Året 2013

Nu är det inte många timmar kvar på året 2013...
 
Januari
Vi startade året med en utlandsresa till Gran Canaria 1 vecka. Det var hur skönt som helst att komma iväg från kylan. En vecka efter att vi kom hem startade vi med kostschema, vilket resulterade i fina resultat. Maten var också väldigt god. Det var inte som att gå på diet, där du knappt får äta något. 
 
 
 
Februari
Jag köpte min fina bil! En skoda fabia -03, silver. I början av februari flyttade jag och Rickard ihop, det är en av de större händelserna under året. Att få bo under samma tak som honom är det bästa som finns! Att somna bredvid honom varje (nästan i alla fall) kväll och vakna mitt i natten av att höra honom bredvid mig gör att jag mår bra ända in i själen. Om jag vaknar och inte hör honom så måste jag kolla så att han verkligen andas. Och nej jag gillar inte att sova ensam. Sover bäst när han är hemma. 
 
I slutet av månaden döptes Vilda (Rickards tjejkompis dotter) som är Rickards guddotter. Lina och Jonas bor i Skåne så vi umgås inte så ofta. Men dem gånger vi gör så har vi fantastiskt roligt! 
 
 
 
Mars
Jag och mina kollegor åkte på spa tillsammans. Det bar av till Marstrands havshotell, det var väldigt trevligt! Dock bev jag sjuk dagen innan vi åkte och det bröt ut när vi anlände till hotellet. Så jag la mig tidigt den kvällen med feber och rejäl halsont. 
 
Vi firade 1 år tillsammans jag och min fina sambo!
 
 
 
 
April
Första veckan i april var vi på bröllopsmiddag, Carolina och Lee hade tidigare gift sig i Australien där dem bor. Carolina och Lee träffades när Carolina var där på semester. Det var väldigt roligt att få träffa honom! Dock är min engelska riktigt kass så jag pratade inte så mycket med honom. Men jag kunde i alla fall på ett hyfsat sätt förklara lite grejer på engelska när jag fotograferade dem.
 
Rickard fyllde år och jag gjorde en hemmagjord prinsesstårta. Syrrans kille fyller år samma månad så mamma och pappa bjöd på brunch. Det blev Marstrands havshotell, väldigt gott!
 
 
 
Maj
I mitten av maj månad fick jag ryggskott på jobbet. Ett enkelt lyft som gjorde att det small till i ryggen. Jag fick besöka en ryggdoktor vid flera tillfällen. 
 
Rickard sprang Göteborgsvarvet 18:e i mitt namn. Då jag skulle sprungit för 2 år sedan men med den skadan jag har så kommer jag aldrig kunna springa på det sättet. 
 
 
 
Juni
Denna månaden är då de flesta i min släkt fyller år känns det som. Först moster därefter fyller jag, detta året fyllde jag hela 25 år. Efter mig fyller ena kusinen år. Jag firade min födelsedag på jobbet, slutade 20.00 den dagen. Mina fina kollegor överraskade mig! Jag fick ledigt från jobbet för att åka med till Skåne och spela DM i boule. Jag och Rickard spelade vår första riktiga tävling ihop. Det gick jättebra och vi kom trea i tävlingen. Bronsmedalj!
 
Vi firade midsommar med Lina och Jonas i Skåne. Egengjorda kransar, hopp i studsmattan och andra lekar och god mat. Tummen upp! 
 
I slutet av månaden var det dags för boule igen, jag och Rickard spelade mixdubbeln i Varberg. En av dagarna spelade jag och Ingrid. Vi vann några matcher och förlorade också, båda nybörjare men nöjda med spelet. Bra övning inför SM som vi skulle spela ihop. 
 
 
 
 
 
 
Juli
Rickard ställde upp i SM-skyttet i Halmstad. Så vi åkte dit över dagen, jag tog semester från jobbet för att kunna se. Tyvärr gick det inte hela vägen för honom. 
 
