Jobb och flytt

I morgon börjar första jobbdagen på sommarjobbet. Är lite smått nervös men det kommer säkert gå skitbra! Mest nervös är jag väl inför flytten. Får nyckeln till lägenheten i morgon vid 13-tiden. Det blir till att köra dit med alla grejer, sätta ihop sängen, dra på kalas och sedan hem och fixa och dona igen :) Fattar inte hur jag ska kunna somna ikväll..känns som det är mycket tankar i luften och det är sjukt varmt!

Dag 22: Mitt beroende

 

 


1 2 3

Just nu är jag beroende av att träna och jag ser inte det som något negativt, bara positivt! Jag vill uppnå mina mål och för att jag ska göra det så måste jag vara fokuserad. Jag kanske är tråkig och sätter träningen i fokus istället för andra viktiga saker här i livet. Men eftersom jag behöver jobba med mig själv så kommer jag nog tyvärr att sätta träningen i fokus ett bra tag till.

Dag 21: När jag var liten

 

Kunde bara skanna in denna bilden just nu. Har allt i lådor inför flytten. Men när jag landar i nya lägenheten ska jag skanna in massa mer bilder. Roligt att spara alla gamla foton också :) Ni ser säkert vem jag är på bilden utan den där pilen. Till höger sitter lilla syster med en Festis i munnen och till vänster sitter kusinen som är några år yngre. Jag minns att vi var på semester med våra kusiner. ( Mammas ena syster [stora syster] ) Vi satt vid en rastplats högt över havet :)

Sköt ditt jobb, annars behöver du fan inte jobba!

Jag är ganska irriterad faktiskt! Som rubriken lyder Sköt ditt jobb annars behöver du fan inte jobba! Det finns en anledning till att jag mailat om att jag har nytt nummer. Jo för att dom inte ska ringa på mitt gamla nummer. Är inte det ganska logiskt? Tydligen är det svårt att förstå. Svara på mail kan dom inte heller göra, tar typ en månad innan man får svar, eller så får man inget svar alls! Om man blir bemött på detta sätt tappar man lusten att jobba ganska snabbt. Och ja..jag kanske överreagerade lite? Jag vet inte, men jag har viktigare saker för mig än att jobba faktiskt. För jag ska ner och träna. Hade min vilodag igår, kanske därför jag är lite lätt irriterad....

Dag 20: Tema "olika"


Valde att sätta ihop massa olika bilder i ett kollage.

Horoskop

Tvillingarna 22/5-21/6

Detta är det perfekta ögonblicket att göra ett avsteg från ditt livs manus . Två härliga veckor väntar med flirt, romantik, glitter, flärd och fina affärer. Sommaren visar sig från sin allra bästa sida och ditt enda bekymmer är att du kan bli ganska slutkörd efter ett tag. Inget att undra över egentligen med tanke på det uppskruvade tempot. [länk]

 

Undra om detta stämmer? Jag känner mig verkligen helt slutkörd i kroppen. Men försöker hålla tempot uppe ändå. Denna veckan består av packning, planering inför flytten och en massa träning. På fredag är det både flytt och första jobbdag på sommarjobbet och sedan är det kalas för min farbror på kvällen. Det är därför jag är lite off, har ganska mycket att stå i. Hoppas ni förstår mina söta vänner! Har inte glömt er, det måste bara lugna ner sig lite.

Dag 19: Här bor jag

Det är bättre ni får se bilder på det om en vecka när jag flyttat till min egna lägenhet. Just nu står det flyttkartonger och påsar överallt. Inget roligt att se!

Glad midsommar!

Hatar mat just nu!

Jag är så fruktansvärt trött på att äta just nu. Orkar knappt äta frukost. Tillagar det enklaste, som idag blir det 2 kokta ägg med majonnäs. Vad är det att äta till frukost egentligen? Till lunch och middag äter jag lite taco-köttfärs eller en kött/kycklingbit. Orkar inte fixa några grönsaker till heller. Enstaka gånger kanske jag har en kall dressing till i alla fall. JAG måste skärpa mig. Kanske borde göra blomkålsmos idag för att jag ska få i mig lite vitaminer m.m. Har ni tips på vad man kan göra när man känner sån här olust till mat så får ni gärna ge lite tips :)

Dag 18: Känslor

 

Dag 17: Ett ögonblick

Tisdag

God morgon!

