Sanna och Martina i Botaniska

Jag tänkte nu visa er bilderna från fotograferingen som jag hade med Sanna och Martina i söndags. Tjejerna anlitade mig för att få lite nya profilbilder till bland annat deras nyöppnade företag Elvira Designs. (Klicka här för att komma till deras blogg) Sanna har ju också en fanpage på facebook sannasrum.se och där ville hon också ha lite nya bilder. Att få höra hur nöjda dem är gör mig så otroligt glad. När mina kunder är nöjda så är jag nöjd! För att komma till min fanpage på facebook klicka här.
 
 
Modell: Sanna & Martina . Foto: Charlotte Thorén

En måndag med goda nyheter

 
 
Idag var det dags för återbesök hos doktorn, något jag inte skrivit öppet om här. Men för en månad sedan fick jag väldigt ont i min högra sida av magen. Det gjorde såpass ont att jag inte kunde arbeta och fick söka vård. Dem hittade då något som var orsaken till smärtan. Idag var jag på återbesök och fick ett väldigt positivt besked, det dem hittade sist kunde dem inte hitta idag! R följde med som stöd, han finns alltid vid min sida. Älskar dig mitt hjärta! Och när han kliver innanför dörren här hemma så hade han köpt med sig Ballerina, kladdkaka. För att fira att det var borta :) Söt!

Fotografering i Botaniska

 
Idag har jag haft en fotografering med Sanna (sannasrum.se) och Martina i Botaniska trädgården i Göteborg. Dem var ute efter lite nya porträtt, bland annat till deras företag, Elvira Designs. Det är så himla vackert där. Jag måste dit snart igen för att gå runt och titta på dessa vackra blommor/växter. 

Grillat såklart!

 
Vi äter nog grillat så ofta vi kan! :) 

En trött lördag

I morse ringde Rickards klocka vid halv åtta. Han är iväg på tävling hela dagen och min tanke var att jag skulle städa och handla mat. Jag har inte orkat något utav det. Jag sov till tio ungefär och har pluggat fram tills nu, med flera pauser. Jag känner mig så sjukligt trött så jag vet inte var jag ska ta vägen! Samtidigt som jag inte orkar hitta på något så känner jag mig rastlös. Jag har ju varit förkyld sedan i onsdags, då bröt det ut ordentligt och har haft ont i halsen en hel vecka här nu. Kanske allergi? Jag vet inte helt säkert, kan vara en kombination, så jag köpte grejer på apoteket men tycker inte att det hjälpt. 
 
Dags att plugga igen. . . ha en bra dag i det härliga vädret! :)
 
 

Be My Cupcake med blogg

Nu har Be My Cupcake blivit med blogg! :) (Klicka här för att komma dit). Här kan ni läsa om allt spännande som händer hos Be My Cupcake. Leticia som driver Be My Cupcake kommer att vara gästdomare i programmet Årets sockerbagare 2014. Läs mer om detta i hennes blogg. 
 
(Print screen från bloggen)

Bröllop i sommar

Bild tagen på bröllopsmässan på Palace
 
 
Idag har jag varit och träffat ett brudpar som jag skall fotografera i sommar. Jag blir alldeles pirrig i kroppen av att höra alla som ska gifta sig i sommar, om deras planer och hur dem vill ha sin dag. Kärlek är något av det finaste jag vet. Det kändes så himla bra under mötet och vi ska ses ungefär en vecka innan bröllopet för att titta på kyrkan och ev. fotoplats :) 

Här ligger jag i lä med kameran...

"Klick, klick, klick"

En spontan tripp till Oslo

 
I söndags morse kom vi på att vi skulle åka till Norge. En väldigt spontan tripp blev det. Vi packade weekendbagen lite snabbt och sedan drog vi iväg. Jag har aldrig varit i Norge tidigare, så det skulle bli väldigt kul och spännande. Från oss tar det 3h att komma dit, närmre än till Malmö där R kommer ifrån. 
 
Väl framme parkerade vi bilen och besökte Frognerparken där vi spelade lite boule och njöt av det fina vädret! Några norska boulespelare kom och spelade lite med oss. Mycket trevligt! Sedan letade vi rätt på ett hotell vi kunde bo på. Incheckade och klara tog vi upp jakten efter en restaurang. Vi var såklart hungriga och behövde något i magen. Vi hittade Tjuvholmen, där var mycket vackert. En gata med massor av restauranger och butiker. Efter att ha gått runt där och fotat så satte vi oss ner på restaurang Louise. Musslor beställde vi in. Gud vad gott det var. 
 