Den 5:e gick jag på semester, efter avslutad arbetsdag åkte jag raka vägen in till stan för att hämta ringarna. Synd bara att dem skulle få ligga i lådan en vecka till. Jag hade semester en vecka själv medan Rickard jobbade. Jag tränade och passade på att träffa vänner. Den 12:e packades det för fullt och förbereddes för den 13:e åkte vi till Falun för att vara där en vecka. Rickard spelade SM och även jag ställde upp i några grenar. 
 
Den 13:e förlovade vi oss i skidbacken i Falun. Vi hade tänkt göra det på någon restaurang eller något annat mysigt ställe på vägen men vi fann aldrig något sådant. Det hände en olycka på vägen också som gjorde att vi fick vända och köra en annan väg. Och där fanns inga restauranger! Vi fick stanna och äta i någons trädgård. Haha! 
 
Väl framme i Falun packade vi in alla våra saker på hotellet, sedan gick vi en liten promenad med asken i väskan. Vi mötte en del folk på vägen som vi kände, men ingen visste vad vi skulle göra. Väl uppe i hoppbacken satte vi ringarna på fingrarna, vilket är ett av dem finaste minnena jag har från detta året. Blir tårögd bara av att skriva om det. 
 
SM-veckan var i full gång och dagarna spenderades vid boulebanan, kvällarna likaså! Under kvällen satt man på läktaren och såg finalerna. Om nätterna drömdes det ganska roliga drömmar från Rickards sida, han gjorde massa tokheter som vi nog aldrig kommer glömma. En natt flyttade han sängen en halv meter genom att sitta i sängen och "hasa" sig fram. 
 
 
 
 
 
Augusti
Semstern var slut och jag började på en ny avdelning. Jag började med Zumba som jag tycker är jätteroligt. Benet klarade av den sortens träning då. Månaden bestod av jobb och träning. 
 
 
 
September
Vi började leta efter nytt boende tillsammans. Vi kände båda att den lilla ettan vi bor i börjar bli lite liten för två personer. Vi tittade på hus och lägenheter men det blev inget utav dem. Rickard åkte till Lettland för att spela boule i slutet av månaden, dem vann kvalet. Slog ut högst rankade klubblaget i europa. Vilket innebar att dem var vidare till final i Holland. Jag åkte till Växjö för att fira en kompis som fyllde 25. 
 
 
 
 
Oktober
Vi var på ytterligare en visning, denna gång var det på ett radhus som vi gillade väldit mycket. Vi la första budet, men det steg alldeles för högt. Närmare 2 miljoner! Enligt oss och flera mäklare så var det helt sjukt och ovärt att lägga sig på en sådan nivå. 
 
I mitten av månaden var vi på en till radhusvisning, dessutom fick vi komma på visning innan alla andra eftersom jag inte kunde komma ifrån jobbet. Det slutade med att vi blev radhusägare av detta radhus! Vi flyttar in i februari 2014. 
 
 
 
November
Månaden gick snabbt. Vi besökte banken för att fixa med lån, samt att jag blev kund hos en annan bank. Träning och jobb, en del boule även denna månaden. Jag rensade ur mitt förråd som jag hade på Humlans minilager. Allt står packat och klart hemma hos mamma och pappa i en stor vagn. Färdigt att köras iväg när flyttdatumet är här.
 
Rickard åkte till Holland för att spela finalen i slutet av månaden. Jag följde dem via datorn här hemma. Kul att kunna se dem live! Dem blev fyra i europa, vilket är bra för att vara Sverige. 
 