Nu har jag suttit vaken i ca 1 timme och väntat på att gymmet ska öppna. Träningskläderna är på och de rosa pillerna ska strax stoppas i min mun! Efter träningen ska jag åka till mamma och pappa. Jag ska byta däcken på bilen :) Sen vet jag inte vad som händer idag. Kanske åker och köper lite färg till håret som jag glömde igår. Åkte med mamma till Borås istället och shoppade i vår favorit affär. [Hjärterum] De har 50% på vissa varor nu. Jag köpte ett PIP förkläde och en söt liten påse. Ni kommer få se bilder på detta när jag flyttat!
Ha en bra dag!

Dag 16: Självporträtt i svartvitt

Dag 15: Kärlek

My baby!

GODKÄND!

Fick G på VFU-Analysen vi skrev innan sommarlovet. Härligt! Nu kan man släppa det och sluta oroa sig :) Nu ska jag ner till gymmet och förhoppningsvis bränna lite fett!

Var är aptiten?

Kände verkligen inte för att äta något till frukost men jag är ju illa tvungen att trycka i mig något. Det blev två torkade katrinplommon och 1 burk makrill i tomatsås. Ska dra ner till gymmet om ca 2 timmar. Under tiden ska jag passa på att packa ner massa kläder som jag inte använder just nu ändå. Det gick upp för mig igår kväll att jag flyttar om 2 veckor. På fredag är det exakt en 1 vecka!

Bild:Weheartit.com

Skåne

Har varit i Skåne under helgen. Igår (lördag) när vi kom fram till hotellet gjorde vi oss hemmastadda och sedan var det dags för spa avdelningen. Fick halvkropps-massage. Och det var välbehövligt! Sedan åt vi god tre-rätters middag. Idag har vi varit ute och gått vid havet i regnet. Synd att det inte var finare väder. Kom hem vid halv sju nu ikväll.

Dag 14: En vinterbild

Dag 13: Tema "ljus"

Perfekt ljus nere vid havet!

Dag 12: Min vardag

Om jag ska visa min vardag i bilder kan det nog bli en del så jag förklarar i text.

Går upp när jag vaknar eller när klockan ringer sätter på datorn och går ut i köket och fixar något ätbart. Kletar in ansiktet med skit för att sedan lägga på lite make up. Tittar igenom garderoben i typ 100 år för att hitta något att ha på mig. Oftast är det inget som passar damen!

Om jag inte ska jobba utan är ledig så kan vad som helst hända. Antingen umgås jag med någon eller så åker jag iväg ensam och fotar. Eller så stannar jag hemma och spelar The sims 3. Fotar massa onödiga ting. Drar ner till gymmet och svettas lite eller nåt...

Tycker inte alls om detta inlägget.. tycker det blev lite knepigt att förklara vad jag brukar göra eller hur min vardag brukar se ut. .. det kan hända så mycket olika saker från dag till dag. .. var nära på att radera det flera gånger under tiden jag skrev. Skitsamma nu publicerar jag!

Har du svårt att gå ner i vikt?

Här nedan har jag sammanfattat 16 tips. Man kanske inte behöver följa allt till punkt och pricka! Men kan vara värt att tänka på. Informationen har jag hittat [Här]. Mycket text, hoppas ni orkar läsa. Om inte, så läs de punkter ni tycker verkar intressanta.

1. Välj en lågkolhydratkost och inte fettsnål kost.
Du bör avstå från fettsnål kost. Det har visat på en usel långtidseffekt för att gå ner i vikt.
Det leder vanligen till några kilos viknedgång, men efter ett tag går man upp i vikt igen. Dvs jo-jobantning.