Idag besökte vi Frognerparken innan vi åkte hem för att se de norska spelarna en liten stund. Det har nämligen varit tävling där idag. Innan vi satte oss i bilen gick vi en sväng i denna stora park. Kul att se nya platser. Vi kommer absolut att besöka Norge igen! 
 
 
 
Tack älskling för en fantastisk resa! 
 

Hej Norge!

Vi har precis checkat in på Scandic. Sjukt att vi bara är 25 mil hemifrån. När vi klev upp imorse fick vi för oss att åka till Norge och spela boule i en park som R spelat tävling i förr. 

Första gången jag är i Norge. Här finns så mycket fina hus, gamla som gör sig så snyggt på bild. 

Dags att ge sig ut för att äta lite middag. Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige ;) 



 

Glad Påsk!

 
 
Glad Påsk! Hoppas ni får en trevlig påskafton. 

Be My Cupcake

 
Ska du gifta dig i sommar? Eller fira din födelsedag? Goda och fina tårtor hittar du hos Leticia, Be My Cupcake i Göteborg. Bilden ovan är tagen i hennes monter på bröllopsmässan från förra helgen på Palace. Leticia gör också cupcakes, varför inte beställa dop-cupcakes, födelsedags-cupcakes eller till andra evenemang som tillexempel möhippan :) Leticia håller i kurser, är du intresserad av att lära dig mer om spritsteknik eller hur man gör rosor utan verktyg? Då tycker jag att du ska klicka in här och läsa mer. 
 
Här nedan kan du se andra kurser som finns hos Be My Cupcake:
 
Modelleringskurs
Tårtkurs
Ros-kurs
Cupcake kurs steg 2
Skräddasyda kurser

Långfredag

 
Har ni haft en bra långfredag? 

Vi åt en god middag som vanligt här hemma! :) Grillat kött med skivad potatis och champinjoner i ugn. nom nom! Han är grym i köket den där R. Här äter vi ingen påskmat, jag är inte jätteförtjust i den maten. 

Använder min rosa symaskin

Har suttit och sytt denna förmiddag medan R varit iväg och jobbat. Snart färdig med tunikan/klänningen, jag har bara en ärm att sy fast och sedan är den nästan färdig. Ska köpa spetsband att sy fast i kanten på ärmarna och längst ner på tunikan/klänningen. Kan nog bli nice! Nästa projekt blir ett par leggings att ha till :) 
 
 
 
 
 

Svar till Camilla

Fråga:

Hej Charlotte! 
Jag är intresserad av att starta men blogg men är lite nyfiken om man kan se vilka som besöker ens blogg?eller vad kan man se? 
Du verkar vara teknisk så därför jag frågar ;) 
Kram
 
Svar:

Hej Camilla! 
Du kan se hur många som besöker din blogg. Är man tillräckligt kunnig kan man också spåra IPadresser och på sätt få fram vem som tittar på din blogg. 
 
 
 
Hoppas du fått svar på din fråga :) 

Morotstårta

 
Nu inför påsken ska ni passa på att läsa Torslandatidningen där Leticia, Be My Cupcake gett ut ett väldigt gott recept som du måste prova! Den är riktigt god. Receptet finner ni på sidan 21. Och för att hitta tidningen och läsa online klickar ni på länken ovan. "Torslandatidningen". Foton tagna utav mig, Charlotte Thorén. 
 

Hoppas det ger er lite påskinspiration. Jag vill passa på att önskar er en Glad Påsk allihopa!

Födelsedagsbarnet här hemma blir 32

Grattis igen mitt hjärta! Idag fyller R 32 :) i morse när hans klocka ringde var jag dödstrött och som tur var så hade jag förberett med hans paket på kvällen innan. Han fick ett par boxer tidigt på morgonen som jag tror jag slängde upp i sängen lite fint för att önska honom grattis och sedan somnade jag om en stund innan jag skulle upp. 

Eftersom R alltid lyckas lista ut vad han skall få i present/ julklapp osv så gav jag honom det lilla paketet på morgonen och låtsades som om jag inte hade köpt något mer. (Jag ville lura honom!) för att sedan ge honom ett till paket. 

När vi båda kom hem från jobbet så tände vi grillen. Så gott! :) grillat kött och klyftpotatis i ugn. Efter middagen fick jag tillfälle att förbereda min andra present. Riggad upp kameran, för detta ville jag ju se på film! Tänkte att lite musik skulle göra susen, så jag satte på lite musik och ställde fram paketet på Vardagsrumsbordet. När R kommer ner för trappan sätter jag på en Happy Birthday låt, vi dansar lite granna och jag för honom mot bordet så att han ser paketet. DÅ TAR HAN UPP SIN MOBIL! 

