Ljusmätare på loppis

 
Hittade en gammalljusmätare på loppis i helgen. 

Söta detaljer i barnhörnan på toaletten

 

Nya träningsskor

 
 
Igår fick det bli nya skor. Mina nästan oanvända Adidas passar inte min fot.
 

Morgonpromenad



Idag ställdes klockan på 8 för att gå ut på en morgonpromenad. Nu är vi båda friska igen efter förkylningen. Skönt! Nu är vi på väg till Liseberg, vi ska spendera dagen där med Moa och Kristian :) vad ska ni göra idag? 

Det här är jag

Foto: (sambon) Rickard Nilsson
 
 
Det är några nya läsare här i bloggen så jag tänkte presentera mig med en selfie. Det är inte ofta jag lägger upp bilder på mig själv här i bloggen. Jag vet att ni redan kan läsa om mig till vänster i menyn men jag tänkte ändå berätta lite om mig.
 
Charlotte 26 år och bor utanför Göteborg i ett radhus tillsammans med sambo och katten Frank som flyttade in hos oss förra veckan. Arbetar heltid som förskollärare och fotograferar när jag hinner, vilket blir enstaka vardagar och mest helger. Jag studerar två fotokurser på högskolan, är färdig med sista tentan i helgen, hoppas jag! Jag samarbetar med en kvinna som bakar tårtor och cupcakes, hon bakar och skriver recept medan jag fotograferar hennes verk som sedan publiceras i Torslanda tidningen. För att komma till hennes hemsida, klicka här
 
Jag skulle vilja skriva att jag är en jävel på att träna (jag startade ju min blogg för att jag åt rätt och tränade för att gå ner i vikt), men det har jag kommit ifrån ett tag här. Har nyligen varit sjuk men är nu frisk igen och det betyder att jag ska börja röra på mig igen. Har en crosstrainer hemma och sedan ser jag fram emot att Nordic Wellness ska öppna i Stenungsund. Vi bor ju inte så långt därifrån, ganska tröttsamt att åka till Backaplan (Göteborg) för att träna när man inte bor där längre. 
 
Vad mer om mig? Galen i rosa, älskar gammaldags inredning. Har hittat mitt favoritklädmärke, Lola (houseoflola). Tycker om hösten! Och planerar att dra på mig stövlarna en dag för att gå ut i skogen och fotografera svamp. Jag är galet kär i min Rickard, i mars har vi varit tillsammans i 3 år <3 Nu i höst ska jag färga topparna rosa! 
 
 
. . . lite om mig. Ni får gärna skriva och berätta vilka ni är också :)

Grönsakssoppa

 
Idag fick det bli hemmagjord grönsakssoppa till middag. Visste inte vad vi skulle äta idag och hade inte så mycket hemma. Slängde ihop lite grönsaker till en soppa. Nyttigt och bra. Tummen upp!
 
Blandade grönsaker, vatten, pasta och tärnad potatis. Kanske att man skulle skippat potatis när jag ändå hade pasta. Buljongtärning hade jag också i. Enkelt och snabbt.

Apple pie

Foto: Charlotte Thorén Recept: Leticia Johnsson
 
 
 
Nu finns detta härliga recept på Apple pie i Torslanda tidningen. För att läsa tidningen online klicka här. (För att komma till receptet klicka dig fram till sidan 34)
 
 
Receptet är för ca 8 personer.
Börja med att blanda samman 150g kallt tärnat smör, 4 dl vetemjöl, 0,5 dl florsocker och 1 nypa salt.Tillsätt sedan 1 ägg, 0,5 msk vatten. Arbeta sedan ihop degen lätt utan att ta i för hårt. Plasta degen och låt vila i 30 min i kyl. Under tiden skala och skiva 12 stora äpplen. Lägg dem snabbt i en skål, tillsätt saften av 1 citron och blanda. Stek sedan äpplena i 50g smör, 5 msk strösocker, 2 tsk mald kanel och 1 tsk ingefära. (Dela äppleblandningen och stek i omgångar eller använd 2 stekpannor) När äpplena är mjuka efter ca 5 minuter, rör om och låt dem svalna på en tallrik. Sätt ugnen på 180 grader.
 
Nu är det dags för degen igen!
Dela degen i två bitar. Den ena lite större om du vill baka en paj med lock. Lägg den större biten på ett väl mjölat bakbord. Kavla ut till en cirkel ca 30 cm i diameter och ett par millimeter tjock. Rulla upp degen på kaveln, och rulla ut den igen över en pajform med löstagbara kanter. Tryck försiktigt ner degen längs kanterna, och låt det som blir över hänga utanför pajformskanten. 
 
