Fotboll med ost, kex, frukt och nötter

Idag var det Valborg ja! Vi gör inget speciellt faktiskt, vi passade på att gå till gymet efter jobbet idag. Välbehövligt då jag var på riktigt skithumör med världens huvudvärk. Väl hemma blev det tacogratäng med goda grönsaker. Som snacks till fotbollen har vi frukt, ost, kex och mandlar! Lugn och skön Valborg tillsammans med den jag älskar. Precis som jag vill ha det! <3
 

Måndagsmiddag

Kommer hem till ett nystädat hem och maten står klar när jag kliver innanför dörren. Idag hade han lagat ugnsbakad potatis (tillsammans med champinjoner och vitlök), biffar och en god blandad sallad till. Vi hade lite grön och lila sallad, gurka, morot och granatäpple. 

Brunch på Marstrands havshotell

Säljes: Sony Xperia S

Sony Xperia S - 12,1 mpx kamera. Inköpt 2012 säljes nu för ett VRAKPRIS på 1500:- Använd sparsamt, då det var en extra telefon.

Låst till operatören 3!

30 dagars utmaning!

Som många andra ska jag nu prova denna utmaning från och med måndag. I 30 dagar ska ett antal squats göras! Fastare och snyggare rumpa på 30 dagar. Före/efter bild kommer att dokumenteras, samt mått. 
Bild

Good morning sunday!

Vi har nu ätit frukost här hemma och hade planerat att gå ut på en härlig morgonpromenad som vi gjorde igår. Vi var ute 1 timme, det var så härligt väder! Men idag är det mulet och ser ut som det ska börja regna när som helst. Vi väntar med promenad och gym till i eftermiddag. Nu på förmiddagen blir det att göra sig av med en tv-bänk och klockan 14 ska vi vara på Marstrands havshotell för brunch med mamma, pappa, syster och hennes pojkvän. Vi firar R och H med lite brunch då dem båda precis fyllt år :)
 
Igår var vi med Angelika och Andreas och testade på golf för första gången. Vi stod och slog bara, jag tyckte det var kul i 10 minuter sedan tröttnade jag. Haha! Men jag mådde inte helt hundra igår heller så kan ju berott på det med. Trevligt att ses en stund i alla fall! 

En bortglömd massagetid och paket på posten!

En efterlängtad fredag! Har längtat lite extra efter denna fredag, inte för att jag skulle göra något speciellt utan mer för att jag inte känt mig helt 100 under veckan. Igår började det med att jag mådde jätteilla och kände mig yr. Gick över framåt eftermiddagen på jobbet, men kom tillbaka idag. Känns jättekonstigt! Jobbade tidigt skift idag så slutade vid 13:30, hämtade ut ett paket på vägen hem. Min studioutrustning! Så himla kul, håller på att pilla lite med den och ladda lite batterier osv. Jag hade nästan glömt att jag hade en massagetid idag med, klockan 15:00, så det var bara att åka hem, slänga av paketet hemma och åka vidare för lite massage. Välbehövligt! Går på Hälsoteket (elevbehandlingar) där man inte kan välja var på kroppen man vill ha massage utan allt sådant styrs utav vad eleverna går igenom i sin utbildning. När jag kom dit så fick jag veta att det var sätesmusklerna (baksida ben och rumpa) blev faktiskt lite förvånad måste jag erkänna! Jag hade hoppats på rygg och nacke, men rumpa och baksida ben var också välbehövligt. Man tror ju att det viktigaste är ryggen, men de andra musklerna behöver minst lika mycket omsorg. Nu blir det faktiskt Tacos för oss här hemma och slapp i soffan då jag fortfarande känner mig lite snurrig i bollen. 

Ögonblicksbild

Skärpan på fel ställe, men gillar ändå bilden!

Vad säger lagen?

Idag är det väldigt enkelt att använda saker från internet. Bland annat bilder, man kanske inte tänker på det. Man ser en fin bild och vill använda den i sin blogg, eller lägga ut någon annan stans. Använder man ett verk som någon annan skapat så måste man ange källa. Det gäller både bilder, musik och böcker. Man får heller inte redigera eller ändra verket på något sätt. 
 
Upphovsrätt; Skyddar de verk som skapas/skapats. Det är inget man ansöker om utan uppstår automatiskt när ett verk kommer till. Detta innebär att den som skapat ett konstnärligt verk bestämmer över det. Upphovsrätten gäller i 70 år efter upphovsmannens död. 
 

"Ekonomiska och ideella rättigheter

Man skiljer på ekonomiska och ideella rättigheter.

