Presenter från Fröken Ros

Fina presenter från Fröken Ros. Härliga tuplaner som jag nu ställt fram på bordet, jag hade tänkt smaka på tet ikväll men det blev inte så. Kanske i morgon, det luktar gott i alla fall! Champange och grädde är smaken. Någon som testat? Eller sugen på en kopp? ;) 
 
Dags för mig att sova, har suttit och pluggat en stund nu ikväll. Dessutom började klockan 06 i morse och arbetade till 16. Bara för att det är måndag. Annars jobbar vi till 13.30. Hoppas ni haft en bra måndag!
 
Fina inflyttningspresenter
 

En helg med fika

I lördags förmiddag kom Rickards mamma och pappa hit för första gången sedan vi flyttat. Dem stannade tills idag, vi har haft mycket trevligt med fika och god mat. Några utav mina släktingar har också varit här både lördag och söndag. Lite fika och en liten titt på hur vi bor. Fina inflyttningspresenter fick vi också!
 
Fantastiskt väder hela helgen och vi saknade utemöbler på altanen. Vi var iväg till IKEA förut för att titta på lite sådant, men vi har för liten bil så det blev tyvärr inget köp idag. Vi pratade om att först köpa en liten loungegrupp eftersom det fortfarande är lite kallt att sitta ute för att äta till middag. Då kan man istället chilla på förmiddagen i solen intill husväggen. Hur har er helg varit? 
 
 
God söndagsfrukost, hembakade scones.

Bockat av en uppgift

Har idag äntligen skickat in en utav två uppgifter som jag inte hunnit göra färdigt innan. Här nedan ser ni den oredigerade bilden. Uppgiften var att redigera en bild på valfritt sätt, tala om tydligt vad budskapet med bilden är och sedan skriva en dokumentation om redigeringen. Det ska självklart kopplas till kurslitteratur. Svår uppgift tycker jag, men intressant! 
 
 
 

140326

Idag när jag för en gångs skull slutade tidigt så var jag tvungen att åka till vårdcentralen efter jobbet och det tog ca 2h innan jag var hemma. Mina planer var att plugga idag och redigera och skicka iväg bilder. Jag får istället fixa detta i morgon efter jobbet. För idag hann jag inte med så mycket. 
 
På vårdcentralen fick jag order om att dricka mycket vatten och söka igen om det blev värre. (Ja, smärtan alltså.) Behöver inte gå in på detalj men jag har haft en obehaglig smärta i magen under veckan. Hoppas det går över snart!
 
 
Bild ovan är från fotograferingen med Leticia Johnsson, Be My Cupcake. Idag publicerades Leticias recept på dessa godsaker i Torslandatidningen och bilderna är fotade utav mig. Nästa gång publiceras ett annat recept, mer om det när det börjar närma sig. 

557 bilder under Nordstan Grand Prix

Vi är nu hemma efter att ha varit i nordstan hela helgen. Rickard har spelat boule där. Tyvärr tog dem inte hem förstapris. 

Vi sov på hotell inatt, det var mysigt! Hela helgen har varit toppen! Kul att träffa folk och följa dem man känner som spelar. Jag och Nikon fick ihop 557 bilder som skall tittas igenom och sorteras. Sedan skall dem skickas till arrangörerna av den här tävlingen. Men bilderna får tittas på en annan dag för fröken trött ska strax släcka ner och sova. 



Möte, fotografering & Boule

Dags att börja göra sig redo för denna lördag som innehåller bland annat möte och fotografering. Först ska jag iväg och träffa ett brudpar som gifter sig i maj. Vi ska gå igenom deras dag, tankar och ideér om bilderna. Ska bli kul att höra om deras dag! 
 
Vidare till Göteborg för att titta när R spelar i Nordstan och fotografera lite under dagen och morgondagen. R ringde för ca 1h sedan och bad mig packa väskan innan jag åker. Förstod inte riktigt vad han menade först, men vi ska tydligen övernatta inne i stan inatt på hotell inatt! Det innebär att det blir hotellfrukost i morgon. Tjoho! Jag älskar hotellfrukostar. Gör ni det också?

Om ni är intresserade av att se lite boule i helgen tycker jag absolut att ni ska komma förbi och kika lite. Om någon utav mina läsare ser mig på plats, kom gärna fram och prata. Kul att få ett ansikte på sina läsare.
Ses vi inte så får ni ha en fin helg allihopa!
 
 

Bilder från Kändisboulen i Nordstan

Tänkte dela med mig utav lite bilder från i onsdags när kändisboulen i Nordstan spelades :) Nu i helgen fortsätter Rickard att spela, denna gång utan kändisar. Ska du in till Göteborg i helgen? Är du intresserad av att titta så är det bara att kika förbi. Jag kommer att vara där båda dagarna och fotografera. Vi ses kanske där ;) 
 
Rickard och Christer spelar i samma lag.
 
 
 
 
Christer får tips från Rickard.
 
Ravelli med sitt lag.
 
 
Christer lägger.
 
Felix, Christer och Rickard tog hem segern.
 