Fyll upp pajformen med äppelfyllning. Kavla ut den mindre av degbitarna till en cirkel ca 25 cm i diameter. Vispa 1 ett ägg med 1 msk mjölk och pensla på kanten av den undre degen. Lägg på det utkavlade locket, och skär sedan av den deg som hänger över kanterna. Nyp ihop skarven med fingarna. Ställ pajformen på en plåt, pensla locket med äggblandningen och strö över råsocker. Skär upp små lufthål runt pajen och grädda den i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills den börjar få färg.
 
 
Recept: Leticia Johnsson.

Fuck Cancer

Modell: Rickard Nilsson
Foto: Charlotte Thorén

Han är helt underbar

 
 
Det går bara bättre och bättre för Frank här hemma hos oss nu. Han har lärt sig att ta sig upp på övervåningen själv och hittar lätt till lådan utan några problem. Det känns skönt att veta att han hittar till lådan fast att han är på övervåningen under natten. Som när han sover hos oss och behöver toan, då smyger han ner och gör det han ska. Nu sover han mest hela tiden, och det är väl ett tecken på att han trivs också. Innan gick han mest runt och jamade och var väldigt rastlös. Nu leker han, äter, sover, leker och gosar om vart annat. Kommer ofta för att gosa och är vi inte i närheten så ropar han på oss. 
 
Han håller mig sällskap i soffan nu när jag är sjuk. Älskade Frank! :) 
 

En dag

. . . ska jag ta på mig stövlarna och promenera i skogen för att fotografera svamp. Som ett litet projekt och utmaning för mig själv. Hösten är en mysig årstid tycker jag!

Han är ju så söt

Första natten var inte alls rolig. Då jamade han nästan hela natten och det är ju förståeligt. Så jag offrade mig, jag låg på golvet bredvid hans klätterställning/sovplats. Inatt sov han själv på nedervåningen och jamade inte en enda gång. Igår kväll när vi gick och la oss låg han och sov i soffan, vi lämnade tvn på och "smög" upp. Klockan sju i morse hörde jag honom och då klev jag upp. Han blev såklart jätteglad när han fick se mig! Han är så kelig. Kommer springades och stryker sig mot benet, lägger sig på rygg för att bli kliad på magen osv. Han tar för sig mer och mer och det är väldigt roligt att se :) 
 
Ni kommer få se måååånga bilder här ett tag tror jag ;) Vi är helt förälskade i honom. haha!
 

Frank


Hej! Mitt namn är Frank. Jag är 13 veckor gammal och idag har jag flyttat in hos Charlotte och Rickard. När jag kom hem till min nya familj blev jag nedsatt i kattlådan, Charlotte lämnade mig en kort stund och när hon kom tillbaka var jag borta! Hon hittade mig inte på 20 minuter. Haha! Men när Rickard kom hem så kröp jag fram från ett stort ventilationsskåp. 

Jag har busat, sovit och lär känna min nya familj. Ibland ropar jag på mamma och mina syskon. Men dem vill inte komma fram. 

Fullspäckad helg

 
 
Helg igen! Men om det blir mycket till att vila upp sig vet jag inte. 
Här ska städas och i morgon ska jag fotografera åt en golftävling så idag ska jag också ägna några timmar åt att sätta mig in den kameran jag ska fotografera med. (Hasselblad)

Stannade i Jönköping för att se solnedgången

 

Linköping

 
Sent igår kväll kom vi fram till Linköping efter att ha varit på begravning. Igår sa vi ett sista farväl till vår underbara vän J. Vi saknar dig otroligt mycket och vi kan fortfarande inte förstå vad som hänt. Vet inte vad man ska säga. . .
helt slut idag. Noll energi. 
 
R spelar boule här i Linköping denna helgen, dem har spelat hela dagen och spelar fortfarande. Jag har checkat in på nya rummet då vi inte fick behålla samma som inatt. Skickat iväg bilder till kund och bara slappar. Snart göra sig i ordning för kvällens middag. Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!

Love

 
 
 
Kärlek (hamstern har fika i munnen) Haha!

Katten Frank

Vår nya familjemedlem, Frank flyttar in hos oss snart! Vi träffade honom första gången bara någon dag efter att han föddes. Redan då hade vi nästan bestämt oss för att han skulle bli vår.