2. Du måste ha tålamod.
När man snabbt försöker svälter ner sig i vikt leder det oftast till att man bara
tappar vätska, muskler och lite fett. Kroppen drar också ner på förbränningen.
När du tröttnar på svälten "vilket alla normala personer vanligen gör förr eller senare"
kommer du snabbt att gå upp i vikt igen.

 

"En kortsiktig snabb svältbantning kan alltså försämra dina långsiktiga möjligheter att bli smal"


3. Var inte rädd för naturligt fett.

Det finns några misstag som de flesta gör som byter fettsnål kost mot lågkolhydratkost.
De minskar radikalt på sockret och andra kolhydrater, men fortsätter att äta relativt fettsnålt.
Det resulterar i svält, eftersom kroppen då inte får tillräckligt med näring utan vare sig kolhydrater eller fett.
Det är då de flesta ger upp. Man blir trött och hängig.

Ät dig mätt på mer naturliga fetter: Smör, grädde, olivolja, fett kött/fisk, bacon, ägg, kokosfett osv.
Ät alltid tillräckligt för att bli mätt, särskilt i början.

Du behöver inte oroa dig för att gå upp i vikt. Det kanske verkar märkligt? Men faktum är
att i praktiken är det nästan omöjligt att lägga på sig fettvikt utan tillräckligt stort kolhydratintag.
Nivåerna av insulin i bloder kommer att vara låga, vilket gör att fettcellerna inte tar upp fettet, som istället förbränns.

4. Se upp för vågen om du nyligen svältbantat.
Som noterat i tips 2 leder vanlig fettsnål kaloribantning till minskad muskulatur.
Tillräcklig lång svält kan till och med leda till att de inre organen minskar i storlek.
När du sedan börjar äta mer näring kommer kroppen ofrånkomligen att vilja återställa det.

Det är därför vanligt att man efter en avslutad svältkur går upp i vikt snabbt igen.
Detsamma gäller i vissa fall om man efter detta går över till lågkolhydratkost. Men det finns en stor skillnad.
Med lågkolhydratkost minimeras ökningen av kroppsfett. Så länge du äter tillräckligt lite kolhydrater kommer blodnivåerna av insulin vara låga och det blir svårt att öka i fettvikt.

Man kan inte hindra kroppen från att återställa muskulaturen och inre organ.
Ju mer återställd din muskulatur blir desto mer ökar din förbränning. Dessutom ser din kropp bättre ut med normal muskulatur, och din hållning kan bli bättre. Du blir starkare, orkar mer och minskar risken för värk i rygg och leder. Det enda priset för allt det är en något högre siffra på vågen. Eller oförändrad om du samtidigt minskar i kroppsfett.

Ett tips är därför - Försök att undvika att ständigt ställa dig på vågen! Be någon att gömma den åt dig eller ge bort den till någon. I början av året var jag såpass stark själv att jag kunde gömma undan den ett tag utan att "fuska". Men just nu skulle jag nog behöva be gort den ett tag eller slänga den åt *piiiiiip*
Istället kan du mäta ditt midjemått med måttband. Mät på liknande vis varje tillfälle för att det ska vara jämförbart. Förslagsvis i höjd mitt mellan höftkammarna och nedre revbenen i sidan. Andas ut och slappna av (dra inte in magen). Kontrollera gärna vid samma tid på dygnet, exempelvis på morgonen innan frukost. För de som är mer nyfikna kan även mäta på andra ställen. Runt baken, bröstkorgen, armar och ben osv.

Gör en lista där du kan anteckna dina värden. Jämför ungefär 1 gång i veckan.

Skriv sedan ner värdena så du kan jämföra en gång i veckan eller så. Har du inget måttband går det bra att ta ett snöre runt midjan, klipp av det motsvarande omfånget och följ hur snöret blir ”längre och längre”.

