Förberedelserna

Vacker vigsel mellan Helena och Anders igår. Bjuder på en bild från förberedelserna, när regnet bara öste ner och vi alla höll tummarna för att det skulle sluta regna. Det gjorde det lagom till vigseln också. Det var så vackert i kyrkan! Två låtar sjöngs utav en duktig tjej som sedan sjöng live på festen. Solen tittade fram under eftermiddagen, det blev ett fint ljus i den härlig lokalen där middagen/festen var. En härlig dag och ett fantastiskt brudpar! Får inte glömma de trevliga gästerna också :) 

Bröllop!

 
Laddar upp med en god frukost inför dagens bröllopsfotografering. Jag ska strax börja göra mig i ordning, hår, smink och kläder. Det blir en rosa klänning, men hur sminket ska se ut har jag ingen aning om ännu faktiskt! Här regnar det massor, känns inte alls kul. Tur att vi har en plan B! Och jag hoppas verkligen att plan B funkar ;D Annars får det väl bli en plan C ;) 
 
Önskar er en trevlig lördag!

Vår baksida

 

GODKÄND

Tjoho! :) Fick precis se att jag blev godkänd på senaste uppgiften jag skickat in (fotokurs jag läser). Tyckte den var så fruktansvärt svår, men ändå inte. Jag visste vad jag ville skriva men det stod liksom still. Gjorde jag rätt/fel? Kämpandet lönade sig! :) 
Gammal bild från arkivet.


 
 
 
 
 

Besök i kyrkan

 
Har idag besökt kyrkan som jag ska fotografera ett bröllop i på lördag. 

Gräsklippeskvätt

Igår när jag provade nya objektivet så sprang R, han körde idioten. Tog lite bilder på honom också såklart ;) Vi upptäckte en ganska rolig grej på en av stenarna. Någon har klippt med gräsklippare runt om. Ser ni vad det här grässtänket ser ut som? :) Haha! 

Sigma 70-200mm f/2,8

Idag kom objektivet som jag beställt! Jag har hunnit prova det lite nu ikväll och det känns riktigt grymt! :) Kul att det hann komma innan bröllopsfotograferingen på lördag. Blir att prova det mer under veckan. Hoppas ni haft en fin dag allihopa. 

Vår altan

Idag har vi fått upp vår markis som vi köpte för några veckor sedan. (på  tiden) Vilken skillnad det blev, jättemysigt! Och grannen la i morse ut på en köp och sälj-sida på facebook 4 stolar och 1 bord som vi snabbt sprang över och kikade på. Passar oss perfekt just nu så det fick bli ett köp, då vi inte vet exakt hur vi vill ha det. Kan ha detta till nästa sommar i alla fall. Innan har vi bara haft soffmöbeln i hörnan och en grill. Lite tråkigt har det allt varit där ute. Och markisen kommer nu göra så att vi kan vara där ute när det är soligt och varmt, det blir nästan 40 grader när solen står på. (de dagar som det är varmt då vill säga) Kommer nog att köpa oss ett parasoll här snart också :) 
 
Ha en fortsatt bra söndag!

En vecka kvar till ytterligare en bröllopsfotografering

Bild från Leticias bord på bröllopsmässan 2014 Göteborg
Foto: Charlotte Thorén
 
På lördag är det dags för ytterligare en bröllopsfotografering. I sommar har jag fotograferat tre bröllop, vilket är helt fantastiskt! Bröllop är verkligen något speciellt att fotografera. I veckan besöker vi kyrkan tillsammans och tittar på fotoplats för porträttbilderna, som vi pratat om redan vid första mötet. Jag tror verkligen att de platser vi pratat om kommer bli så himla fint! Jag har fotograferat där tidigare och det är så där vackert som i en saga. 

Baka liten kaka

Cheesecake i kylen som väntar på att bli smakad på. 

Brakfrukost

Jag klev upp före R i morse och åkte till affären för att köpa frukost. Kom hem med en hel påse fylld med grejer. Det blev goda frallor, juice, jordgubbar, pålägg och pankakor. Älskar sådana frukostar!

Banankaka

Banankaka med vaniljsås. Mums!

Glad midsommar

 
Glad midsommar! Hoppas ni haft en trevlig dag och att kvällen också fortsätter så. Vi har varit på midsommarlunch hos vänner. Jättegod mat och fika! Bebisgos blev det också :) Hon växer så det knakar den lilla tuffingen. 

Länkar ur funktion just nu

Länkar m.m. är ur funktion i bloggen för tillfället. Bloggen har ny design som några av mina läsare kanske ser. Jag har inte orkat ändra alla länkar nu ikväll. Det får jag fixa under helgen. Trevlig midsommar! :)
 
 

Camilla och Johan gifter sig.

 
 
 
Några bilder från Johan och Camillas bröllop 140531 som jag inte hunnit visa tidigare. 

Bröllopstårta

 
Bröllopstårta bakad av Leticia, Bemycupcake.se
Foto: Charlotte Thorén
 
Här ser ni bild på den tårta vi levererade förra helgen. Samma tillfälle som vi fotograferade inför Torslandatidningen. Förresten ser ni dessa rosor? Handgjorda, hur skicklig är hon inte då! 

God morgon

 
God morgon! Igår träffade jag Leticia igen för att fotografera inför kommande grejer till Torslandatidningen. Vi har alltid så himla kul ihop! :) Jag har fotograferat väldigt mycket det senaste och jag älskar det. Har utvecklats och lärt mig mycket genom mina två fotokurser jag läser. I söndags klarade jag en tenta 11 rätt av 14, det är jag nöjd med. Jag har nu endast 1 uppgift kvar att lämna in i den kursen. Eller ja två kanske jag ska säga, men har nästan gjort färdigt den ena i alla fall :D 
 
Ikväll har vi sommaravslutning på jobbet med alla barn och föräldrar. Det kommer kännas jobbigt att säga "hej då" till dem barnen som börjar skolan efter sommaren. Tur man får träffa några utav dem då dem har syskon på avdelningen. 
 