Vad gör han? Jo, han visar vad han skrivit i anteckningar. "Hon gör det för att luras". Vafan! Han är hopplös att köpa presenter till...

Älskar dig så otroligt mycket

32åringen på altanen. Softar i utemöblerna. 






Bröllopsmässa

 
Igår var vi inne i stan för lite shopping. Vi passade på att besöka Palace där det hölls bröllopsmässa. Är det någon av mina läsare som var där? Jag kikade förbi Leticias monter som jag samarbetar med, jag tog lite bilder på hennes grejer. (bilden ovan) Besök hennes hemsida Bemycupcake.se där kan du se var hennes butik finns och vad hon har att erbjuda. 
 

HOME

 
Älskar vårat hem, det är så ljust och fint. Och väldigt fotovänligt, vilket är bra om man är fotograf ;)

Babygirl

 
Redigerar bilder på en liten tjej. Dem där små fötterna och händera alltså! <3

Frukostdejt

I morse hade jag frukostdejt med Martina. Vi fixade pannkakor, bacon och gott bröd med goda pålägg. Får passa på när hon är här i Göteborg och hälsar på. Hon bor sedan några år tillbaka i Växjö så vi ses inte så ofta. 
 
Idag ska jag ta och redigera lite bebisbilder som skall levereras under helgen. 
 
Bilden är från en annan frukost.

Mörka onsdag

Försöker liva upp denna mörka onsdag med en "glad" bild.

Hoho! Var är du solen? Detta regnet gör en bara på dåligt humör, så snälla du kan väl komma fram igen! Snälla :)
 
 

Selfie

Foto: Rickard Nilsson
 
Idag fick R agera fotograf. Jag kände att det var dags att uppdatera profilbilden här på bloggen och facebook. Lite ljusare bilder nu när våren är här. Ser dock att jag skulle bytt tröja, svart suger ju åt sig smuts och damm. Efter frisörbesöket på tisdag kanske det blir fler porträtt. Ljuset i vardagsrummet är rätt så fotovänligt! 

Yellow and pink

 
 
En regnig lördag kan man sitta inne och fotografera blommor. Jag och blommorna på golvet, nära fönstret för att få så mycket fönsterljus som möjligt. Nikon D7000 och ett makroobjektiv. Blixt användes också (TT520 speedlite). 

Purple

Tulpanerna här hemma har börjat vissna lite, så dem fick agera fotoobjekt. Makroobjektivet var på, det använder jag inte så ofta. Men tänkte försöka använda det lite mer. 
 
 
 

738

wow! Kommer hem med 738 bilder från torsdagens fotografering! Jag satt igår eftermiddag och skummade igenom lite snabbt. På 10 minuter hade jag funnit de bilder som antagligen kommer att publiceras i tidningen. Men jag kommer såklart att gå igenom bilderna flera gånger innan jag har bestämt mig. 
 
Bild från förberedelserna

Idag önskar jag att jag varit en tv

I morse när jag vaknade kände jag mig inte det minsta på humör. Jag har knappt klarat av mig själv idag, ville bara dra täcket över huvudet. Någon frukost kunde jag inte få i mig heller. Istället satte jag mig i soffan och önskade att jag var en tv. Varför? Man kan lätt trycka på off?! Tänk om man fick bestämma vilka dagar själv du kan stå på off! Idag hade varit en passande dag. 
 
Hoppas ni haft en bättre onsdag! ;)
 

april april din dumma sill

Har du blivit lurad idag? 
Det har jag! Jag har nog aldrig tidigare blivit så lurad som idag. Min kollega ringde till jobbet på sin rast och låtsades vara en ny förälder som skulle komma redan på tisdag och skolain sitt barn. Och inget hade jag fått veta om detta. "Förälden" var verkligen upprörd över detta och lät gråtfärdig. Samtalet avslutades med "kan jag ta ditt namn och nummer för att ringa upp senare under dagen då det är lite stressat här just nu" Ja, visst säger personen i andra enden av luren. Och så säger hon sitt namn. Jag höll på att dö! Svårt att beskriva såhär i text. Hon kommer få igen detta någon gång alltså. haha! Kul att sättas på prov och se hur man reagerar vid sådana situationer. 
 
Dags att sova. God natt!