Bröllopsfotografering

Idag ska jag fotografera ytterligare ett bröllop, ett lite större än det jag fotograferade förra helgen. Just nu regnar det, jag hoppas verkligen att det blir uppehåll snart. Batterierna är laddade och minneskorten tömda, objektiv och kamerahus är checkade! 
 
Lite mat i magen och sedan åker jag för att möta upp brudparet. Ha en fin lördag allihopa!
 
Ida hittade en fin bagge när vi kikade efter bra fotoställen.

DM 2014

I onsdags åkte vi mot Kristianstad för att spela DM igår (torsdag). Väl framme sov vi på ett vandrarhem/camping 5 minuter från där vi skulle spela.
 
 
 
Första natten blev det sex!
 
 
Tandborstning i naturen för ovanlighetens skull.
 
Foto: Joachim Andersson
 
Upp tidigt på torsdag morgon för att äta frukost "på" banan. Uppvärmning innan spelstart och det kändes väldigt bra. Har inte tränat något alls nu inför denna tävling. Under hela dagen kändes läggen väldigt bra. Viist gjorde jag några missar, men det var en piss i havet om man jämför med hur bra de andra läggen var. (enligt mig. Någon annan kanske tycker något annat) JAG hade kul och det är det som räknas! Med en andraplats efter att ha spelat DM två gånger och första gången en tredjeplats så är jag jäkligt stolt över mig själv. Bästa medspelaren hade jag i år också. Min kära sambo Rickard! Bäst är vi. Nästa år kanske det blir guld ;) 
 
 
Dag nummer två blev det sju.
 
 
Tidigt i morse skjutsade Rickard mig till tåget. Jag var tvungen att åka hem tidigare än honom för att i morgon ska jag fotografera ett bröllop. 
 
 
 
Jag fick byta tåg i Helsingborg och där fick jag vänta en stund på tåget till Göteborg. Passade då på att äta en macka och yoghurt. Trots att det var 4 timmars restid så gick det väldigt smidigt. Dem har ju börjat med gratis wifi nu på tågen. Tummen upp för det! :) Läste tidning och surfade i Ipaden under tiden. Väl hemma i Kode hämtade bästa Emma mig på stationen så jag slapp gå hem :) Snäll granne jag har. 
 
 
Efter att ha sovit en stund så fick jag fixat ett snabbt frisörbesök. Min lugg har varit bedrövlig det senaste och i morgon vill man ha den fin! Shopping med syrran och en sallad vid Bohus fästning på det. Mycket trevligt! Nu är det strax läggdags. Förbereder inför morgondagen. Bäst att ha koll på utrustningen :) 
 
 

Jobba två dagar, ledig fem!

 
Jobba två dagar, ledig 5 dagar! Ganska soft faktiskt. Idag har vi jobbat till 20, kvällsplanering. Behövdes eftersom vi inte träffats på ett tag. Nu dags att sova för mig, upp tidigt och jobba och efter det möte med bruden som skall fotas på lördag. 
 
I morgon eftermiddag drar vi mot Skåne. För på torsdag spelar vi DM. Mer om detta under helgen. Kram på er!

Lina och Jonas

2014-05-24 . Lina & Jonas
 

Detta vackra brudpar har nu fått se sina bilder och att få höra hur nöjda dem är gör mig så glad. Fler bilder kan ni se på min facebooksida, Fotograf Charlotte Thorén. Nästa helg fotograferar jag ytterligare ett bröllop, det är något speciellt med bröllop! :)

140526

 
Ledig en måndag bara sådär. . . inte visste jag att jag skulle bli sjuk och vara hemma från jobbet en vecka när jag planerade in ledigt. Men i morgon ska jag äntligen tillbaka! Idag ska här städas och fixas inför helgen. Vi åker till Skåne för att spela DM på torsdag och jag måste fixa en t-shirt som jag sedan ska sy fast vårt klubbmärke på. Så en billig sådan måste jag få tag på. Antar att H&M är bästa stället. Vad ska ni göra under ledigheten? :)

Skarhults slott i Skåne

Skarhults slott i Skåne
 
Igår fotograferade jag ett fantastiskt vackert brudpar. Deras kärlek och lycka till varanda syns verkligen i bilderna och sådant är så vackert att se! Det var Rickards tjejkompis som gifte sig, som numera är min vän ocskå. Jag är så glad att jag fått lära känna henne och hennes man. Jag fick äran att vara vittne till deras vigsel. 