Ofta ser man resultat på midjemåttet mycket snabbare än på vågen för de som tidigare svältbantat. Magfettet smälter bort medan du blir starkare i muskulaturen. Efter ett tag börjar även vågen visa lägre siffror, men detta kan i svåra fall ta från några veckor till flera månader. Så ge inte upp! I enstaka fall kan det ta ett halvår eller ett år. Men då kan din kropp redan ha en helt annan hälsosammare och trevligare form.

 

5. Kvinnor ska undvika fruktätande.
Ett tips som gäller både män och kvinnor, men är ett vanligare hinder hos kvinnor som försöker gå ner i vikt.
Frukt anses nyttigt men innehåller tyvärr mycket socker, ungefär 10% av vikten (resten är mest vatten).

Om du äter fem frukter om dagen (som många gör) ger lika mycket socker som en halv liter läsk.
Är inte det skrämmande? Många tror att sockret som finns inte frukter inte är samma som sockret i läsk.
Men det är det faktiskt! Sockret i frukten höjer ditt blodinsulin vilket effektivt stänger av fettförbränningen. I värsta fall ger det till och med viktuppgång. Bäst resultat får du helt utan frukt. Så ät det bara undantagsvis, för att det är gott.

 

6. Män undvik helst öldrickande.

Detta gäller även kvinnor, men är ett vanligare hinder för män. Öl innehåller stora mängder maltsocker som
stänger av fettförbränningen. Det finns en bra anledning till begreppet ölmage! Om du ändå vill unna dig något
i alkoholform rekomenderas:

 • torra viner (vanligt rödvin, torra vita viner)
 • torr champagne
 • ren sprit som whiskey, konjak, vodka (undvik söta drinkar)

De innehåller mycket lite socker / kolhydrater.


7. Se upp med sötningsmedel.
Många ersätter socker med sötningsmedel och tror att kaloriminskningen kommer få dem att gå ner i vikt.
Det är teoretiskt möjligt. Studier har dock inte kunnat visa någin positiv effekt på vikten av detta.
Sötningsmedel verkar kunna ge ungefär samma påverkan på vikten som sockersötning.

En del tror att detta beror på att kroppen ökar insulinutsöndringen i förväntan att socker skall dyka upp i blodet. När det inte gör det får man blodsockerfall och ökad hunger. Alternativt underhåller sötningsmedel på annat sätt sötsuget och ger småätande.

Oavsett vilket – har du svårt gå ner i vikt föreslår jag att du helt undviker sötningsmedel. Som bonus vänjer du dig snabbare av med att allt skall smaka sött.

 

8. Tänk på att mediciner kan påverka vikten.
Många receptbelagda mediciner kan påverka vikten. Diskutera eventuella förändringar av
behandlingen med din läkare.

 • "Insulinsprutor är troligen det värsta för vikten, särskilt i högre doser. Insulinbehovet kan minimeras genom lågkolhydratkost, vilket underlättar stort för att gå ner i vikt. Räcker inte detta är det ofta en bra idé att (i första hand vid typ 2 diabetes) behandlas med metformintabletter. Dessa ger ej viktuppgång, och kan minska behovet av viktökande insulin.
 • Flera andra diabetesmediciner. Även insulinförhöjande tabletter (sk su-preparat) ger vanligen viktuppgång. Exempel är Mindiab, Euglucon, Daonil, Glibenklamid. Tabletter som Avandia, Actos, Starlix och Novonorm ger också viktuppgång. Men inte Metformin. Den nyare medicinen Byetta (i sprutform) ger ofta viktnedgång, men långtidsbiverkningar är fortsatt osäkra.
 • Kortison i tablettform är en annan vanlig bov, exempelvis Prednisolon. Detta ger ofta viktuppgång i längden, särskilt vid högre doser (mer än 5 mg om dagen). Tyvärr är detta oftast en nödvändig medicin för de som får den, men det är lämpligt att anpassa dosen noga så man inte får mer än man behöver. Lokalbehandling som kräm eller nässpray påverkar knappast, och inhalationsbehandling mot astma lär inte påverka mycket."