De ekonomiska rättigheterna betyder att skaparen av ett verk är den som beslutar om och på vilket sätt det får användas och spridas. Du som upphovsman avgör om din låt får användas i en reklamfilm, om novellen du skrivit ska få publiceras, om ditt foto får användas till en affisch. De ekonomiska rättigheterna kan överlåtas till någon annan genom avtal; exempelvis till ett bokförlag, en fotoagentur, företaget du jobbar åt, eller STIM och skivbolag om du är musiker.

De ideella rättigheterna innebär att man måste namnge upphovsmannen om man använder ett verk – citerar du ur en bok måste du ange vem författaren är. Det ska också finnas en respekt för verket; du får inte ändra det eller kränka upphovsmannen. De ideella rättigheterna kan inte överlåtas."

Källa: prv.se

Kortfattat:

  • Har du fotograferat en bild så äger du alla rättigheter till den och får använda den som du vill. 
  • Vill någon annan använda dina bilder och personen får tillåtelse till det så har du rätt enligt svensk lag att kräva att ditt namn ska stå vid bilderna. 
  • Finns det en logga (fotografens namn eller dyl.) på bilden får denna inte tas bort, det innebär att du redigerat bilden och brutit mot lagen! 

Ett erkännande!

Det blev ingen morgonpromenad innan jobbet idag i alla fall. Det lär inte bli någon denna veckan. Kommer istället att ställa klockan lördag och söndag. Jag önskar verkligen att jag kunde komma upp på dem där morgonpromenaderna mitt i veckan innan jobbet! Varför ska jag vara så himla trött hela tiden?!

Min tolkning av gammal / ung

Förberedelsen

Några bilder från förberedelsen då Carolina & Lee hade sin bröllopsmidag här hemma i Sverige. De gifte sig i Australien där dem bor tillsammans. Vänner och familj var inte med vid vigseln, därför var vi bjudna på en middag där paret ville vara extra finklädda. Jag fick i uppdrag att fotografera.

Hör och häpna!

Jag är ju sjukt trött på morgonen när väckarklockan ringer, men jag har faktiskt börjat fundera på om jag ska ställa klockan ganska mycket tidigare innan min nuvarande tid. Varför då? Jo, jag ska försöka komma ut på en 30 minuterspromenad innan jobbet, de dagar jag börjar 8 och 9 tycker jag låter rimligt till en början. I morgon börjar jag 9:00 och jag tror att jag ska försöka komma ut redan då. Jag har självklart inte lovat mig själv att göra det, men det är ett mål som jag har under året att i alla fall starta några mornar såhär. Jag gjorde det i lördags morse innan vi åkte till Malmö. Då vaknade jag av mig själv klockan 8:00 och stack ut nästan en timma, blir nog annat när man vaknar av klockan skulle jag tro! 

Färg ska det va!

Har varit sugen på att införskaffa färgat porslin en längre tid. Vi svängde förbi Ullared när vi åkte till Malmö i lördags, fick syn på dessa enkla tallrikar. Tror det var nio kronor styck! Vi köpte också lila och grön tallrik! Tycker maten blir roligare att fotografera. 

FUCK CANCER

Gör som vi, stödj ungcancer det lilla gör stor skillnad!

Fruits

 

15:e April!

Idag är ingen vanlig dag! Min fina Rickard fyller 31 år idag, igår förberedde jag en prinsesstårta till honom så det var bara att sätta på marsipanen idag. Han har fått lite paket o så, fick faktiskt en redan igår. Kunde inte hålla mig! Älskar paket och överraskningar, så mycket att jag knappt kan hålla mig. Haha! Nu är det dags att sova här strax. Först lite kvällste som ska göra att man går ner i varv och somnar gott. Tips från en vän, får se om det hjälper. 
 
Uppdatering: Mina problem med blåsan har fortsatt idag, så jag ringde vårdcentralen igen. Fick en tid i morgon 11:15, jag hoppas verkligen dem hittar någon orsak till mitt problem. Det är verkligen konstigt att gå runt med denna knepiga känsla. 
 

Can you see the heart?

Förra veckan när jag kom hem från jobbet stod min fina R färdig med maten när jag klev innanför dörren här hemma. En god köttfärsröra med lite lök och annat smått och gott i, en god sallad och lite vitkökssås till. Mums! Han hade tänt levande ljus och spexat till salladen lite extra ;) Sötnosen min <3

Vi älskar Tacos!

Vi äter ganska ofta Tacos här hemma, så fruktansvärt gott och enkelt! Idag gjorde vi tacogratäng istället för på det vanliga viset. Gud så gott! Dock blev köttfärsen väldigt flottig, som ni kan se på bilden. 