23:e maj 2014

 
 
Här har jag tillbringat min vecka kan man säga. Skönt att jag känner mig piggare, inatt har jag inte varit uppe lika många gånger som de andra. Hoppas mina läsare har haft en bra vecka och att ni får en trevlig helg. 
 

Anmäld till mitt första maraton

Nu är jag anmäld till mitt första maraton. I augusti 2014 går det av stapeln i Stockholm. Det kommer att hålla på i 24 timmar, man startar klockan 12.00 på lördagen och håller på till 12.00 dagen efter. Det är inte vilket maraton som helst, utan ett fotomaraton. Hur coolt är inte det då? Stockholm fotomaraton 2014, 16-17 augusti. Gå in här och läs om du vill veta hur ett fotomaraton går till och hur du anmäler dig ;) Hoppas vi ses där!
 
 

Nya soffbordet och sänggaveln

Fortfarande risig. Delar med mig av två bilder på vårt hem. Nya soffbordet som R byggt färdigt i helgen. Sänggaveln på bild 2 blev också färdig under helgen. Det blir mer och mer som man vill ha det!
 
 

Från Veromoda

 
Jag fick se dessa plagg på Veromoda. Känner att jag behöver bli frisk nu så jag kan åka och shoppa! Någon av mina läsare som har provat dessa byxor? 

Black and white nature

 

Motljus

 
Jag älskar verkligen den här blomman. Den är så vacker! Kan ha o göra med att jag älskar rosa, sedan så har den fina minnen med sig. Jag behöver träna mer på att fotografera i motljus så sist jag var hemma hos mamma och pappa så passade jag på att prova lite. (innan trädet blommat färidgt för i år) Jag är väl inte helt nöjd med bilden och det vore ju konstigt om jag var. Så mycket motljus har jag ju inte fotograferat, men övning ger färdighet

Mjukglass från Arla

 
Vi har pratat länge om att testa mjukglassen från Arla. Igår passade vi på då jag är sjuk och behövde något svalkande för halsen ;) Den var helt okej. Smälte ganska fort, kan ju bero på att jag självklart skulle ta fram kameran och fota lite. (någon som känner igen sig kanske?) Har du provat glassen? Vad tyckte du? :) 

Handy man

 
Är han händig eller är han händig? Haha! Igår gjorde han färdigt sänggaveln och idag påbörjade han "projekt soffbord". Inte helt färdigt, behöver mer virke och detta ska fixas i morgon. Kommer bli nice när det är färdigt. Gillar vårt hem. Inreda med egna grejer som man vill ha det är riktigt nice. Istället för att gå och köpa liknande för flera tusentals kronor. 

Love

 
Så mycket kärlek. Lycklig tillsammans med R, vi gör så mycket tokigheter tillsammans. Det ska vi göra när vi är gamla också ;) 

Vi hade tur med vädret

Vi behövde lite ingredienser till dagens middag idag så vi behövde ta oss till affären. Jag kom med förslaget att gå till affären trots att vi bor på landet. Affären ligger ju inte runt hörnet direk. Himlen var ganska mörk när vi gick, men jag hade förberett med platspåse i fickan ifall regnet skulle komma. Givetvis skulle jag rädda kameran från vatten ;)
 
En härlig promenad på en timme blev det. Och när middagen låg i magen öste regnet ner. En regnbåge tittade fram och jag kunde inte låta bli att dra på mig stövlarna och springa ut för att försöka fånga bågen på bild. Inget paraply hade jag heller, så lite stressad kände jag mig där ute. Resultatet ser ni nedan, bild 2.
 