Dessa mediciner kan också ställa till det:

 • Neuroleptika, mot psykos-sjukdomar, ger ofta viktuppgång.
 • Vissa antidepressiva mediciner kan ge viktuppgång, särskilt äldre tricykliska preparat (ex Tryptizol, Saroten, Klomipramin) och nyare såsom Remeron (mirtazapin). Litium (mot manodepressivitet) ger ofta viktökning. De vanligaste antidepressiva medicinerna, sk SSRI-preparat (ex Citalopram, Sertralin), ger vanligen ingen större viktpåverkan.
 • Vissa preventivmedel ger ofta mindre viktökning, särskilt sådana som bara innehåller gulkroppshormon och inte östrogen. Exempelvis minipiller, p-spruta, p-stav.
 • Blodtrycksmedicin av typen betablockare kan ge viktökning. Exempelvis Seloken, Metoprolol, Atenolol.
 • Epilepsimedicin kan ge viktökning, exempelvis karbamazepin, valproat.
 • Allergimediciner av typen antihistaminer kan ge viktökning, särskilt vid höga doser.

9. Stressa lagom och sov tillräckligt.
Stress och dålig sömn kan öka nivåenerna av hormonet kortisol, det kan föra att du får upp i vikt.
Har du svårt med vikten är det en extra anledning att göra vad du kan för att minska onödiga och
överdriven stress. Du bör också se till att sova tillräckligt!

Går du nästan alltid upp när klockan ringer? Då sover du inte så mycket som kroppen önskar.
Om du somnar tidigare på kvällarna, så att du oftast hinner vakna innan klockan ringer, så sover du tillräckligt.
Det kan minska nivåerna av stresshormon som kortisol som jag skrev om innan. Genom att följa dessa
enkla tips kan du lättare nå en bra vikt. Men visst är det svårt att komma i säng i tid?

10. Ät lagom mängd.
En del som börjar äta lågkolhydratkost blir så förtjusta i tanken på obegränsad kolhydratfri kost
att de överdriver det hela. Det är visserligen sant att det i praktiken verkar nästan omöjligt att öka
mängden kroppsfett tuan kolhydrater. Vid stort kaloriintag finns dock ingen anledning för kroppen
att släppa på kroppsfettet. Den bränner det man stoppar i munnen istället för det som finns på magen.
Med andra ord går man varken ner eller upp i vikt, utan står envist kvar på ungefär samma nivå.

Om du i längde står still i vikt och inte hittar någon annan förklarning är det god chans att detta är boven: Mjölprodukter, grädde, ost, nötter.

"Eftersom de är kaloririka är det lätt att snabbt få i sig 500-1000 kalorier extra. Att man trots detta vanligen inte går upp under en lågkolhydratkost är egentligen ganska fantastiskt. Men det verkar kunna stoppa viktminskningen hos vissa. En del tror vidare att mjölkprodukter i sig kan ha en negativ effekt på vikten genom att mjölkproteinet frisätter extra insulin. Ett förslag kan vara att sluta helt med dessa matvaror för att se om man går ner i vikt igen. Därefter kan man eventuellt prova att börja åter med en i taget för att se om man klarar just den, utan att stoppa viktminskningen."

11. Kontrollera att du minimerat kolhydraterna.

Många får i sig mer kolhydrater än vad de tror. Du kan kontrollera ditt dagliga intag [Här]. Eller skriv en
matdagbok och fråga om tips på kostdoktorns forum eller kolhydrater ifokus.

För de som har svårt att gå ner i vikt kan det vara värt att sikta på så lågt som 5% kolhydrater
i dagens intag, ibland ännu lägre. Jag själv håller mig till ca 20 g om dagen. De produkter jag köper
ska gärna vara lägre än 5 men högst 5.

12. Motionera gärna.

Motion är mindre effektivt för viktnedgång än många tror.

Men den är naturligtvis inte oviktig för det. "Problemet är att 30 minuters promenad förbränner runt en tredjedels kexchoklad extra, och dessutom blir du hungrigare av promenaden, varför effekten är än mindre. Låt oss säga så här – en promenad några gånger i veckan utan kostförändring kommer inte att ge märkbar effekt på vågen närmaste tiden."