 
 
December
Vi åkte till Skåne för att passa Vilda som aldrig varit bortlämnade innan. Det gick kanon! Julafton firade vi tillsammans för första gången och i Skåne hos Rickards föräldrar. När vi kom hem till Göteborg igen så fick vi middag hos mamma och pappa, kalkonmiddag! Jag tog ut några semesterdagar så har/hade långledigt. Arbetat 1 dag nu i mellandagarna. Vi firar nyår hos Lina och Jonasi Skåne, det ska bli mysigt! Det har blivit mycket åkande nu i jul och nyår men det har det varit värt. Om några dagar ska vi ut och åka igen. Denna gång till Borås. 
 
 
 
 

Vaknat från koman för de lata

Jag har alldeles för länge nu varit väldigt lat av mig. Jag har inte tagit mig till gymmet för att träna på väldigt länge, jag har i och för sig varit sjuk sedan innan jul också. Idag mådde jag mycket bättre, hostar inte lika mycket på dagarna. Följde med Rickard när han tränade boule, efter det stack vi till gymmet!
 
Under tiden som han gjorde sin träning så cyklade jag i lugnt tempo, vilket blev i 40 minuter. Efter det gjorde jag mina benövningar för knätsskull. Det var där min skada började men nu har jag i princip ont i låret och ned till vaden nästan. Det senaste har jag haft väldigt ont, så efter nyår ska jag kontakta läkaren som undersökte mig för 3 år sedan när skadan uppstod.
 
Benövningarna med det skadade benet är såpass svåra att göra just nu så Rickard fick hjälpa mig. Benövningen går till så att jag sitter på golvet med benen framför mig och gör "lyft" uppåt och ned igen 10x3. (Ska ta bild nästa gång så ni får se, svårt att förklara) Rickard fick hålla i foten och hjälpa till att få upp den. 
 
 

Rösti & Bacon

Förut när jag var och betalade handpenningen på sängen så åkte jag och mamma vägen om IKEA, vi har sett en byrå där som vi vill ha, och nu var den på rea. Men tyvärr var den slut, dock kommer den in igen efter nyår. Vi passade på att äta lunch där. Eftersom jag är ensam hemma och sjuk så orkade jag inte fixa någon middag heller så jag köpte med mig IKEAS rösti. Funkade hur bra som helst, stekte upp lite bacon till. Lingonsylt hade jag såklart till också! 

 
 

Inredning jag vill ha

Soffbord från Trademax
 
 Sängbord från Trademax
 
 Sängbord från Trademax
 
 Sängbord från Möblera
 
 
Vilket sängbord ska man välja? Finns så mycket fint!

Vad ska vi äta till middag?

 
 
 "Vad ska vi äta till middag idag?" Säger Rickard i bilen på väg till Möblera där vi ska prova sängar. Jag vill ha något som vi inte ätit på länge eller som vi inte äter så ofta. Så kom jag på räkor, goa baguetter och ostar. Bara det att det är ju för sjutton slutet av december, finns det räkor då? Väl vid fiskbilen så inser vi att räkorna är frusna, vi tappade suget. Men intill räkorna såg vi två stora hummrar! Dem tar vi sa vi :) Köpte lite godsaker på coop och väl hemma var hummrarna klara på 12 minuter. Vi skar upp dem och "fyllde" dem med vitlökssmör, in i ugnen 10 min sedan var det bara att njuta av middagen. Vitlökssmöret smällte i ugnsformen, där i doppade vi den goda baguetten vi köpte. Rekommenderar verkligen detta om man inte är sugen på någon större middag och få känslan av fredagsmys ;) För den som dricker vin hade nog detta smakat bra till. 

Kalkonmiddag

 
Vi har precis kommit hem från mamma och pappa där vi fått kalkonmiddag. Mycket gott och en mätt mage! Mamma hade dukat fint så kameran åkte självklart fram. Jag ser var jag fått min inredningsstil ifrån i alla fall, finns mycket fint som man själv skulle vilja ha i det där hemmet.

Längtar tills vi flyttar in i vårt radhus! Har sett massa fint som vi vill köpa och inreda med. Vi har nästan bestämt oss för vilken säng vi ska köpa, vi ska bara prova den en gång till och se så att vi kan få den levererad den 4/2. 