 
Se upp för tåg
 
 Gömd under en poncho. Regnbågen syns lite svagt i alla fall ;)
 

mom´s home

 
 
 
Jag kan inte låta bli att fotografera hemma hos mamma och pappa när jag kommer dit och hälsar på. Jag borde kanske ta lite bilder här hemma och visa er. Det var ju ett tag sedan vi flyttade in. Men jag tycker inte vi kommit i ordning exakt som vi vill ha det och då vill jag inte visa er heller. Har inte så mycket på väggarna. Men snart är sovrummet färdigt. Då ska ni få se det i alla fall :) 

Vad ska vi nu snickra ihop?

 
. . . jo en sänggavel! Det tar sån tid att måla bara. Färgen vi köpte igår räckte ju inte så vi har fått köpa mer idag. När alla brädor torkat så ska dem målas med något slags lack/skydd också så att färgen inte skavs av på sängen. Så någon gång under veckan borde vi kunna snickra ihop den och sätta upp den. Tror det kommer bli väldigt fint när den är färdig. Vi har ju inte så mycket på väggarna ännu. Eventuellt ska vi skruva fast sänglampor i gaveln också. Stuk? Gammaldags! Så har du några att sälja eller vet var jag kan hitta så säg till är du snäll! ;)

Brownie

Recept: Be My Cupcake
 Foto: Charlotte Thorén
 
Denna gång publicerades det ett recept på brownie i Torslanda tidningen. (På sidan 12 om du läser den via nätet) Det är riktigt roligt att se sina bilder i tidningen. Det kommer fler bilder framöver! Ni som gillar att läsa och göra recepten så kommer jag även då att länka till det. 

Känner mig glad och stolt

Känner mig riktigt glad just nu och en aning stolt över mig själv! 
Igår kväll åkte vi in till Fontin, en motionsslinga i Kungälv. Vi gick 5km och det räckte gott och väl. Kändes i benet vill jag lova. Idag hade jag tänkt promenera igen, men vädret har inte varit lika fint som igår. (den lata djävulen på axeln hade hellre stannat inne)
 
Innan jag åkte från jobbet tog jag med mig regnkläderna och drog på mig ett par stövlar. Det resulterade i en promenad på 40 minuter. Det var så himla skönt, go musik i öronen, regndropparna som föll ner från himlen, frisk luft och tid till att rensa hjärnan. Nu ska här promeneras och underhålla benet så kanske man kan träna lite hårdare till sommaren. 
 
 
 

Malin fotograferades bland vitsipporna idag

Modell: Malin

4/5

En promenad bland vitsippor och skog med en vän.
 
Nu ska jag krypa upp i soffan med en kopp te tillsammans med iPaden. Tänkte läsa lite tidningar. Har ni prövat readly? Om inte så måste ni prova detta. Finns att testa gratis 1 månad. 

En kopp te hos grannen

 
 
 
Igår var jag över hos en av våra grannar på en kopp te. Det var himla trevligt! 
 
När man flyttar så ska man lära känna grannar på nytt igen. Jag har ännu inte hälsat på alla och jag kan vara rätt så blyg av mig. Tar kanske inte alltid första steget till att hälsa på nya människor. Men det är inte för att jag inte är social av mig och inte tycker om folk, utan det handlar mer om den här blygheten och osäkerheten. Vad ska man prata om osv. Så jag får tacka Emma som tog initiativet till en kopp te!
 
Föreningen har städdag snart och då blir det väl att man träffar de flesta i föreningen. Min första städdag ever! På tal om städning så behöver jag städa här hemma idag. Har spritt grejer runt omkring mig, som vanligt! Men först ska jag ta och plugga. Får passa på nu när R är iväg hela helgen på boule. 

1:a maj

 
Ny månad och närmare min födelsedag kommer vi. Fyller i juni ;) Det har varit riktigt skönt med en ledig dag idag. Vi har varit på Hönö och ätit lunch. En mysig liten tripp. Tog fram mina blixtar för en stund sedan och kollade så att dem funkade ordentligt. Blev sugen på att prova lite produktfoto. Något jag ska prova under helgen tänkte jag. Snart läggdags för mig, jag börjar jobba klockan 6 imorgon bitti. Hoppas ni haft en bra dag allihopa!