"Stora mängder motion kan troligen ge viss viktnedgång. Om inte annat förbränns mycket muskelglykogen (lagrade kolhydrater), varför du därefter tål lite mer kolhydrater i kosten utan att få större insulinstegring. Enkelt uttryckt – rör du dig mycket behöver du inte vara riktigt lika noga med vad du äter. I studier har det krävts drygt en timmes hård träning om dagen för att få en tydlig effekt på vikten. Men det är teoretiskt möjligt att effekten är bättre vid lågkolhydratkost, när fettförbränningen är hög redan från första steget.

Styrketräning har den positiva effekten att muskelmassan ökar och därmed får kroppen större lager av glykogen (lagrat socker). Det lär öka toleransen för kolhydrater. Inte många lär påstå att man går ner mycket av styrketräning, men förhoppningsvis kan man byta en del fett mot muskler."


13. Tänk på dina hormoner.
Vissa, särskilt kvinnor har låg ämnesomsättning på grund av för lite sköldkörtelhormon.
Vanliga symptom är trötthet, frusenhet, trög mage, torr hud m.m. Det kan även ge en vikt ökning
på några kilo. Detta kan testas via blodprov.
Tre möjliga åtgärder vid brist:
 1. Jodbrist kan ge brist på sköldkörtelhormon, det är inte helt ovanligt. Se till att du får i dig tillräckligt: fisk, skaldjur och jodberikat salt är bra källor.
 2. De flesta kan annars enkelt behandlas med tillskott av sköldkörtelhormon i tablettform (Levaxin).
 3. Det diskuteras om en annan form av sköldkörtelhormon, T3, i enstaka fall kan ge ytterligare positiv effekt.
Även könshormoner påverkar vikten:
 • Vid klimakteriet sjunker östrogennivåerna hos kvinnor vilket kan ge viktökning på några kilo.
 • Även män får med åren sänkta nivåer av sitt könshormon, testosteron. Detta leder till lite viktökning, företrädelsevis på magen (elakt kallat gubbmage).

14. Undivk D-vitamin brist.
D-vitamin är faktiskt också ett hormon (#13), men får en egen rubrik. D-vitamin får vi mest från stark sol och brist är därför mycket vanligt i nordliga Sverige, särskilt under vinterhalvåret. Brist är ännu vanligare vid fetma.

En studie visar att personer med brist som tar tillskott (4000E/dag) får lägre insulinnivåer och bättre insulinkänslighet, jämfört med placebo. Det bör underlätta viktnedgång, även om effekten på vikten inte är undersökt i studier än.

Att undvika brist på D-vitamin kan dessutom ha andra, bättre bevisade effekter. Som längre liv, skydd mot cancer, starkare skelett och bättre humör.

15. Testa många små måltider.
Ett annat alternativ för de som inte lyckas gå ner i vikt på andra sätt kan vara att dela upp dagens intag på
ett stort antal småmåltider, äta varannan timme eller än oftare. Man får prova sig fram det är så individuellt.
Möjligen kan dessa måltider även innehålla lite mer kolhydrater än vanligt på lågkolhydratkost. Jag tror dock att det är bättre att hålla sig till så lite kolhydrater som möjligt.

"Teorin är att stora måltider hos vissa kan ge ökad insulinutsöndring, och därmed fettinlagring och lågt blodsocker mellan måltiderna (reaktiv hypoglykemi på ”fint språk”), vilket kan försvåra viktnedgång. En del som äter LCHF-kost klarar sig på 2 relativt stora måltider per dag. Om man samtidigt har svårt att gå ner kan det vara en god idé prova lite fler och mindre måltider."


16. Ät långsamt.
Det finns studier som tyder på att personer som äter snabbt får i sig mer mat innan de märker att de är mätta. Någon studie har även visat att feta personer oftare äter snabbt än smala. Om du vill gå ner i vikt och vet
med dig att du äter snabbt så testa att ät lite långsammare och känn efter i god tid när du börjar bli mätt.


