Nötfärsbullar, pasta & sallad

 
Goda köttbullar gjorda på nötfärs. Sambal oelek var en krydda som vi bland annat hade i dessa. Gott med lite sting. Pastan är blandad med lätt creme fraiché, en känsla av stuvad pasta. Som vanligt sallad till. Jag börjar bli lite trött på sallad, eller det har jag varit ett tag nu :D

Kött med grönsaker och pasta

Dagens middag blev stekt strimlat kött (fläskinnerfilé) med lite blandade grönsaker. För att få "sås" slängde vi i lite krossade tomater. Fullkornspasta och valfri sallad till detta. Vi använder väldigt mycket vitlök i maten, självklart hade vi det i maten idag också ;) 

Photomagazines

Det var länge sedan jag unnade mig en tidning så jag passade på när jag var i affären och handlade mat förut. Valde mellan Fotosidan eller tidningen Photoshop guiden där det finns massor av tips och trix. Det var bra tips denna månaden tyckter jag så jag kanke köper den i helgen när jag hunnit gå igenom den jag köpte. Brukar ni köpa någon speciell tidning? Fastnade för Fotosidan just idag för att det stod om ekonomi för både den proffsiga och den som ägnar sig åt hobbyfotografering. Du kan läsa om att starta eget, försäkringar olika prylar m.m. 
 
 

Jag kommer aldrig

..att bli någon morgonmänniska! Jag HATAR mornar när jag vaknar utav väckarklockan. Fastän jag sovit i nästan 9 timmar så vaknar jag dödstrött, vad är det för fel på mig? Om någon där ute har tips på vad man ska göra åt extrem trötthet så hör av er på direkten. Tack! 

Stella Vilda Nilsson Lindelöf

I fredags efter jobbet bar det av till Malmö. Kvällen spenderades tillsammans med Rickard och hans mor och far, vi åt lite räckor och hade väldigt mysigt. På lördagen var det dags för dop för lilla Vilda. Rickard fick vara fadder till denna söta tjej. Hon sa inte ett ljud i kyrkan, hon mest smilar och är glad hela tiden. Eftersom Rickard samlar på skor så var det en självklarhet att köpa ett par till henne. Hennes första par skor blev ett par Adidas (se ovan).

Sugen på pannkakor

Linn tipsade om nyttiga pannkakor på sin blogg för ett tag sedan. Har ännu inte provat dem, men tänkte jag skulle ta och göra dem strax. Pannkakorna gör du på 1 banan och 2-3 ägg. Mixa till en smet och stek som plättar eller pannkakor. 

Kesella-pannkakor med hallonsylt

Nu har jag provat pannkakorna! Tyckte det var riktigt goda. Pannkakorna är gjorda på kesella, fiberhavregryn och äggvita. Jag hade även i lite kanel. Värt att prova!
 

Havregrynsgröt och ett kokt ägg

Såhär brukar mina frukostar se ut. Beroende på hur tidigt det är på morgonen ;) Det är mest på helgerna som man kan prova lite andra frukostar från kostschemat. 
 

Sannasrum.se

Sanna kan det där med webbdesign! Eftersom jag inte har tiden, orken och inspirationen till att sitta och koda ihop en egen/unik design till bloggen så använder jag mig nu utav Sannas fina gratisdesign. Designen passar mig perfekt, det är min stil och färgerna sitter som handen i handsken! Bilder i headern ska bytas ut så småning om, krånglade med hårddisken när jag skulle sätta mig med detta. Kan ni förstå att den här tjejen sitter hemma och gör detta gratis för att vi ska kunna använda oss utav dessa? Hur snällt är inte det då! Hon är en fantasisk människa, om ni frågar mig. Uppskatta det hon gör! Det är många som snor designer, av vilken anledning vet jag inte. Men snälla sluta upp med det. 

Den där snusksjukan har anlänt!