Julfirande i Malmö

 
I måndags morse åkte vi till Rickards föräldrar i Malmö. På vägen dit åkte vi in och shoppade på Ullared/Gekås. Det fanns inte så mycket som föll mig i smaken. (tittade inte så noga heller) Letade mest efter ett par lådor jag ville haft som vi skulle bygga soffbord av, men kunde inte hitta. Vi köpte lite smågrejer och sista julklapparna som vi inte kunde hitta i stan. Klara på 1 timma, det måste vara rekord och under tusenlappen
 
Väl i Malmö möttes vi av kramar och en glad liten Molly (hunden). Jag har mest legat på soffan, förkyld (som vanligt). Trots snor och trötthet så har julen varit fantastisk! Mysig, lugn och få umgås med dem man älskar.
På julafton började vi med sillen, under förmiddagen och senare åt vi det varma och till kvällsmat avslutade vi med gröten och saftsåsen (min favorit). Därimellan satt vi alla, eller ja, jag låg ner och tittade på Kalle Anka. Julklappsöppning hade vi också :) Utav svärföräldrarna fick vi Trisslotter, pengar (till säng som vi ska köpa när vi flyttar) och en jättefin pepparkvarn, kan ni gissa vilken färg? ROSA! Eftersom vi fick pengar utav min mamma och pappa också så behöver vi inte betala så mycket själva. 
 
Vi startade vår hemresa vid tio i morse. Segt att åka så långt hem när man inte mår riktigt bra. Borta bra men hemma bäst! Soffan, täcket, tvn, iPaden, böcker och tända ljus beskriver eftermiddagen här hemma. Vad har ni gjort idag? Några traditioner som ni följer? Många brukar ju gå ut och festa denna dag. 

Digital fotografi

 
Jag skrev om min julklapp som jag köpte till mig själv när jag och Rickard var ute och handlade de sista klapparna. Digital fotografi av Scott Kelby. Jag läste precis ut andra boken, den första har jag läst innan så den har jag inte läst från början sedan jag köpte alla fyra. Jag har fått ett otroligt sug efter att fotografera sedan jag började läsa. Massor av idéer och inspiration! Under morgondagen får det allt bli lite utmaning, antingen inne eller ute. Vädret är inte det roligaste att ta med kameran ut i. 

Julklappsshopping i Nordstan

Vi som var färdiga med alla julklappar har varit inne i stan och köpt ännu fler julklappar! Det blev julklappar till Rickards föräldrar. Och jag köpte en julklapp till mig själv. 4 fotoböcker, Digital fotografi från Scott Kelby. Rickard skulle köpa julklapp till mig också så jag satte mig på Condeco så länge, jag köpte 2 chokladbollar under tiden och när han kom tillbaka så fanns inte det han skulle köpa. Vi tog en snabbfika och tog sedan bussen hem. Han åkte vidare till nästa butik för att se om julklappen han skulle köpa fanns där. Och visst gjorde den det. Han kom hem med ett stort grönt paket. Jag har verkligen ingen aning om vad det kan vara! Är jag nyfiken? Jaa?! Här har ni en tjej som är sjukt nyfiken på paket. Vi öppnar våra paket i morgon bitti innan vi åker till Malmö. Så jag behöver inte hålla mig så länge.
 
Vi planerar att åka ganska tidigt i morgon då vi tänkte anlända till Malmö vid halv ett. Kanske att vi svänger förbi Ullared på vägen. Ska titta på gamla sockerlådor som dem har/haft där, vi vill göra ett vardagsrumsbord utav dem. På tal om att göra eget så satt Rickard förut och skissade på ett matsalsbord. Han kommer antagligen att försöka tillverka vårt eget! Han är grym på att snickra så det kommer nog bli riktigt nice! :)
 
 

Tidig julklappsutdelning

Lördag bestod av ett besök hos mamma och pappa där vi fikade med köttbullesmörgås (inkl. rödbetssallasd), till efterrätt fick vi smaka på syrrans väldigt goda chokladbollar som dessutom var nyttiga. Gjorda på bland annat dadlar! Lite "finare" choklad som mamma hade köpt i stan i någon butik som jag tyvärr inte minns namnet på nu. 
 