 

Kändisboule

En fantastisk kväll i Nordstan! Rickard har spelat boule tillsammans med lite kändisar. Bland annat var Christer och Morgan i P3 där. Härliga killar! Tomas Ravelli var också med en stund. 

Jag provade att spela lite men bara på skoj för att prova banorna. Vi skulle spelat en skoltävling men klockan blev för mycket och vi behövde mat i magen. 

Dem flesta gick till Svandic för att äta, mycket trevligt! Prisutdelning blev det också. Rickards lag vann! :) bilder kommer upp i ett annat inlägg för nu är det läggdags. God natt! 



Fotografering hos Be My Cupcake

Igår var det dags för fotografering hos Be My Cupcake. Vi kommer att börja sammarbeta och det känns jättekul! Det kändes väldigt bra på vårt första möte, en glad och härlig person. Ser fram emot vår nästa fotografering. 


En smygtitt från fotograferingen. 

Packar

Har precis packat färdigt all utrustning som jag ska ha med mig i morgon :) För i morgon ska jag träffa Leticia, vi ska fotografera första bilderna till projektet vi ska hålla på med nu i några veckor framöver. Ser verkligen fram emot morgondagen! Nu ska här sovas. God natt!
 
 
 

En dag full av shopping

Vaknade tidigt som vanligt i morse. Strax innan 07...
Jag klev upp vid 08 och tog mig i kragen! Ett ägg i magen, träningskläderna på och en timmes power walk. Stolt över mig själv som begav mig ut istället för att ligga kvar i sängen. Hemma igen blev det en god frukost som bestod utav två skivor mörkt bröd. Skivad avokado på det, salt och blandsallad från gårdagens lunch. 
 
Vid 10 var jag redo för att hämta upp Elina (en tjej från jobbet) vi var sugna på lite shopping. Idag blev det freeport och jag kom hem med lite nya plagg och produkter till håret som var prioett idag! Nytt shampoo och balsam från maria nila, det fick bli produkter för skadat hår då mitt hår är väldigt tovigt just nu. En inpackning från Goldwell passade jag på att införskaffa också. 
 
Jag gick in på NOA NOA och hittade ett par byxor som verkligen passar mig, diggar som fan! Prislappen visade 49kr, checkade man in på fb fick man 20% så jag betalade 39kr för ett par byxor som hade kostat 999kr!! Vilket kap. haha! Fick också med mig en t-shirt och två långkoftor från H&M :) (T-shirt finns på bild nedan. Koftorna och byxorna får ni se en annan gång).
 
 
 
 
 
 

Ligger i sängen med datorn och drar mig

Lördag morgon och redan vaken. Har vaknat och somnat om sedan 6 i morse. R klev upp vid 05 för att åka till Helsingborg, han ska spela Svenska Cupen där denna helg, Finalen spelas där. Håller tummarna för att dem vinner detta året också. 
 
Jag ligger just nu i sängen med datorn och redigerar bilder som ska skickas iväg nu under morgonen. Dags att äta frukost snart och börja göra iordning här hemma också för idag kommer Emelie och hennes fina Alice på besök. Vi har inte träffats på jättelänge då jag varit sjuk i flera omgångar och det är väldigt dumt att smitta ner lilla Alice som föddes i januari.
Ska bli så kul att äntligen få träffa dem!
 
Ha en fin helg allihopa!
 
 
 
SM i Skövde 2012
 

Två år tillsammans med dig

Två år tillsammans med min R. Jag älskar dig min prins!  
 
Kärlek
 

Lyckorus denna eftermiddag

Jag fick ett mail utav Leticia i eftermiddags som fick mig så glad att tårarna började rinna! :) Det ska bli så kul att börja samarbeta med henne. Vi ska ses redan nästa vecka igen och jag längtar redan ihjäl mig! 
 
 
Vi åkte förbi sjön förut innan solen hade hunnit gå ner hela vägen. Tog med kameran och fick några bilder, men det går så fort och vi hann inte komma i tid då det hände lite grejer i badrummet som vi var tvugna att fixa innan. Det blev stopp i avloppet och vatten från tvättmaskinen som var igång rann ut över golvet.
 
Nu är det dags att förbereda sig för läggdags. Jag börjar jobba tidigt i morgon. Vi möblerade förresten om lite här igår kväll. Blev riktigt mysigt! :) Kommer att lägga upp bilder när det är helt färdigt här hemma. 
 
 
Ingetorpssjön i Kode

Be My Cupcake

I lördags var jag iväg för att träffa en kvinna som heter Leticia. Hon driver eget, Be My Cupcake och hon bakar cupcakes, tårtor och andra sötsaker. Är man intresserad av att lära sig baka cupcakes eller tårtor så håller Leticia kurser för den som vill lära sig göra vackra och goda bakverk. 
 
 Lite historia om företaget:
"Göteborgs första cupcake butik startades i liten skala 2010 i en liten produktionslokal i Göteborg, en härlig atmosfär men som snabbt blev för liten för verksamheten. 

Företaget flyttades i maj 2011 till Lunden, i ett helt underbart läge och område. Allt byggdes från grunden då det bara var vita väggar. Idag får man en välkomnande känsla när man kommer in."