Det började antagligen igår, då jag redan på jobbet fick ont i magen och mådde illa. Efter jobbet låg jag mest i soffan och vågade inte röra mig så mycket pga smärtan, men efter sömn kände jag mig ändå OK för att åka till jobbet. Väl på jobbet så kände jag mig dämpad, illamånde som bara blev värre och värre. Mitt i samlingen blev det akut toalettbesök! Bara att åka hem och sova, dricka vatten och ja ni vet ju hur det blir när man får den där snusksjukan, MAGSJUKA! 
R tar hand om mig, jag önskade att få lite tacobröd. Supergott att smöra och rulla ihop som en smörgås. Har inte ätit ännu, får se om magen pallar. Typiskt att man blir sjuk nu när man börjat träna igen. Hade planerat min dag så bra. Alla matlådor var packade inför dagens långa arbetsdag. 7-14, till gymmet för att träna och sedan åka tillbaka till jobbet för kvällsplanering 17-20. Oflyt!
 

Gyros med potatis & morotsmunk

En favorit just nu! Så himla gott med hemmagjord gyros, går att göra med kyckling också. Vi brukar ha tzatziki till detta. Strimla och stek köttet i gyroskrydda, går att googla fram. Riv morötter och potatis, blanda i en skål med sop (salt & peppar), ett ägg. Stek tills dem blir klara. Hacka en blandad sallad till detta och servera med tzatzikin, gjord på lättkvarg, sop, vitlök och gurka. 

God morgon söndag!

Dagens frukost; Havregrynsgröt med tinade hallon + 1 ägg (ägget har jag inte hunnit äta ännu). Det går riktigt fort att göra gröt, bara att sätta på plattan och låta koka en stund. Under tiden kan du t.ex. ta på dig kläder, titta lite tv eller vad du nu vill göra ;) Jag ska ta och städa upp här hemma och sedan åka till Kungälv för lite träning, "fika" (smaksatt kesella, frukt och nötter) och lite tvättning av rallybilen.

Mitt i natten

Den här bäbisen är vaken ännu! Sjukt trött, men vill ändå inte lägga mig. Sitter på Skype med Martina, pratat i 2 timmar! Samtidigt som två trötta nötter sitter framför varsin dator så snackar vi om allt och inget, håller varandra sällskap, snackar om bilder osv. jag raderar och sorterar i mina mappar samtidigt. Hittar massa bilder som man nästan glömt bort. 

Ny redigering

Fotograferade Jennifer förra helgen, sitter nu och gör lite olika redigeringar samtidigt som jag slötittar på tv:n. Jag borde ta tag i alla mina mappar på datorn & hårddisken för att rensa . Jag måste lära mig att radera de bilder som jag inte använder eller kommer att använda. Sparar oftast ALLA bilder efter varje fotografering. Skärpning!

På stan med finaste Angelika

Har varit på stan med finaste Angelika ikväll. Fikade på ett café i Haga, Café Hebbe Lelle. Jag har aldrig varit där innan, jag tyckte om stället. Vi satt där till stägning, vi var långt ifrån färdiga med snacket så vi knallade vidare och hamnade på ett annat ställe som jag inte la på minnet om jag ska vara ärlig. Eller kanske bara glömde bort namnet på. Ligger i alla fall inne vid centralstationen. En fantastisk vän som man alltid kan lita på!

Jag skulle inte shoppa något mer denna månaden...

Haha!! Trodde jag på den själv eller?! Har varit på freeport nu på förmiddagen och jag hittade massa fint på MQ! Kläderna sitter mycket bättre nu efter bara 3 veckor med kostschemat. Jag köpte 2 nya tröjor och en tunn långärmad tröja. Har hittat en grymt snygg jacka som jag ville köpa också, men håller mig tills lönen kommer :) Rosa Peak Performance dunjacka! Oh la la ;D Slängt i mig ett mellanmål, slappar i soffan innan jag ska in till stan för att möta Angelika. Mötas upp och ta en "fika" och tjöta en massa!

Kungen

Idag och imorgon befinner sig Kungen i Skåne för att tävla, det är Svenska Cupen i Årstorp som gäller denna helg. Håller tummarna för att de vinner. Då blir det spel om två veckor vecka. 11 i Göteborg. Heja Heja!