Eftersom syrran åker till spanien i en vecka och vi (jag och Rickard) åker till Malmö för att fira jul så träffades vi idag och bytte julklappar. Vi öppnade julklapparna tillsammans och min reaktion när jag öppnade syrrans julklapp var nog ett riktigt bevis på att jag blev glad! Jag fick en jättefin pläd från Hemtex (se bild nedan), jag har faktiskt blivit lite förtjust i Hemtex och precis "upptäckt" deras utbud egentligen. Det finns hur mycket som helst jag skulle vilja ha därifrån. Bland annat deras symaskin! Den finns i 3 färger. Vit, turkos och ljusrosa. Garner, spetsband och mycket annat. Tänk att få ha massa roliga pysselsaker i radhuset sedan där vi kommer att ha ett extrarum/arbetsrum. Av mamma och pappa fick jag ett kuvert med ett väldigt fint bidrag till vårt sängköp :) 
 
Bild lånad från Hemtex

En förändring i bloggen

 
Ny design tack vare Sanna. Hon är grym på designer den där tjejen och jag har tappat intresse, inspiration, kunskap och ork till att designa själv. Kanske kommer jag att ändra lite i typsnittet/typsnitten men som det ser ut nu kommer jag att behålla det som Sanna gjort ett tag i alla fall. Är du i samma sits som mig? Klicka in på Sannasrum och se vad hon har att erbjuda. Det finns massor av designer, tips och mycket annat!

Julledigheten har startat

Det är konstigt hur kroppen ställer om sig såhär innan ledighet. Kroppen blir som förslappad när den vet att man ska vara ledig lite längre. (i alla fall för mig) Trots att jag älskar mitt jobb så har jag gått hela dagen och längtat efter att få gå hem. Under jul och nyår jobbar jag 1 av 17 dagar. Ibland behöver kroppen lite ledighet för att kunna hämta ny energi. Ska du vara ledig mycket eller är du en av dem som jobbar? Ikväll käkar vi tacos och tittar på Svenska hjältar, vilket har resulterat i många tårar!
 
Innan vi åker mot Malmö för att fira jul så ska vi under morgondagen städa lägenheten, köpa 2 julklappar (skrev häromdagen att vi var färdiga men det blev ändrade planer), träffa mina föräldrar och min syster. Under eftermiddagen kommer köparen av Rickards lägenhet hit för att mäta. Visst vi hade väl inget speciellt för oss, men vem kommer mitt i julhelgen? Vi ska ordna ett digitalt julkort också så håll utkik här bloggen ;) 
 
 
 
 
 

Utmaning

Denna utmaning fick jag av Sanna. Jag gör sällan sådana här listor, jag tror det handlar om att jag inte har så många läsare och kanske ingen är intresserad av att läsa, men har nu sett att jag fått fler och fler. Det kanske är passande att göra en lista så att läsarna "lär känna" mig.

HUR FUNGERAR AWARDEN? HÄR ÄR REGLERNA:

- Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig.
- Skriv 11 randomfakta om dig själv.
- Svara på dem 11 frågorna du fått i awarden.
- Välj ut 11 bloggar att nominera (du kan inte välja den som nominerat dig).
- Skriv 11 frågor åt de du nominerar.