Heja er som orkade läsa hela eller i alla fall några punkter i detta inlägg.

Promenad, bio, foto

Har varit på en trevlig promenad med en vän idag. Sedan blev det biobesök med annat trevligt sällskap. Såg förhandsvisning av Kronjuvelerna. Den var bra men stundtals gånger var den lite seg och vissa delar kändes onödiga! Lekte lite med kameran, smink och löshår idag också :)


My battery is broken!

För ungefär en sisådär 30 minuter sedan gick batteriet till datorn sönder! Känns ju jätte kul. Visst jag kan fortfarande använda den med sladden i. Men det känns konstigt om jag skulle vilja bära iväg datorn för en stund utan sladd. Får nog ta och köpa ett nytt. Kan ju behövas också, för den har varit väldigt kass det senaste med laddningen. Men det var ju inte billigt för min studentficka!

Dag 11: Tokigt

 


Eeehhh! Vad hände här? Försöker se cool ut eller nåt!

Fått mitt schema

Idag träffade jag chefen inför sommarens sommarjobb. Fick mitt schema och det är rätt soft. Ser fram emot att börja jobba där 1:e Juli! Har sköna tider. Efter att jag fick mitt schema tittade jag in på mammas jobb. Åkte sedan vidare till Frölunda Torg och köpte en fin spetsbody på rean. Shoppade också ett par gröna sköna shorts! Hoppas på att få använda under helgen om det kan bli fint väder igen nån gång?

Dag 10: Detta gör mig glad


Haha! Det kanske låter hel knäppt att man blir så glad av en bil som jag blir! Det bara är så. Man blir helt lycklig av att köra runt i denna bilen. Ni måste nog åka med en sväng för att förstå :D Nu ska jag ta och äta lite frukost sedan bär det av in mot stan med denna skönhet!

Photoshop

Fixat och donat

Har fixat med nytt pass idag. Fy vad jag verkligen hatar att ta passfoto! Varför, varför blir man alltid så jäkla ful på dessa kort? Gillar det inte! Ser inte fram emot att visa upp det nyllet sedan. Kanske blir en sista minuten om en vecka (troligen inte) eller så blir det av i slutet av augusti när mitt sommarjobb är över. Åka iväg 1 vecka och ladda batterierna inför höstens pluggande (:

Gick en sväng i Kungälv med Sofia och Viktor under dagen också. Sedan åt vi en mysig lunch på kinan.

Dag 9: En vårbild

Det går frammåt

Dag 8: En favoritbild

Det är nog färgerna som gör att det är min favoritbild just nu!

22,8 km

Cykelutflykten jag gjorde för mig själv var sjukt mysig! Hälsade på förskolan och önskade dom glad sommar. Efter jag hade varit där så cyklade jag till en bäck som ligger i närheten. Det var jätte mysigt där och jag kommer garanterat att återvända fler gånger för fotografering och picknick!

Väl hemma fixade jag lite lunch och spelade lite Sims [The Sims 3]. Har inte spelat det på länge nu, så jag installerade det igår kväll innan jag skulle gå och lägga mig! Apropå gå och lägga sig. . inatt har jag verkligen gjort massa konstiga saker i sömnen. Drömde något liknande att mina ben fastnat i något. Så jag slet och höll på med täcket, satt upp i sömnen och pratade och svor. Tände lampan och höll på som  en galning. T berättade detta för mig. Men jag har ett svagt minne av detta. Jag hade tydligen sagt till honom när han frågade vad jag höll på med. "Jag vet iiiinteee! Jag pratar i sömnen bara!" och så hade jag bara lagt mig ner och sovit vidare. haha vad knäpp man är i sömnen ibland!

Måste också berätta att jag faktiskt var nere och gymma i 50 minuter trots de 22,8 kilometerna jag cyklat idag! *stolt*

Cykelutflykt

Vad har jag gjort den senaste tiden...