Presenterna är fixade!

R fyller år på måndag och idag när han var i Jönköping och spelade någon tävling så passade jag på att åka in till stan och fixa hans presenter. Jag är helt världelös på överraskningar och presenter alltså! Jag kan knappt hålla mig, längtar nog mer än vad han gör tror jag. Ska bli kul att se hans min när han öppnar det ena paketet, han har verkligen ingen aning om vad det kan vara ;D Passade på att köpa en tröja till mig själv från Adidas när jag ändå var i stan. Såg den förra månaden men tänke jag skulle hålla mig lite. Icke! Jag har något annat att erkänna också, jag har köpt mig lite studioutrustning! :) Kommer om ungefär 2 veckor. Efter jag var färdig i affärerna åkte jag hem till mamma & pappa. Umgicks med syster yster en stund :) Lagat middag till R när han kom hem i eftermiddags, vi har bara slappat och kollat film hela kvällen.

Friday it is!

Vad hände med vädret? haha! Tycker det är lite roligt faktiskt, kan inte annat än skratta åt eländet. Det var vad jag gjorde i morse på vägen till jobbet. Stannade för att fotografera en instagrambild och log för mig själv. Inte för att det snöat, utan mer för att alla andra blev så sura och griniga över detta. Fredagar är riktigt lugna på jobbet numera, vi har inte alls många barn, så har även stöttat upp andra avdelningar, skönt en fredag. I morse kände jag av en konstig känsla, jag har varit extremt kissnödig under veckan, idag var det samma sak men snäppet värre plus att det kändes konstigt. Ringde till vårdcentralen för att kolla om man kunde komma och lämna kissprov, jag misstänkte ju att det kunde vara urinvägsinfektion. Det visade då inget, tur det kanske men så fruktansvärt störande att vara så extremt kissnödig! Han trodde att det kanske var något på gång, märkte jag någon skillnad så skulle jag åka in. Han tipsade mig om att dricka tranbärsdryck i helgen, köpte 2 liter på vägen hem. Så det blir att hinka tranbärsdryck. Vi har slappat här hemma, tittat på Let´s Dance, ätit en god middag, tryck i oss onyttigheter, (vilket jag inte fattar varför jag gjorde. Mår ändå bara skit av det. NU är det slut på sånt. Ska äta kesella med frukt och nötter istället. Mycket godare också, blir jag sugen på choklad ska jag bannemej köpa den mörkaste där finns) läst lite fototidningar m.m. Snart läggdags, mysigt att krypa ner i sängen tillsammans med den man älskar! I morgon åker han till Jönköping för tävling. Jag ska fixa presenter, (han fyller år på måndag) umgås med min mamma, pappa & syster, städa och fotografera lite tänkte jag och träna om det hinns med. Idag fick vi hem varorna från ungcancer.se som vi beställde häromdagen. Skulle ta ungefär 2 veckor, men kom ju bara några dagar efter vi beställt. Tjoho!

April - Porträtt

Detta blir min andra bild i min fotoutmaning. (Porträtt) Jag och min vän Martina träffades en snabbis i Göteborg innan hon och hennes pojkvän skulle åka hem till Växjö igen, efter ett besök här i Göteborg. Vi passade på att fotografera varandra. Denna bilden togs när Martina pillade med inställningarna i kameran. 
 

Carolina & Lee

Träning två dagar i rad

 
Har tränat med R nu både måndag och onsdag. Känns skönt att ha någon som bestämmer vad man ska träna :D Men dagens pass är jag inte alls nöjd med, jag var så extremt trött. Kände mig illamående och knasig. Jag hade ingen motivation eller ork till någon övning alls. Ville mest bara därifrån. I morgon blir det vilodag, kanske på fredag med för jag hade tänkt träna med min fina vän Angelika i helgen. 
 (Foto: Rickard Nilsson)

Söndagsträning

Känns så bra att träna tillsammans med R! Idag var vi där 1,5 timme. Triceps, biceps och kondition för mig. Jag vägde mig idag också. Vägde mig för ungefär en vecka sedan, det har varit påsk och en del syndande. Blev förvånad över vågens siffror. Inte stor skillnad men det var ändå minus. Dagens siffror: 75,2. Det lilla betyder också mycket!

