstret och skänker lite fin ljus. Golvet är dammsuget och vi fortsätter att slappa oss igenom denna dag :) Vad gör ni för skoj? 
 

Work

 
Hotellfrukosten ligger i magen och jag sitter på hotellrummet och arbetar just nu. Rickard började spela för 30 minuter sedan, han åkte vid 10 tiden från hotellet. Så jag pasar på att få lite gjort som jag behöver få klart senast i februari. När allt är färdigt kommer ni att få höra mer om det. Jag ringde receptionen och fick flytta fram utcheckning till kl 13. Skönt att slippa stressa härifrån. När väl utcheckningen är så ska jag bort till boulehallen och se när dem spelar. Där blir jag kvar tills dem är färdiga. Vad gör ni själva denna söndag? 

Incheckade i Borås

(Jag är riktigt nöjd med koftan jag fynda på rean)
 
Tidigt i morse var vi framme i Borås. Bouletävling för Rickard nu i två dagar, Fyrlingen heter den. När klockan var halv tolv checkade jag in på hotellet som vi ska sova på inatt. Bar upp alla grejer på rummet sedan bytte jag om till träningskläder och gick till hotellets gym för att röra lite på mig. När jag tänkte bege mig ut på stan för att kika lite så ringde Rickard och behövde klot i bilen, så jag fick snällt köra bort och lämna dem till honom. Stannade då kvar och såg dem två sista matcherna för dagen. 
 
Upp på rummet snabbt, sedan ut på stan för att se om dem visade hockeyn någonstans. Men vi kände oss inte speciellt hungriga och inte så peppade på att gå in och titta på hockeyn på det stället vi hittade. Vi stack in och köpte lite godis istället och gick tillbaka till hotellet. Vi ligger nu i sängen (eller just nu sitter jag vid skrivbordet) och äter godis, tittar på hockey, läser tidning, klickar runt på internet och får lite nödvändigt gjort i datorn som jag faktiskt hade tänkt göra idag när vi kom hit. 
 
Ikväll blir det restaurangbesök och bara mys. Rickard har sovmorgon i morgon också, det är inte så vanligt i denna sport. Dem börjar vanligtvis vid 9, men i morgon startar deras första match 10.30. Det innebär att vi kan äta en mysig hotellfrukost utan att stressa upp och iväg. Jag kommer antagligen att stanna kvar på hotellrummet till 12 när utcheckning sker! Det lär nämligen bli en sen kväll i morgon i och med deras sovmorgon. Skönt att man är ledig på måndag också. Vad gör ni i helgen? :)

Före / Efter frisörbesöket

 
3 dagar in på det nya året var det dags för en förändring. Här ser ni resultatet! Jag har haft håret som på bild 1 väldigt länge och jag har trivts väldigt bra i det, så egentligen ville jag väl inte förnya håret, samtidigt som jag ville det. haha! Topparna har först varit ljusa (i somras) och nu ett bra tag har dem varit röda. Rött är väldigt "jobbigt" på så sätt att man måste underhålla och ta hand extra noga om håret. Haft röd färgbom som gjort att det hållit sig bra ändå. Sedan så har resten av håret varit nästan svart så utväxten har irriterat mig ett tag. Jag älskar fortfarande när håret är sådär mörkt, men kul med en förändring! Så nu fick håret bli lite ljusare. Jag ska inte bli för ljus, jag passar inte riktigt i det, jag gjorde inte det för några år sedan i alla fall. Idag fick det bli mycket små slingor i hela håret, sedan en nyansering av botten, slingor och topparna. Jag är riktigt nöjd! 
 
Salong: Generation of Hair, Kungälv. 
Frisör: Emilia Westling.

Magic mouse gick sönder, fick en ny!

 
Jag har glömt berätta om en sak! Min magic mouse från Apple slutade att fungera, först trodde jag att det var fel på batterierna som jag satt in. Jag köpte fler paket, för jag trodde att jag köpt dåliga batterier i affären. Sedan åkte jag in till Media Markt för att få lite hjälp. Jag kanske gjorde fel? Men det visade sig att dem heller inte kunde få igång den! Så jag skulle gå till reparationsavdelningen, men vi visste inte var vi hade kvittot och den var ju köpt för lite mer än 2 år sedan. Helt plötsligt säger den här fantastiska människan "Eller så kan vi byta? Du får den jag har här på disken och jag tar din?" Gissa om jag blev förvånad! Och glad, självklart ville jag byta. Hellre det än att köpa en ny mus för 600:- Visst, den musen jag fick i handen var lite smutsig, men det var sådant som gick att tvätta bort. Gjorde rent den så fort jag kom hem och kunde fortsätta redigeringen av alla bilder som skulle levereras. När den här musen går sönder kan man lägga pengar på en ny istället, med gott samvete! Snäll personal som gjorde min dag. Dessutom så fick dem en nöjd kund som pratar gott om dem. Det kanske dem behövde efter det som hände under mellandags rean? Eller vad tror ni? ;) 