11 RANDOMFAKTA OM MIG SJÄLV

Jag tycker inte om kolsyran i t.ex. coca colan, fantan osv. 
Bubbelvatten smakar för mig som huvudvärkstablett (brustabletten).
Jag uppfattar mig själv som ganska blyg.
Jag är utbildad kock.
Jag älskar överraskningar.
Rosa är min favoritfärg.
Jag tittar sällan på tv.
Jag hade svårt för tecknat när jag var liten.
Jag skulle vilja vara blond, men passar inte i det.
Jag gillar inte rött.
Jag tycker om att sjunga, fast jag kan inte.

MINA SVAR TILL SANNA:

1. Vilken är din absoluta favoriträtt?
Tacos
2. Om du vann 1 miljon, vad skulle du göra?
Lägga undan det mesta till sparande och göra en bröstoperation.
3. Vart i världen finns ditt drömresmål?
Jag har inget drömresmål. Men några resmål som jag gärna åker till. 
4. Girls night out eller hemmakväll?
Hemmakväll.
5. Vilken musik lyssnar du helst på när du lagar mat?
Jag lyssnar sällan på musik när jag lagar mat, men annars skulle det nog bli blandat och beroende på årstid.
6. Vad fick dig att börja blogga?
Min viktnedgång samt träning. Sedan övergick bloggandet till att handla mer om min vardag och mitt fotograferande.
7. Vilken är din favoritblogg?
Elin Kero
8. Vilken typ av böcker gillar du att läsa?
Fotoböcker och böckerna om Mr Grey.
9. Skulle du kunna tänka dig att flytta utomlands?
Kanske. Inte helt övertygad. 
10. Favoritserie?
Har ingen favoritserie längre. Men hade Grey´s Anatomy. Följer det inte längre. 
11. Vilken är din favoritfilm i kategorin ”jul”?
Farsan är far till alla barnen. 


11 BLOGGAR ATT NOMINERA

Elin, IdaRania MariaSara, Martina, Andrea, Sandra, Maria, Denize, Madde, Candis

MINA 11 FRÅGOR TILL DE NOMINERADE BLOGGARNA:

1. Vad gör du helst en fredag?
2. Om du vann 1 miljon, vad skulle du göra?
3. Vart i världen finns ditt drömresmål?
4. Vilket är ditt favoritsällskapsspel?
5. Favoritårstid, och varför?
6. Vad tror du att du gör om 5 år?
7. Hur firar du jul? 
8. Hur ser en veckas semester ut med dig? (Både i Sverige och andra länder)
9. Om du hade möjlighet och fick flytta vart i världen du ville, vart skulle det bli?
10. Bästa bok du läst?
11. Vilket är ditt bästa recept? (mat eller bakverk)

Klapparna är inhandlade

Nu är klapparna inhandlade, bara en till som skall köpas och det ska vi försöka fixa i morgon efter vi varit på banken. Vi har även köpt julklappar till varandra. Detta året vet vi redan innan vad vi kommer att få. Det blir något som vi kan ha användning för i vårt radhus. Lite busigt kanske! Men jag vet faktiskt ingenting som jag önskar mig. Vi kommer ju att köpa lite nya möbler när vi flyttar, bland annat en ny säng. Utav mamma och pappa har jag önskat mig pengar till en säng.
Får se vad Tomten kommer med ;)
 
 

Tredje advent

Tänk att det bara är 8 dagar kvar till julafton! Och jag har inte köpt en enda julklapp ännu, har du köpt några julklappar? Jag ska försöka komma på något att köpa till min kära sambo, kan bli klurigt. 
 
 

God morgon!

God morgon kära läsare! Hur mår ni? Jag vaknade med ont i halsen inatt! Kändes som jag svalde taggtråd, detta kände jag av i förrgår natt också men sedan gick det över när jag vaknade på morgonen. Det bryter väl ut nu antagligen, efter Lucia. Förra året var jag också sjuk och kunde därför inte vara med (på jobbet).
 