Jag fotograferade en tårta hon hade i skyltfönstret. Jag skulle kunna tillbringa en hel dag bland bakverk bara för att få fotografera. Kanske smaka något också? ;)
 
 


 
 
 

Laddar med smoothie inför plugg

Efter att ha arbetat en hel dag så sitter jag nu och pluggar. R är iväg och spelar final i någon tävling ikväll så jag passar på att plugga eftersom jag ligger lite efter med två uppgifter. Jag tänkte göra färdigt den ena uppgiften idag och den andra i helgen då han åker bort för att spela igen. Lättare att sitta ner och få det gjort när han inte är hemma tycker jag. Annars är jag gärna hos honom och småpratar, pussas och gör annat helt enkelt!
 
Jag rörde ihop en smoothie innan jag började plugga, för att få energi och något i magen. Bananen var lite väl mogen för min smak, men annars blev den helt ok. Gillar när saker går snabbt att laga. 
 
Vad gör ni denna måndags eftermiddag? 
 
 
1 banan
1dl hallon
2dl naturell yoghurt
1dl müsli
1msk linfrön
 

Vänner på söndagsfika

Idag städade jag hela morgonen medan R varit och jobbat några timmar. När jag var klar med städningen fixade jag fika, jättegoda chokladbollar gjorda på dadlar och annat nyttigt. (Se recept nedan) När fikat var färdigt drog jag på mig mina rosa Adidasskor, jag begav mig ut i det härliga vädret tillsammans med kameran. Gick mot Svartedalen och hittade en skog som jag gick upp i. Det var så härligt att bara vara ute och promenera! Hoppas vädret håller i sig till nästa helg. Då ska jag ta med mig lite "fika" också. 
 
Tillbaks till "vänner på söndagsfika" . . . Josefine och Mattias har varit här och sett hur vi bor. Fika, te/kaffe/cola och prat! :) <3
 
 
Jag körde på känn så detta är ett ungefärligt recept ;)
ca 100 g dadlar (mosa med gaffel så gott det går, eller använd stavmixer/mixer)
1 stor sked kokosolja
ca 2-3 dl havregryn
3 msk kaffe
2 msk vatten (man får nästan känna efter själv. Allt beror på hur "kletig" du vill ha smeten
2 msk kakao
 
 
 

Ett spännande möte

Idag har jag varit iväg på ett möte som fick mig på väldigt bra humör. När jag satt i bilen på vägen hem kunde jag inte sluta le. Jag fick träffa en trevlig kvinna som utstrålade sådan glädje och glädje det smittas! :)
 
Jag fick massor av idéer som jag ville utföra på direkten. Här sitter jag nu och går igenom dagens bilder. Blir glad i hela kroppen av att sitta här och titta på bilderna, samt bildbehandla. I morgon är en dag utan måsten, jag behöver inte åka iväg och få massa saker gjort så jag ska ägna några timmar tillsammans med min vän Nikon. Vi ska försöka fotografera, jag har två uppgifter som skall lämnas in. (Läser två kurser på Jönköpings Högskola).
 
 

Smoothie

Gjord på hallon, yoghurt, müsli och dadlar.




Nu tar jag helg

Nu är fredag här igen! Jag är nyss hemkommen från fredagens yogapass. Kände skillnad redan idag från förra gången som var i onsdags. Några från jobbet var också där idag, kul när man kan tipsa andra om saker man tycker är kul.
 
Hemmagjord kebabtallrik blir det till middag för oss ikväll. Om vi hinner innan Let´s Dance börjar så kanske vi skulle möblera om lite på övervåningen. Vi tänkte prova att ha sängen på annat sätt än vad vi har nu. 
 
Trevlig fredag!
 
 
 

Vad jag tyckte om Yogan

Jag provade ju Yoga igår för första gången och det var hur skönt som helst. Jag som trott att Yoga inte var något för mig. Så fel jag haft! I morgon är det fredag och jag lyckades få en veckas gratis träning på Sportlife, vad ska jag då göra i morgon efter jobbet tror ni? Jo, jag ska gå på Yoga! Haha :) Jag tackar syrran för att hon tog med mig på detta! Så ni som aldrig provat, våga prova ni kanske älskar det! 
 
Bild
 

Yoga

Ikväll ska jag prova Yoga för första gången! Har du varit på Yoga och vad tyckte du om det i sådana fall? Det ska bli spännande faktiskt. Jag ska börja träna igen tänkte jag. Efter mitt alldeles för långa uppehåll! Har kort på Nordic Wellness, men eftersom vi flyttat nu så blir det himla krångligt för mig att träna. Måste åka nästan 4 mil. Dem har inte NW där vi bor ännu. Det skall öppna till hösten ca 2 mil härifrån. Så jag vill inte byta heller eftersom jag vill träna ihop med R. Han får bara träna på NW eftersom han är sponsrad. Jag ska träna på träningsmagasinet i Kungälv tlls dess att det öppnar. Jag som NW medlem får träna där för en tjuga per gång. Någon utav mina läsare som tränar där?
 
Hoppas ni haft en bra dag! 
 
Bild