Jag har jobbat på ett företag som syr och tillverkar spännband m.m. som sedan skickas till utlandet och runt om i Sverige. Det är ett ganska krävande arbete för kroppen. Man är helt slut efter en hel dag där. Så därför har jag inte orkat skriva så mycket här på bloggen. Sen så har jag gjort lite annat också. Umgåtts med kompisar. Åkt runt och roat mig med "nya" bilen som kommit hem från verkstaden.

Just nu sitter jag och laddar inför morgonens cykelutflykt. Jag ska cykla till jobbet/praktikplatsen och önska dom glad sommar. Så jag ska cykla 2,2 mil idag! Kameran skall självklart med. Blir väl några stopp på vägen om jag hittar något intressant att fota. Jag vet i alla fall ett ställe där jag ska stanna. Vid en bäck som jag varit vid förut. Men då hade jag ingen kamera med mig. Vad ska ni göra idag?


 


Kappahl

 

Blev lite sugen på dessa plaggen ovan. Fick ju hem lite rabatter från Kappahl förra veckan. Så jag kanske borde åka in till stan och köpa mig något nytt :D Klänningarna är av samma modell fast olika färg, tycker dom var väldigt söta!

Dag 6: Tema "grön"

Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp

Frisören

Jobbade bara halvdag idag! Det var verkligen uppskattat. Kroppen värker och är väldigt seg. Igår när jag var i stan eller om det var i förr går. (minns inte) Såå köpte jag löshår och clips i alla fall. Så idag åkte förbi frisören och chansade på en tid. Hade tuuur! Fick en tid 30 min senare. Ville bara tunna ur det lite. Och nu har jag satt i löshåret. Fan varför klippte jag av mig mitt långa hår?? Det enda som jag stör mig på är att man ser mitt hår ganska tydligt :/ Så nu har jag det i en fläta istället.

 

 

Dag 5: En gammal bild

Dag 4: Min hobby

Förutom att fotografera som ni antagligen redan förstått så gillar jag att sticka och virka!

Gator

Dag 3: En familjemedlem

Lisa

Dag 2: Favoritpryl

 

Kameran såklart! Har man en dålig dag och behöver muntras upp lite så är det bara att ta fram den och klicka lite. Efter det mår man genast lite bättre. Kanske inte mycket men lite i alla fall och det är ju bra det! Kameran är min bäste vän.

Dag 1: Självporträtt

31 dagarslista från idag!

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: En vårbild
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Dagens
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: En höstbild
Dag 31:
Valfri bild

Martin 18 år!

Firat kusin som fyller 18 år idag!Födelsedag & femte juni

På 23 årsdagen blev det födelsedagsfika hos mamma och pappa. Inget stort. Mormor, morfar och moster kom förbi och lämnade en present. På kvällen blev det lugnt med lite vänner :)
Igår träffade jag lite vänner i stan. Satt på Linnéterrassen och hade gött! De andra drack och blev fulla medan jag tog en god huvudrätt med vatten. Hängde på fram till småtimmarna. Sedan fick dem själva vandra genom stan. Idag mår jag prima! Jag undrar hur de mår?! Haha Vi skulle äta brunch idag i alla fall. Får väl se om de orkar äta något!

Idaag är ingen vanlig dag. . neej, för det är min födelsedag!

 

Vinn en personlig kamerarem!

[Thingsyouremember] har en tävling i sin blogg. Där du kan vinna en personlig kamerarem! Hur snyggt är inte det då? Var med och tävla du också. Besök [strapsbycochise] och spana in de snygga remmarna.


(Bild från google)

Hej bakis!

Drack lite vin igår. Mår väl inte jätte bra idag kan jag inte påstå! Finns väl inte så mycket mer att säga. Har en positiv nyhet i alla fall. I fredags ringde ett företag som ville att jag skulle börja jobba hos dem i måndags. Så hela nästa vecka blir det jobb igen. Vi har långledigt eftersom personalen jobbat in timmar! Kan väl behövas, hade inte orkat jobba i morgon!

Nu ska jag äta en stor fet pizza eller nåt! Haha neejj inte jag inte. Sallad blir det här!