Nytt till garderoben

Shopping är alltid kul! Våren får gärna komma smygandes, helst NU. Var inne på MQ och fick se den röda jackan. Röd är inte min favoritfärg direkt, men ändå tyckte jag denna var snygg? Fanns i mörkblått också. Har fått dille på långärmade lite tunnare tröjor. Letat efter slappis-jeans och hittade dessa från Stadium. Blir inget köp denna månaden då jag hoppas på att ha minskat lite mer runt midjan, ben osv. Känns onödigt att gå och köpa massa kläder just nu, eftersom mitt mål är att komma ner i storlekarna! Har denna veckan sett framsteg, ser fram emot nästa mätning. 

En eftermiddag på stan resulterade i två proppmätta magar och en lättare plånbok

En eftermiddag på stan resulterade i två proppmätta magar och en lättare plånbok. Vi stack in på Stadium en snabbis! Hittade en gosig tröja jag var tvungen att köpa. Tänkte precis när rulltrappan ner till butiken nådde butiksplan att jag vill ha en längre tröja med luva och dragkedja. Den jag köpte har ingen dragkedja, men priset var bra! Fick bli en sådan + två t-shirtar, den ena är i samma färg som tröjan nedan och den andra rosa! Har märkt nu det senaste att håret växt väldigt mycket, vilket är kul. Sparar ju till lite längre :) 
 

Jennifer

Vi firar semledagen som alla andra

Vi åt en god middag som vanligt. Kött, ris, grönsaker och en vitlökssås till (gjord på kesella, sop, vitlök). Till kvällens soffhäng firade vi semledagen som alla andra i Sverige, men vi åt frukt, kesella (2 skedar kesella vanilj med lättkesella), lite mandlar. Eftersom måttbandet också visade resultat i morse så vill man inte stoppa i sig massa skit. Nu denna veckan så ska jag sätta fart med träningen igen. Har varit massa annat ivägen och knät har inte varit träningsvänligt heller. I morgon och på torsdag blir det promenader och ett gympass i helgen. Om någon vill med till gymmet så säg till!

Långa måndag

En lång arbetsdag idag. Jobbar man det tidiga skiftet på måndagar jobbar man alltid till 16, vi har kvällsplanering på måndagar numera också så vi slutar inte förrän 19-20-tiden. Känns tungt ibland eftersom man varit vaken tidigt. Samtidigt som det känns skönt att ta planeringen när man ändå är på plats. Slippa åka tillbaka. (som vi får göra om vi hade haft planeringen en annan dag, vilket vi haft innan). Fick en god middag när jag kom hem, riktigt bortskämd! Kyckling med ugnslagad potatis och morot. Väldigt gott! Lagom med sallad till också, man börjar bli lite trött på all sallad. Nu ligger jag i soffan och halvtittar tv. Blir läggdags om en liten stund. Ska bli skönt att lägga sig under täcket efter en lång arbetsdag. 

Sunday

Idag blev det lite fotografering vid Bohus Fästning med Jennifer. Det var länge sedan jag fotograferade så jag frågade Jennifer om hon ville agera modell. Hennes kläder var grymma. Dock väldigt kallt för henne! Jag använde mitt macro (40mm) under fotograferingen, orkade inte ta fram mina andra om jag ska vara ärlig. Inte direkt det jag hade tänkt mig men vad gör man inte när det blir lite spontanfotografering. Nu längtar jag till våren! Underbara våren, solen, tunnare kläder, skinnjacka, converse och kameran runt halsen! Efter fotograferingen stack vi och käkade en sallad. 
När jag klev innanför dörren hemma möttes jag av en städad lägenhet och färdig gjorda matlådor inför morgondagens lunch, även tisdagen var färdig. Han är grym den där R! Han hade även handlat god middags mat.  Till middag åt vi revben med potatis/morots-munk, sallad och vitlökssås. (Bild på detta kommer i annat inlägg) Nu är det dags för mig att säga god natt. Jag ska upp klockan 04:30 i morgon!

#Nätkärlek

Det skrivs och pratas mycket om Näthat just nu. Jag har själv erfarenheter ifrån detta, men inte från bloggen. Jag har hittils inte fått en enda elak kommentar sedan jag började blogga. Kanske för att min blogg inte läses av så många heller. Det kommer väl den dagen också, antar jag! Men inget jag hoppas på ska hända.