Denna lördag består av lite jobb (kan inte avslöja något men det handlar såklart om min kamera) ;) sedan ska jag nog ta och köpa mig ett par nya byxor, kan inte hitta ett par i garderoben som jag trivs i nu. Känner mig sjukt uppsvälld och fet! Det beror ju också på att jag inte tränat på länge, då blir det såhär och då får jag skylla mig själv. 
 
Jag ska också åka till boulehallen lite senare idag. Rickard spelar någon tävling (så mycket tävlingar att man inte kommer ihåg vad det är för tävlingar). Han spelar även i morgon. 
 
Granen på jobbet, barnen har varit med och klätt den.

Lucia

Hur har ni firat Lucia? Jag firade Lucia tillsammans med barnen på jobbet och deras föräldrar. Barnen var jätteduktiga! En riktigt mysig fredag blev det. Och vi har inte gjort något här hemma idag, mer än att lagat mat och tittat på tv. Vilket är ganska så skönt. Trött efter veckans arbete. 


Ljuslykta

Här kommer ett litet tips på enkelt julpyssel, passar utmärkt för de små. Du behöver en barnmatsburk alternativt en större glasburk beroende på hur stor du vill att lyktan skall vara. Måla hela glasburken i lim och dekorera den som du vill ha den. Vi använde bara glitter! Alla blev olika beroende på hur mycket glitter barnen använde. 
 
 

Träning inför VM

 
Rickard tränar inför VM som spelas i slutet av januari. I går åkte jag med till boulehallen för att fotografera och filma honom. Fångade bland annat denna bilden när han skjuter. 
 

Kärlek

 
Vackra människa! Du gör mig lycklig, stark och hel. Det kanske inte alltid syns på utsidan, men det känns på insidan. För snart 2 år sedan träffade jag dig och det kändes från första stund att det var något speciellt mellan oss! En magisk känsla som är otroligt svår att beskriva. Man måste helt enkelt uppleva det själv för att förstå! Vi skrattar ihop, vi gråter ibland, vi går igenom lätta och tunga saker tillsammans. Med dig är jag trygg.
 
Jag är så otroligt glad för att min vän Doris tipsade mig om en dejtingsajt en dag när vi satt och pluggade på en tenta i skolan, för hade hon inte gjort det så hade jag kanske inte träffat min blivande man. Det är dig jag vill bli gammal tillsammans med! Snart flyttar vi till vårt radhus, jag längtar och ser fram emot att få flytta in där med dig. Jag är så otroligt kär, du gör mig alltid så glad och du får mig att känna mig speciell och omtyckt. Älskar dig Rickard!

Snöpromenad i Flyinge

Från soliga och snöiga Flyinge.
 
Igår (lördag) begav vi oss ut en stund med lilla Vilda som vi var barnvakt åt i snövädret. Vi satte henne i en pulka och tog med vagnen ifall hon skulle bli trött. Vilket hon också blev efter en stund. Vi satte henne i vagnen och gick en promenad. Solen visade sig och jag lyckades fånga bilden ovan. 40 minuter senare var vi inne i värmen igen. Lina och Jonas har kamin så vi eldade en hel del. Väldigt mysigt! Vi åkte hem idag men det tog sin lilla tid på grund av vädret. Mycket köer på vägarna. En fantastisk helg! Fredagsmys med tacos hos svärföräldrarna som vi snart får träffar igen och en heldag med lek och bus, även där tacomys :D  Hur har din helg varit?

Tävling!

Emma har en tävling i sin blogg fram till onsdag. Där du kan vinna en palett med ögonskuggor, fyra stycken. Klicka in på hennes blogg för att delta. 
 