Regniga Göteborg

 
Det bara regnar och regnar. . . jag åkte till Backaplan (köpcenter i Göteborg) och beställde nya glasögon och kikade lite på rean. Det blev ett par rosa/svarta bågar från Red or dead, som jag skrev om i inlägget innan. Sedan så valde jag ett par svarta ganska enkla bågar från Replay. Längtar tills jag får dem! Det skulle ta ca 2 veckor.
 
På rean hittade jag ett pyjamaslinne på H&M och en jättefin kofta från Dobber på MQ. Jag köpte också ett baslinne med spets på och ett par enkla svarta byxor. Dock var dem inte på rea, men bra pris ändå. 
 
Vi har precis ätit en god middag, en rätt som vi inte ätit på länge, köttbullar, potatis i ugn, brunsås och grönsaker. Det var riktigt gott. Nu slappas det bara här hemma. Ska fixa lite med jobb och rensa upp skrivbordet på datorn, samt lite bilder som hamnat i en enda röra. Vad har ni hittat på idag fina läsare? 
 
 

Beställa nya glasögon

I morgon beställer jag nya glasögon hos Specsavers. Mina har blivit så repiga och jag är redo för något nytt. (dem sätter tydligen inte in nya glas i gamla bågar) 

Nyår i Flyinge

God mat, trevligt sällskap, barn, skratt, bus, raketer, övernattning, frukost, kramar.

Den där boulespelarn Rickard Nilsson

 
10 frågor till Rickard Nilsson:
 
1. Hur gammal var du när du började spela boule? Pappa började spela när jag var 7 och han tyckte jag skulle testa vilket jag inte var så intresserad av. Men jag testade för att få slut på tjatet och SMACK så var jag fast!
 
2. Vad fick dig att fastna för sporten? Enkelheten. Att man snabbt blir relativt bra och framgångar föder känslan att man vill spela mer mer mer.
 
3. Kan du förklara hur spelet går till för någon som absolut inte vet något om sporten? (på ett enkelt sätt) Man spelar en och en (tre klot vardera), två och två (tre klot vardera) eller tre och tre (två klot vardera). Man spelar på avstånden 6-10m. Laget som börjar spela kastar ut lillen, den lilla bollen på 6-10m och sitt första klot. Målet är att komma så nära den lilla bollen som möjligt. Därefter är det motståndarnas tur att försöka komma närmare och får då hålla på till de lyckas eller tar slut på klot och så håller man på. När alla klot är kastade är det dags att räkna poäng. Den som är närmst får 1 poäng, hade detta lag ytterligare en kula närmare än motståndarens bästa, blir det två poäng. 1-6 poäng delas ut varje runda. Först till 13 poäng.
 
4. Hur många tävlingar spelar du ungefär per år? Blir en del tävlande, mest på sommaren. 25-30 tävlingar per år.
 
5. Vilka medaljer har du? 1 EM brons skytte Kvartsfinal på EM (3 turneringar) Tvåa B VM (8 turneringar) 17 SM guld (40 medaljer) 32 guld distriktsmästerskap 5 elitserieguld 2 svenska cupen guld 1 Europa cupen brons 1 Nordisk mästerskaps guld
 
6. Vilka länder har du spelat i? Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Spanien, Portugal, Storbritannien, Monaco, Schweiz, Lettland, Senegal och Thailand.
 
7. Vad är bäst med sporten? Att alla kan mötas på samma villkor, unga som gamla, tjejer som killar. Boule är mycket gemenskap, alla känner alla men när det tävlas ska alla besegras.
 
8. Vilken gren gillar du bäst utav singel, dubbel eller trippel? Oj... Singelspel har alltid fascinerat mig, en mot en, ingen att lita på mer än sig själv. Sen är lagkonstellationerna intressanta på sitt sätt, att lita på varandra, samarbeta.
 
9. Hur ser ditt spel ut om ca 5 år? Målet varje år är att utvecklas, att bli bättre, både på och utanför banan. Om 5 år ska jag har kommit upp i 20 SM guld och tagit ytterligare en internationell medalj.
 
10. Vem är den bästa boulespelaren i Sverige och utomlands enligt dig? Jag är rankingetta 2013 men måste säga att Kenneth Köhalmi har varit bäst om man ser till hela året. Bästa spelaren utomlands är Dylan Rocher, vinner det mesta som går att vinna och är endast 23 år gammal!!