Wedding

Igår fotograferade jag en vän och hennes man, Carolina och Lee som gift sig i Australien, eftersom så många vänner inte varit med och firat deras vigsel så ville dem bjuda alla på en stor middag med fest. Innan middagen fotograferade jag brudparet och hennes familj. Lee talar engelska och min engelska är riktigt kass! Jag skäms över att jag är såpass dålig på det. Jag önskar jag kunde tala mer, framför allt med honom. Man vill fråga så mycket men kan inte språket. Jag förstår mer än vad jag kan tala. Det var en utmaning att fotografera och försöka ge instruktioner på engelska, Carolina hjälpte mig såklart, jag försökte ta det mesta på engelska faktiskt. Ska nu gå igenom alla bilderna från dagen. Kanske ni får se någon bild här senare, jag måste först fråga brudparet och självklart ska dem få bilderna först. 

Det börjar närma sig studenttider

Tar du studenten i år eller känner någon som gör? Jag tar nu emot bokningar för porträttfotografering, student och balbilder. Känner du för att spexa till det eller vill ha mer traditionella bilder så löser vi det. Det är din dag, du väljer! Hör av dig för mer info angående priser, funderingar idéer osv.
Mail: [email protected]

Hälsoteket i Göteborg

När jag var med R på Nordic Wellness fick jag syn på Hälsoteket. En massageskola där elever gör elevbehandlingar. Jag gick in och bokade för ett bra tag sedan, det är lång väntetid ibland. Beroende på vilken tid du kan såklart! Jag var där idag för första gången, det var skönt att starta helgen på det viset. Min rygg behövde verkligen det. Jag har nu bokat in 4 behandlingar till framöver. Priset per behandling är hur billigt som helst om ni frågar, 60:-/behandling! 

Löpning hjälper mot det mesta!

Mitt humör var inte på topp efter jobbet, så jag bestämde mig för att köra in lurarna i öronen och springa en runda. Det gick hur bra som helst! Humöret blev bättre, motiverad till att springa mer och kämpa! Ge aldrig upp.

Semester 2013

Har ni börjat fundera på semester för detta året? På jobbet har vi nu fått börja önska vilka veckor vi vill ha. Hela huset är stängt under 28,29,30 och 31 och jag kommer nog att önska dessa veckor. Det visade sig att jag hade fler semesterdagar än vad jag trodde! Blir 4 veckor nu i sommar i alla fall, sedan vill jag spara 1 vecka till januari 2014. Vi kommer antagligen att åka utomlands så som vi gjorde i år. Under v. 29 kommer vi vara i Falun (om jag får denna veckan då) för Rickard spelar SM i Boule hela den veckan. Jag har aldrig varit där så det ska bli kul! Sedan har vi pratat om att resa runt lite i Sverige under de andra veckorna och kanske Paris, London & Polen. Resemålen i Sverige blir nog Gotland och Skåne. Har du några tips på vad man inte ska missa under dessa resemål så vill jag gärna ta del av dem. Eller om du har andra tips på vart man kan resa i Sverige :)
Vad ska du göra på din semester? 

Det ser ut som att våren är på väg?

Nu är jag trött på att bära vinterjacka och vinterskor. Till helgen ska detta ner i källaren, men först tvättas och förberedas inför vintern. Jag använder nu min bruna skinnjacka med röda fake-converse, det var lite kyligt i morse måste jag erkänna men lite får man allt kriga! Idag har det varit så härligt väder på jobbet att jag under eftermiddagen inte ens använde termobyxor. Håller tummarna för att detta håller i sig nu och blir ännu varmare. Minns att det var mycket varmare förra året. 15:e mars var det så fint väder att jag kunde gå i leggings, tunnare långärmat och en tjockare tröja på det + stor halsduk! 

April - Frukost

Första bilden i fotoutmaningen uppladdad. Under April månad är det fyra olika kategorier som ska presenteras här. (Frukost, gammal/ung, djur och porträtt) får se om jag lyckas med alla. Mitt mål är ju såklart att lyckas med detta och mitt mål är att utvecklas, därför gjorde jag denna fotoutmaning till mig själv. Vill man haka på så är man välkommen. Kul att se varandras tolkningar. 

Adidas

Nya löparskor och en tröja från Adidas. Stadium har en deal nu, fram till söndag. Så passa på! 3 för 2 på allt i butiken. Jag provade en annan slappare tröja också, sugen på att köpa den med! 

Köttfest på Annandag påsk

Vi var hemma hos mina föräldrar på middag. Det bjöds på grillat kött, flera olika köttsorter. Det var bara att välja och vraka. Det bjöds på efterrätt också, kladdkaka med grädde, glass, hallon och krossad maräng. Mysigt att träffa föräldrarna och kära lilla syster. Mamma överraskade med påskpresent. Jag fick en jättesöt sjal, rosa med blommor på. (Bild på den kommer vid ett senare tillfälle) Den passar perfekt till min nya vårjacka. Ett rosa lack fick jag också.