Sanna tipsade mig om att sprida lite #nätkärlek! Tyckte detta var en grymt bra idé. Här nedan länkar jag dem som ger mig inspiration och glädje i livet.
Sanna . Elin . Rickard . Madde . Cornelia . Linn . Martina

Man bör rensa skit lite oftare

Idag har jag insett hur mycket skit jag har samlat på mig! All skit ska rensas under året, en del ska säljas och annat ska skänkas. Trista dagar ska läggas på vinden och gå igenom säckar och lådor. Jag hoppas verkligen att detta året ger många sådana tråkiga dagar. Haha! Jag har försökt lägga mina kläder i ordning idag, att sortera efter jobbkläder och privatkläder. Finaste kläderna vill man ju inte använda på jobbet. En eller två säckar kläder finns på vinden. Varför spara på så mycket kläder? Hmmm.. skänka var det ja! 

Dreamcatcher

Är det bara en myt det här med drömfångare? Jag är seriöst villig att prova detta! Jag är så trött på de drömmar som försigår om nätterna nu. Elaka och hemska drömmar nästintill varje natt, jag kommer ihåg ca 1-3 drömmar per natt och kan återberätta det mesta utan problem. Pratar i sömnen och gör konstiga grejer också, why? Jag vet att jag höll på såhär när jag var tonåring och bodde hemma också, men det har varit uppehåll i några år i alla fall (har ju fortfarande haft drömmar, men inte så som det är nu). Det blir jobbigt när man påverkas så mycket av det. Jag skulle kunna skriva en tjock bok om alla sjuka drömmar. Inatt drömde jag t.ex. att jag blev jagad av tre män som var ute efter att döda mig. Ord som man skulle kunna tyda; Biljakt, vapen, pistol, gammalt hus, jagad. Finns ju sidor på nätet där man kan kolla vad detta kan betyda, har gjort det någon gång innan för flera år sedan. Drömmer du mycket?

Dagens middag; Kyckling med couscous

Chilikyckling kryddad med sambal oelek i ugn och couscous som blandades med vitlök, champinjoner, paprika och gullök. En kall sås till detta, kesella med en klick pesto och lite salt. Till denna rätt behövdes inte 200 g sallad. Vi valde ändå att äta avocado till :) 

Dagens middag

Fläskfilé marinerad i sambal oelek, pasta och sallad. Middagen stod färdig när jag klev innanför dörren idag. Lyxigt! Lunchlådorna inför morgondagen var också klara, disken behövde jag inte heller bry mig om. Skönt när man kommer hem sent och ska lägga sig tidigt :) Love!
Bild

Kålrotspommes och hamburgare

Idag blev det pommes gjorda på kålrot, riktigt goda. Nöthamburgare (nötfärs, gullök, äggvita, salt, peppar) sallad som garnering och tzatziki (kvarg, gurka, salt, peppar, vitlök). 

Bilköp, matlådor och IKEA

Idag har jag köpt mig en fin liten bil! Skoda Fabia -03. Nöjd! För er som undrar vilken färg det blev så är den silver. Vi har varit en sväng på IKEA idag också, köpte lite nödvändigheter. Vi har varit duktiga och lagat matlådor inför måndagen och tisdagens luncher. Pasta med köttfärssås gjord på nötfärs, krossade tomater & champinjoner. Valfria kryddor såklart! Vi hade salt och lite vitlökspulver. 
 
 

Vaken redan kl 7:00 en lördag!

Inga planer förrän klockan är 12.00 och jag är redan uppe, varför? Ett telefonsamtal...
Jag som hade tänkt sova till klockan 10 i alla fall. Försöker se det positivt, kommer upp tidigt, hinner med mer idag. Tänkte äta min frukost om en stund, sedan bege mig till lägenheten och städa lite, träna på gymmet (styrka och 30 min cykling), jag och pappa ska titta på bil idag med. Under dagen ska jag också åka hem till mor och far för att umgås lite. Kanske köpa ett nytt objektiv, har inte bestämt mig ännu. Just denna månaden tar det emot lite att gå och köpa detta objektiv, jag hade tänkt lägga undan en del pengar och har sagt till mig själv att inte shoppa för mycket! 

Friday!

Tacos, film, Mac Book Pro, Rickard, fredag, hårddisk, bilder, tv...skön fredag!