 
Snart är det midsommarafton! Vad ska ni hitta på? :) 

Vad ska du baka för kaka på midsommar?

Jag vet! En riktigt god cheesecake som Leticia, Bemycupcake.se bakat. Du bakar utan ugn, vilket är toppen! Receptet publiceras i Torslandatidningen i veckan men ni kan redan nu läsa det i Bemycupcakes blogg
 
 Foto: Charlotte Thorén
Recept: Leticia Johnsson
Receptet hittar ni här.

Äntligen söndag!

Har idag levererat bröllopsbilder, det är fantastiskt kul att få höra när ens kunder är nöjda. 
 

Min söndag startade klockan 11 eftersom jag var på tjejkväll igår. Jag hade stökat ner en del när jag gjorde mig i ordning igår så jag starade denna söndag med en rejäl städning. Skönt när det är gjort, men så förbannat tråkigt! Nu är det fint när R kommer hem från Skåne också, han har varit där och spelat boule hela helgen. Saknat honom massor!
 
Middag hos mamma och pappa har också hunnits med. Tur man blir bortskämd ibland. Efter att bilderna var levererade åkte jag hem till min kusin och hennes pojkvän. Hjälpte dem med en grej där kameran behövdes. Vi gick en promenad med hundarna i kvällssolen. Jättemysigt! Tog bland annat bilden nedan under vår promenad. 
 
NU kom R äntligen hem! Dags att umgås med honom innan vi ska sova. God natt!
 
 

Chocolate cookie

Chocolate Cookie
 

Jag har glömt visa senaste bilderna som publicerats i Torslandatidningen. Recept hittar ni på sidan 15. Bilderna tagna av mig och recept av Leticia Johansson, Bemycupcake. Ser fram emot nästa fotografering!
 

8:30

Lite mackrofotografering, inget seriöst. Kände att jag behövde lite bilder hit bara.
 

I morgon ringer klockan 8:30 för jag ska iväg med Leticia, BeMyCupCake till Munkedals herrgård. Innan dess ska jag hinna köra lite träning här hemma som syrran hjälpte mig att sätta ihop nu ikväll när hon var här. Hår och smink ska också hinnas med!

Barnfotografering

 
 
 

Picknick vid sjön

 
Ikväll promenerade vi med picknickkorg till Ingetorpssjön som ligger väldigt nära där vi bor. Åt lite ost, frukt, nötter och skinka m.m. Vi badade dock inte men såg många andra som gjorde. Mysigt att ha så nära till bad.
 
Nu är jag färdig med alla bröllopsbilder som också ska levereras i morgon. Mycket bilder och redigerande har det blivit det senaste. Kul! På lördag åker jag iväg på ytterligare ett bröllop! 

Motala

 
Helgen har spenderats i en husbil i Motala. Rickard har spelat boule hela helgen, jag spelade under söndagen med Emelie. (R medspelares dotter). Vi spelade fem matcher men förlorade tyvärr alla. Men kul hade vi! 
 
Mycket skratt och trevligt sällskap. Vi blev allt lite sugna på en egen husbil, men vi hade nog inte utnyttjat den till fullo. Får följa med A och C istället  ;D Dags att åka till jobbet här. Ha en härlig dag allihopa!

Femte juni

 
Idag känns som en fredag. Konstigt egentligen eftersom jag bara jobbat tis-tors denna veckan. Slutade klockan två idag, lyxigt! Och hela förmiddagen har jag blivit firad på jobbet. Det är också lyx att få sitta i personalrummet och fika med sina kollegor. Att prata massor som man annars inte hinner :) 
 
När jag kom hem satte jag mig med plugget. Ligger efter lite granna i kurserna jag läser. Tycker att jag håller på med den värsta uppgiften nu. Bildanalys är riktigt svårt, tycker i alla fall jag. Men har kommit in i ett flow, dock börjar ögonlocken bli lite tunga. Haha! 
 
Trevlig helg på er!

26 år

 
 
En födelsedag med många grattishälsningar :) God middag, grillad kyckling med "finare" sallad till. Tårta som efterrätt och kusinen var här på besök :) Mysigt! Fått blommor med bud från fina vänner och R kom hem med fin bukett han också, med present. Nöjd tjej! 

En födelsedagspresent till mig själv

 
På onsdag fyller jag år och tänkte att jag skulle ge mig själv en födelsedagspresent. Så jag har varit ledig idag! Träffat Emelie och Alice, E gjorde en enkel men jättegod lunch. Lilla Alice hade feber men fick träffa en lite granna då hon inte låg och sov. Hon hade växt jättemycket sedan sist jag träffade henne :) 
 
Det har varit så fint väder idag. Vi har suttit i solen och gottat oss, druckit te och bara pratat om allt och inget. Så glad att jag träffat och lärt känna E :) <3
 
Tacos till middag såklart idag också, ska man lyxa till det så ska man göra det hela vägen också ;) God natt på er! 

Det är något magiskt med bröllop

 
Idag är det dags att lägga över bilderna från gårdagens bröllop. Jag var hemma sent igår så har inte hunnit vakna riktigt. Haha! Ätit en typisk söndagsfrukost, pannkakor! :) Musiken spelas för fullt här hemma och laddar upp inför redigering. Ha en fin söndag!