 

Barnvakt i Skåne

Efter jobbet i fredags åkte vi mot Skåne. Först övernattning i Malmö hos R föräldrar. Åt tacos och såg Idol. Tycker du rätt person vann? Jag gillade hans vinnarlåt! Lördagen har bestått av lek och bus. Vi har åkt lite pulka med Vilda (1 år) gått en promenad i snön. Kallt men mysigt! Föräldrarna har varit på julshow och middag. R åkte för en stund sedan för att hämta dem. Hoppas det går bra att köra. Vägarna här var inte jätteroligt att köra på när vi åkte i morse. Kvällen har gått hur bra som helst. Tacos förr oss men annan mat för henne. En glad liten skrutt som somnade på 5 minuter vid läggdags. Hon vaknade här i 5 min när Rickard hade varit borta i ca 10 min. Men sover sött igen! 



Shopping

Jag fick ta mig till Backaplan efter jobbet idag för att köpa nya bh:ar. Mina har gått sönder en efter en och idag gick den sista också sönder. Fick "laga" med bomull för att inte få köttsår av bygeln. Det blev 3 bh:ar 1000:- det är det dyraste jag köpt bh för, bh och skor är något av dem saker som jag tycker är tråkigt att lägga pengar på faktiskt. Kanske för att jag har så svårt att hitta något bra att trivas i. Denna gången bad jag faktiskt om hjälp! Fick också med mig en mysdress (se bilden nedan) och en vanlig tunn långärmadtröja. Mysdressen jag köpte är rosa med Hello Kitty och leggingsen är grå med svarta prickar. 
 
Efter shoppingen körde jag över mina negativa träningstankar och cyklade 10 km. Vilket gjorde att jag kände mig väldigt stolt efteråt. Nu är köttbiten i magen och det är dags för mig att krypa ner i sängen. Läsa lite tidning i iPaden innan läggdags. 
 
 
 
 

Den där väckarklockan!

Alltså det måste vara något fel på den där klockan som ringer varje morgon och väcker mig alldeles för tidigt! Just idag är en sådan morgon som jag bara vill dra täcket över huvudet och somna om, vakna vid 12. Jag drömde att min älskling kom hem och att vi äntligen fick träffa varandra. Saknar dig enormt! Dags för mig att kliva upp ur den varma sängen och åka till jobbet. 

Första advent

Jag har haft en väldigt trevlig första advent. Jag mötte först upp Sanna för en fika, det var väldigt länge sedan vi sågs. Vi har lärt känna varandra via bloggen faktiskt. Kul när man lär känna varandra på detta sätt faktiskt. Efter en fika gick vi vidare till en affär som Sanna hade besökt innan. Glad att hon visade mig! Massor av fina saker, ljus, ljuslyktor, garn, tvålar och mycket annat. Jag köpte lite grejer men kan inget avslöja nu eftersom R får några av sakerna i sin adventskalender. 
 
Efter lite fika och shopping åkte jag vidare hem till Emelie och Niclas där jag fick god fika. Vi pratade en massor som vanligt och skrattade så att skrattmusklerna kommer att få träningsvärk. haha! Emelie har en liten människa i magen som beräknas titta ut i slutet av december, så det blev en del bebisprat ;) Nu ska jag lägga mig och sova, har slagit in lite julklappar nu när jag kom hem och fått bäddat rent sängen. Nyduschad och nybäddad säng är något av det bästa som finns! Dags att hoppa ner i tomma sängen. I morgon kommer R hem igen, ska bli underbart att se honom igen. Dem blev förresten 4:a i Europa. God natt & sov gott!
 
 

Att träna med skadat knä/ben

Att träna med skadat knä/ben måste vara något utav det tråkigaste som finns, framförallt väldigt omotiverande! Det spelar ingen roll vad det är för skada, det är lika omotiverande men i mitt fall gäller det ju knät. (Inte bara knät utan denna skadan gör att det strålar smärta både uppåt och nedåt i benet) Min träning ser ut som så nu att jag cyklar ca 30 minuter och gör sedan benövningar som jag en gång fått när jag gick på rehab. I samband med att jag skadade knät. Men det verkar ju inte hjälpa. Jag börjar nu inse att jag kanske ska gå till läkaren igen för att se om dem kan kolla upp mitt ben riktigt ordentligt.